Fredag 27 juni!

Hejsan Bloggen! Jo.. jag vet.. Det blev ett tvärt slut i gårdagens inlägg. Ni kanske undrade om jag var sjuk eller nåt, eller hur? Nej, det var såhär att det kom förbi en kompis som jag hade "avtalat" tid med, och han kom när jag höll på att skriva så.. det blev så att jag bara lade upp inlägget som det var. Hoppas det inte gjorde nåt.. :P :)

Det viktigaste jag hade att berätta i går (ja.. grunden till att jag ens bloggade i går) var att mamma nu har beställt biljetter.. ja.. till Norge alltså. Vi åker tåg denna sommar (guuud vad jag längtar.. speciellt mycket nu när man får sova på tåg igen.. det är såååå mysigt) :D. Alltså.. Vi åker från Gävle den 29 juli på kvällen, kommer fram till Narvik dagen efter på eftermiddagen. Efter det så blir det endast 2h 45m med bil till mormor (något seg man blir efter en 20h tågresa). Vi åker hem igen den 19 augusti, på eftermiddagen från Narvik. Kommer till Gävle på morgonen (vid 9-tiden). Så.. det blir ungefär 3 veckor i Norge.. :D.. Ååå vad jag längtar.. :D

Vi blir ju hos pappa i lite över en vecka om ett par veckor också. Får se vart det bär av då någonstans. Det är ju som sagt bestämt en båtresa, men... vad mera? Vi kanske inte kan åka någonstans mer pga bebisen?! Aja, det visar sig. Pappa har givit förslag att vi ska vara hos honom mellan 11-20 juli. Jag tänkte igenom det där en hel del i går, när jag planerade igenom hur reklamutdelningen och tidningsförsäljandet skulle se ut i sommar (gjorde en kalender på excel.. tihi). Kom då fram till att om vi flyttar fram pappas period två dagar (vilket säkert går bra eftersom han är ledig) så kan jag både dela ut reklam + sälja tidningar den helgen (alltså lördag 12 juli + söndag 13 juli) samt att det går bra att våra främmande som kommer och hälsar på kan göra det under hemvägen (annars är det tvungen att göra det under uppresan, vilket kanske blir bättre under hemresan eftersom de då har lite mera tid på sig kanske).
Så.. Ska höra med pappa om det nu i helgen. Det börjar ju bli dags att ringa både Aftonbladet + SDR om ledighet.. (speciellt sistnämnda för de måste ju lägga ut en ersättare, det blir det ju inte för Aftonbladet).

Så... Det ser då ut som att bli en ganska bra sommar ändå såhär förhandsvis. Men... Allt kan ju skita sig. Vad som helst kan hända (både positiva och negativa händelser).

Nästa vecka måste det bli bad i Lillsjön (alt. Storsjön). Jaa.. Det ska ju bli mellan 20-25 grader nästa vecka, om inte mer, ett par dagar. Man blev ju lite bortskämd i början av månaden med 30c (vilket kanske är liite för mycket), så man har ju saknat den värmen.. :)

Aja.. Ha det gött! x2
//Jocke *sådärja... Jag hoppas ni inte trodde att jag inte önskade er att ha det gött, pga det abrupta slut i förra inlägget, så därför önskar jag er att ni ska ha det gött x2*

Torsdag 26 juni!

Hej bloggen! Nu var det ett par dagar sedan igen :P

Ni undrar säkert hur det går med städningen här hemma som jag har lovat?! Mjodå.. Har väl som vanligt inte hunnit med det jag har velat göra. Sortera lite bland cd-skivor i går (vi har dem ligger lite överallt, och vissa skivor utan fodral), så det ska jag nog fortsätta med lite senare i dag eller i morgon.
Och i går så var jag ju också ut med hunden två gånger i och med att syster gick ut med han två gånger i förrgår. Och så gick jag en liten längre promenad också, så.. tiden gick i går som bara den. I dag med.

I morgon ska jag iaf försöka göra lite mer än de andra dagarna denna vecka. Haha.. Vet..  skriver det hela tiden: "I morgon.. Då banne mig". Men vad händer? Jo, sitter degandes framför datorn dagen i ända och skriver det hela tiden :P

Ny vecka!

Hejsan Bloggen! Ja, nu var det ett tag sedan jag bloggade igen. Det har ju inte hänt så mycket speciellt då, vilket nog kan vara orsaken.

Fredag 20 juni
Självaste midsommarafton då. Var hemma och tog det lugnt. Åt god mat, och så godis och läsk på kvällen.

Lördag 21 juni
Tidningsförsäljning samt reklamutdelning som vanligt. Det känns lite blandat varje gång man ska ut med tidningarna. Vissa gånger så känner man nästan en liten pest över att man ska upp och sälja. Men vissa dagar känns även att man tycker det ska bli roligt. Men alltid när man har kommit ut och sålt några tidningar, så är det inte så farligt ändå.
Framför teven på kvällen

Söndag 22 juni
Tidningsförsäljning. Fick extra många tidningar över pga den orsaken som stod på länken som jag länkade upp. Jag fick ett samtal från "hon som äger distriktet":s mamma som undrade om Aftonbladet hade pratat med mig eftersom jag fortsatte gå på hennes distrikt på lördagen. Jag svarade ju då: "Ja, det gjorde jag" och att det var för att "säga hejdå". Nu sa jag ju inte det till alla, utan bara till en dock.. men.. hehe.. ändå. Ville ju ändå se hur länge det skulle gå innan det var någon som skulle ringa.
Så... Hon ringde i alla fall och undrade. Vi pratade en stund. Hennes mamma berättade att de hade varit med om en liknande sak, att de hade råkat (utan att veta om det) sälja på någon annans distrikt och att de slutade direkt med det när de fick reda på det.

Hon berättade också att det var tio personer som hade flyttat ifrån deras distrikt, och om att det är väldigt sällan den nya personen/-erna också kommer att köpa. Där tyckte jag nästan lite synd om dem (ja.. det är ju både hon och hennes mamma som går med tidningarna). Så... ja.. jag gav med mig. Jag sa att jag inte skulle sälja där nåt mer då. Men eftersom det var en som betalade för söndagen som jag sålde till så berättade jag ju det då, och det var ju okej.
Hon berättade ju åter igen att inte de ville komma i konflikt, vilket inte jag heller vill. Men det känns ju väldigt snopet, vilket hon också förstår.

Men jag står i alla fall i kö för det distriktet nu (ifall de skulle sluta av någon anledning, innan jag slutar).
Ja... Får se hur länge till jag säljer. Resten av sommaren i alla fall. Det beror ju på om jag får nåt annat deltidsjobb. Det kanske dyker upp någonting då jag har skaffat körkort?!

I dag 23 juni
Såg på "Hej hej sommar" som vanligt på morgonen då. Snorade och nös en hel del under gårdagskvällen. Det har lagt sig det mesta nu i dag, men snörvlar och nyser lite nu och då fortfarande. Jag får sådana dagar ibland, även fast jag tar en allergitablett varje dag.
Det som är så bra när vi är i Norge hos mormor och morfar är att jag slipper ta tabletter där. Det är nog mestadels för att de bor mot havet och att det då inte finns så mycket pollen i luften. Men när jag ska vara i deras stuga som ligger lite längre in i en mindre fjord, så måste jag ta tablett då.

Så... Det är ju en väldigt stor fördel om jag hade tänkt flytta upp dit någongång i framtiden.
Jag såg en jobbannons för ett par dagar sedan från ett åkeri i Hammerfest (
http://i28.tinypic.com/2h6hspl.jpg )
Det ligger ju "rätt" långt norrut. MEN... Firman står för bostad, vilket betyder väldigt mycket. Bara firman kan erbjuda en bostad, så kan jag jobba där direkt. Men skulle ju helst vilja bo liite närmare mormor och den övriga släkten (typ Bodø, Narvik eller Tromsø kan jag tänka mig).

Nä.. Ha det gött!
//Jocke

Jäkla Aftonbladet!

Hejsan Bloggen! De ringde rätt nyligen från Aftonbladet pga en sak som jag har berättat på min bilddagbok med en text. Den står här: http://bowlingjocke.bilddagboken.se/p/show.html?id=225983328&directlink=1

Kommentera gärna om vad ni anser (om ni nu orkar läsa hela). Jag vette hur jag ska göra.

Jaja.. Över till vad som har hänt för övrigt då:

Tisdag 17 juni
Oj.. Kommer inte ens ihåg vad som hände då.. XD.. Var hemma hela dagen. Gjorde inget speciellt. Satt vid datorn för det mesta. Städade lite (dock inte så mycket som jag hade som mål, men.. nu snart jag ska bannemig börja med riktigt storstädning.. mer om det sen).
Pratade med data-experten (som fixade min dator) om mitt ljudproblem som jag hade. Han och jag kom fram till att det var lika bra att göra ett försök till att installera in Windows Vista. Vi pratade och pratade. Bland annat om vilka förändringar det är osv.

Onsdag 18 juni
Så.. På eftermiddagen på denna dag så fick jag skivan som han hade skickat med mamma och började installera Vista. Lite spännande var det.
Så.. Medan det höll på att installera så började jag diska och plocka lite. Sen så gick jag ut med en kompis en stund (som vi brukar göra.. gå runt och snacka.. vara liksom).
Så när jag kom hem så fortsatte jag att fippla med Vista (innan jag gick ut så hade det hunnit blivit klart någon minut innan, så jag mixa litegrann innan jag gick ut också). Det jag försöka mixa var dels att bli bekant med Vista men också försöka få tillbaka "Recycle Bin", ja.. alltså.. Papperskorgen till skrivbordet igen eftersom jag hade råkat tagit bort det.. :P.. Men till slut så fixade jag även det. Det var också lite letande att få fram "Den här datorn". Det visade ju sig att man bara behövde klicka på "Computer" på Start-menyn.. XD (ja allt är på engelska) -.-.

Det som var riktigt spännande var att kolla om jag hade ljud. Vilket jag hade. Men när jag skulle prova spela upp några av serierna som jag hade laddat ner, så kom bara ljudet och ingen bild. Flyttade om filer osv. Men inget resultat.

Idag 19 juni
Men däremot nu för ett par timmar sedan så fick jag även ordning på att få fram bild i serierna också. Kom på att det blev samma problem på våra stationära när vi skulle försöka få fram bild. Då kom jag på att jag laddade hem ett codec-paket och så funkade det, vilket jag gjorde även för ett par timmar sedan.. och nu fungerar det. :D

Det jag har kvar nu är, förutom att flytta om lite filer, att få igång.. ehm.. virusprogrammet. Surfar nu utan, vilket nog är lite riskabelt. Går bara på sidor som jag vet. Men har ju allt annat, som brandvägg osv. Det är bara själva virusprogrammet som jag inte har fått igång, så.. det lär jag försöka göra.

Japp.. Tillbaka till städningen då. Ska ta och börja diska klart nu alldeles snart. Sen ska jag ta och torka hyllor på mitt rum, vilket inte har gjorts på ett par år.. :P..

Ska försöka att inte tänka så mycket på det där som jag länkade till. Fan, säger jag bara. FAN!

//Jocke

Måndag 16 juni!

Hejsan Bloggen! Ännu en dag är kommen till vår vackra jord. Ty dagen... blabla.. ja.. ni fattar.

Börjar med vad som har hänt i helgen:

Fredag 13 juni
Under fredagseftermiddagen så kom reklamen rätt sent så fick sortera ganska snabbt för att hinna klart. Men det gjorde jag inte ändå, utan blev tvungen att gå till tåget mot Borlänge med syrran.
Väl på tåget hände inget speciellt. Man satt där och filosoferade och titta ut genom fönstret som vanligt.

Lördag 14 juni
Under lördagskvällen så var det kvartersträff, då alla som bor på "vägen där pappa bor" i Ornäs träffades för en liten bit mat tillsammans. Så bröts träffen vid för fotbollsmatchen mellan Sverige och Spanien. Den vet ni ju hur det gick...
Efter det så fortsatte träffen genom att vi fikade (alla hade ju med sig var sitt, men fick smaka lite av de andras fika).

Söndag 15 juni
På söndagen så tog vi det mest lugnt på morgonen genom att sitta och prata lite vid frukostbordet om lite allt möjligt.
Sen lite senare under förmiddagen så åkte vi iväg och bowlade, jag, pappa och syster.
Den första serien gick jättedåligt (bara några poäng över 100), men de andra två gick lite bättre. Fick 395p på tre serier.
Precis när vi hade börjat så krånglade bowlingdatorn, då den inte registrerade våra slag. Så... bowlinghallsägaren fick starta om hela systemet vilket tog ett par minuter så vi bjöds på fika (en burk läsk och en delicatoboll). Det var riktigt schysst av Maserhallen i Borlänge.. ;) (ska även nämna att vi var själv där då.. rätt lugnt och skönt faktiskt).

Sen under tågresan hem, när konduktören kom, så tog han först systers biljett vilket han frågade vem hon reste med. Jag räckte upp handen och sa att det var mig hon reste med. Så tog han min biljett och sa surt:

- Aa.. Ungdomar får inte ta med barn gratis
- Öö.. Nehe, sa jag.
- Det är bara vuxna som kan!
- Öö okej, sa jag. Men det är ju väldigt konstigt att det går att boka så då, sade jag.
- *ingen kommentar*. Sen så sa surgubben:
- Ja.. öö.. då blir det att betala mellanskillnaden *fipplar med sin tjocka miniräknarliknande sak* Det blir 10 kr!"
- Hmm.. okej.. (jag orkade inte överklaga då jag inte orkade bråka nånting med någon. Men hade jag varit på det humöret så hade jag vägrat betala extra eftersom det var det pappa betalade när han beställde biljetterna.. tillsammans). Jag sa till syster som satt på andra sidan gången, nästan bredvid, att hämta min plånbok. Jag tog fram en tia (lyckligtvis så hade jag pengar med mig) och gav till honom. Jag fick en kvittering på det, sen så gick surgubben till konduktör.

Usch... Gud vad varm och lite skakig jag blev där. Man ville ju inte direkt bli utsparkad i nån förort till Säter heller.
Aja.. Ska ta och skicka ett mail till SJ.
Om jag hade klagat då så hade det ju inte direkt varit pga själva tian som jag blev av med.. utan principen. Det sa jag till syrran också när vi hade klivit av.
Herregud alltså.. Att han ens orkade klaga på att jag var en ungdom som tog med mig ett barn för 5 kr. En hel tia liksom.. Oj.. SJ kommer gå under om jag inte får tian av den där 17-åriga skäggbrodern. Usch...

I dag 16 juni
I dag så har man, som vanligt, inte gjort någonting. Såg först på "Hej hej sommar" när jag vaknade, vilket är en ritual  numera. Sen så såg man både på "Oprah Winfrey" och "Rachael Ray" (typiska program att kolla på när man är hemma). Så kom lilla åskan fram och bullrade ute, så jag tog fram mobilen för jag tänkte att man kanske skulle få med sig en liten blixt på ett kort, men misslyckades alla gångerna (tog på sekvenstagning då fyra kort tas i följd). Men fick ju bilder på åskmolnet i alla fall, som jag eventuellt tänker lägga upp på min bilddagbok.

I morse när jag skulle fräsa ut snoret (har faktiskt blivit lite snorig lite då och då nu på sista tiden, ibland väldigt snorig), jag kände som man brukar göra i öronen när man har tagit i när man snyter sig. Så började känna mig helt plötsligt väldigt yr, så jag blev nästan tvungen att hålla i mig i nånting där jag stod i badrummet.
Jag tänkte på att andas riktigt, så att det inte kan ha berott på det (att man var nära på att svimma eller liknande). Efter ett par tiotals sekunder så försvann yrseln.. hmm.. konstigt. Jag misstänker att det är den där "balansvätska" eller vad man har i huvudet som gör så att man har balans, som kom i rubbning när jag snöt mig.

Jag tänte ju förra veckan att denna vecka så ska jag verkligen ta och storstäda här hemma. Det tänker jag göra också. Men det blir nog inget i dag. Jag känner mig lite seg pga vädret, och orkar inget annat än att sega mig resten av dagen. En liten orsak är också att mamma har varit ledig i dag. Jag fungerar bäst när jag är ensam hemma och har ingen som stör en eller så. Så.. förhoppningsvis så blir det någonting gjort i morgon istället.

//Jocke *Ja.. det blev långt* :P

Amen va f...

Herreguuuuuud!
Usch vad dåliga ni är på att kommentera! *grr*
Ingen har kommenterat sen den 25:e maj vilket är en riktig jäkla kommenterartorka.
Så få kommentarer har ju inte ens Albin på sin blogg på 1000apor.se XD (
http://www.1000apor.se/blogs/albin  )
Fy sjutton!

Kommentera detta inlägg ALLA som ser det.
Annars räknas ni inte som en av mina bloggläsare! *ptvi ptvi*

PS! Har nu tagit bort den där halva kommentaren som tidigare har synts.. nu är de det verkliga antalet. Man tyckte väl det var roligt de första veckorna "Oj, en halv kommentar". Men.. Det är liksom en av grejerna som jag ska förändra innan jag blir 18 år (dvs myndig dvs.. vuxen) :O:O:O

EDIT!
Kan väl skapa en liten diskussion då (eller frågeställning), så att förhoppningsvis någon kommer att kommentera.

Dagens frågeställning: Vilket land kommer vinna Fotbolls-EM?
för de som inte är intresserade i fotboll kan få denna fråga istället:
Förtjänar blondinbella så mycket pengar som hon tjänar på besökare på sin modeblogg?

Torsdag 12 juni!

Hejsan Bloggen! Nu har jag inte skrivit på någon dag igen. Ja, inte så länge sedan dock.. men skrev ju inte igår.. :P

Anledningen må nog vara att det inte har hänt nåt speciellt mycket.
Rutinerna har blivit att man vaknar upp, kollar på "Hej hej sommar", sätter sig vid datorn och blir sittandes här resten av dagen.. typ.. Fast jag har inte bara setat vid datorn heller.. nej.. I dag t.ex så har jag hängt upp tvätt. Och i tisdags så vek jag tvätt. Och så har jag även diskat denna vecka, så.. försöker göra lite nytta i alla fall här i hemmet.

Nu har jag blivit sådär äckligt förkyld igen. Såndär pollensnuva. Inte alls roligt. Det rinner och rinner hela tiden, så man måste torka.. och vad blir konsekvensen av det? Jo, näsan får slitage och erosion och den blir rödaktig = inte alls kul.

Har ägnat mig ett par timmar både i dag och igår till att lägga upp äldre blogginlägg på min hemsida:
http://www.freewebs.com/bowlingjocke . Det var drygt ett år sedan jag gjorde det sist, så.. det tog visst ett tag. Och så har jag kopierat äldre inlägg som låg där sen tidigare, och fört över de till datorn igen pga datakraschen som blev här för några veckor sedan. Tråkigt nog så har alla inlägg mellan november 2007 till februari i år försvunnit (alltså.. alla inlägg från november 2007 till och med då jag började lägga upp här). Det är ju visserligen tråkigt... :(.. Men jag är ändå tacksam över att jag har lagt upp ännu tidigare inlägg här så de blir "förevigade" eller vad man ska skriva.

Jag har också ägnat lite överflödig fritid till att räkna hur många ord jag har skrivit i denna blogg som i december i år fyller hela 4 år. Det är då mer än vad de flesta har bloggat kan jag säga. Fanns ens platt-tv då? Hade Nokia 3310 blivit uppfunnen? Ja, vad vet jag.
I alla fall så kommer det en bild på ett diagram här och nu där du ser hur många ord per månad jag har skrivit (finns dock inte november-07, december-07, januari-08 och februari-08 på grund av det som jag skrivit ovan):

Som ni ser så ligger toppen på januari 2007. Under den månaden så skrev jag hela 10.032 st ord (ja.. det är ju då fram till den 31:a maj i år då jag inte räknat med denna månads ord). Det är väl ändå värt en applåd *klapp klapp*.
I det totala så har jag, för de inläggen som finns kvar, skrivit hela 206.106 ord (då är även datumet och rubriken inräknad vilket blir några ord per dag). Några klapp på det också, vavavava? :)
Hur långt tid kan det ta att läsa tro? Jo, om man räknar att man i genomsnitt läser 3 ord per sekund så tar, på ett ungefär, 1145 minuter (19h 5m) att läsa. Rätt otroligt va? Om du skulle ta och vilja läsa om min blogg så får du räkna med minst 18-19 timmars läsning. Man skulle nästan inte vilja tänka på hur många timmar det har tagit för mig att skrivit det.. :O :P XD

Japp.. Så är det..
Ha det gött!
//Jocke *som tror att jag nog säkerligen minst kommer att skriva lika många ord till innan jag lägger av med bloggningen.. för man är ju faktiskt en av de första som började "blogga*")

blogga*= Det hette dock "Dagboken" på Lunar, där jag började.

Uppd. av väder!

Ja, jag skulle bara vilja tipsa Er om att nu även Halmstads prognoser finns här bredvid UNDER Krylbos.. om det skulle vara till någon nytta.
Bara tipsa om städer om ni skulle vilja ha några fler.. det går lätt att fixa. Städer över hela världen. :)
(går även fixa under en liten period om det nån enstaka som vill ha över nån semesterort eller liknande.

Var inte blyga för att kommentera inläggen. Blir sååå glad varje gång nån gör det.. de få gångerna som det ramlar in ett.. *cryface again* ^^


Tisdag 10 juni!

Hejsan Bloggen! Jahapp.. Tisdag i dag då... Såå härligt att vara helt ledig.. :D.. Lika bra att njuta utav det då detta är sista sommarlovet.. *cryface*

Men.. Inte hade nog jag tänkt bara slappa hela dagen heller. Nej då, utan jag hade faktiskt tänkt ta och diska upp det mesta i dag. Den samlar sig så fort, eftersom vi ju är 3 personer och all disk diskas för hand. Och det blir ju då inte varje dag någon gör det. Det är då jag som får göra det för det mesta.

I går så satt jag bara vid datorn och teven och slappa tills klockan blev runt 16. Då fick jag värsta städmanin och vek kläder, rensade bland tidningar, städade undan tidningar på golvet (klippte de tidningar som jag inte sålt under långhelgen som var). Sen så stack jag ut och sprang på elljusspåret. Gick dit (ca 2 km) sprang 1,5 km (ja.. nästan i alla fall.. men klarade halva mördarbacken i alla fall) sen gick hem (ca 2 km). Så.. det var då en motion så inte duga. Ja, 1,5 km kanske inte låter sååå jäkla mycket ändå, men med tanke på den digra uppförsbacken som kommer efter 500 m.. efter den är man då lagom slut. Förra sommaren klarade jag jogga 1,5 km utan att stanna upp för att vila. Nu klarade jag backen i alla fall, sen var jag tvungen att gå en stund innan jag kunde springa resten.

Hade tänkt att göra den motionen minst 3 ggr per vecka så länge jag är hemma (eller simma längre i Lillsjön alt. Storsjön när vädret tillåter en igen.. har tyvärr inte doppat i mig ännu.. men det blir väl när dessa regnmoln har blåst förbi).

Barnslig som jag är så kollar jag på "Hej hej sommar" på morgnarna. Det börjar ju då 09:15. I går så gick jag en 40 minuters promenad med hunden innan det, så jag vaknade 08:30 och gick ut med honom. I dag så gick jag inte så långt, men gick i alla fall ut med honom innan programmet.. :)
Ja, nu ska fettet bort alltså. Visserligen har jag köpt lite läsk och lite smågott i dag då... menmen.. det är som det är.. Det blir i alla fall inget mer köp denna vecka i alla fall... ska jag iaf försöka.. *tihi*
Målet är iaf att väga ca 95 kg när skolan börjar.. om jag väger 97 är det ju då inte hela världen.. men ska helst väga under 100 iaf (sist jag vägde mig så vägde jag ca 104 kg.. med kläder och allt dådå). Så.. ja.. får se hur mycket man kan få av under sommaren. Simning är ju bra träning så.. ska väl satsa på att simma mer när man är ute och badar.. och äta frukt istället för godis etc (alltså köpa frukt istället för godis dvs).
Det vart ju lite godis i dag då (5 st Nötcreme, 3 st dubbelstycksaker Marabou och 2 st Jolt 0,33l). Och så har jag då en halvliter cola från att jag tar cola istället för pengar på pizzerian när de köper tidningen. Och så köpte jag 1,5l Pepsi för att ha för framtida bruk (på tors & fre.. mamma är ledig på ons XD).

Nej.. Nu blev det långt. Hoppas det inte gjorde nåt.. om det nu är nån som läser detta skit.

Aja.. Ha det gött!
//Jocke
PS! Hade tänkt försöka lägga upp de blogginlägg som jag har (alla som jag har gjort förutom november & december 2007 som föll pga datakraschen) på en .torrent-fil så ni kan ladda hem det. Alternativt att jag lägger upp de som nedladdningsfiler här på bloggen. Om nån vill det sistnämnda så gör jag det. Håller på för fullt att kopiera över blogginlägg från min freewebs-hemsida över till Word 07-dokument (ja.. det blir det formatet).
Men jag ska även som småningom uppdatera bloggen där också så de flesta inlägg går att läsa där. :)


Söndag 8 juni!

Hejsan Bloggen! Ja, då var det söndag då då.

I dag så har man bara sålt tidningar, vilket är hur härligt som helst. Det är verkligen skönt att ha gjort klart reklamen. Det känns också skönt nu att ha gjort klart tidningsförsäljningen för denna helg. Nu återstår 6 helt lediga dagar (ja.. förutom reklamsortering på fredag).
Får se vad man ska hitta på under veckan. Jag kommer ju för det mesta att vara själv hemma eftersom syrran ska sommarjobba på Björkhagen. Alla åttor, i Avesta, hade chansen att tjäna lite extra pengar (eller ja.. de som eventuellt har tänkt gå omvårdnad). Syrran ska arbeta 9 dagar 6h/dag och får 100:-/dag, vilket ju blir 900:-. Första och sista dagen så träffas alla som kommer jobba/har jobbat för ett litet prat. Det är ju hur bra som helst. Inte fick jag nån sådan möjlighet inte.. :(

Jag tar gärna emot nåt sommarjobb om det dyker upp något. Troligtvis gör det inte det eftersom det är alldeles för sent. Jag hade ju egentligen kunnat tänkt på det och verkligen sökt, då kanske man hade kunnat fått nåt.. typ i en butik eller något.
Jag hade gärna kört truck på Truckservice här i Avesta, men i och med att jag inte har truckkort så går det inte.. :(..
Aja.. Istället får man väl njuta av att vara ledig och ta vara på detta sista sommarlov man kommer att få. Inte tror då jag att jag kommer att få nåt 10 veckors sammanhängande ledighet nån gång till heller.. inget fram till pensionen iallafall.. :P (ja, nu får jag ju inte riktigt verkligen 10 veckors sammanhängande ledighet i och med att jag ju kommer att dela ut reklam och sälja tidningar så länge jag är hemma.. men.. aja.. säger det ändå) :P.

Får se om man kanske åker ut och tar ett dopp i Lillsjön eller Storsjön nästa vecka. I alla fall om det håller sig soligt. Ska tydligen bli lite regn framåt nästa vecka. Aja.. får väl ta det veckan därpå i sånafall.

Nej, nu ska jag spara in mina gamla inlägg till datorn i gen. Laddade igår hem Microsoft Office-paketet.. lite tråkigt med bara Wordpad.. -.-... Så.. nu ska jag gå in på min hemsida freewebs.com/bowlingjocke och spara tillbaka alla filer igen till datorn. Det kommer ta en jääkla tid, men... har ju en del tid på mig.. :P.. Och när jag har gjort från den sidan så tar jag från mina lunarbloggar. Så dum som jag var så tog jag ju bort en del inlägg där bara precis några dagar innan datorn kraschade.. men.. aja.. en månads bloggande är ju inte så mycket egentligen. Bara jag har de flesta inläggen.. ^^

Ha det gött!
//Jocke *För jag tar studenten nästa år, för jag tar studenten nästa år, för jag tar studenten nästa åååååååår, fy fan vad jag är bra!*

Lördag 7 juni!

Hejsan Bloggen! Lördag i dag då. Känns som söndag, men det är ju pga detta förvirrande med den onödiga röda nationaldagen. Ja, den är totalt onödig. Man kan väl fira på eftermiddagen? Visst, den kan väl fortsätta vara röd, bara om annandag pingst blir röd igen. Tror ni inte att staten tjänar rätt mycket pengar på att ta bort röda dagar? Den röda nationaldagen blir ju bara röd 5 år av 7, i och med att två år av sju blir den ju ändå röd pga helg.

Aja.. I dag så har jag gått med tidningar och reklam som vanligt. Ska bli rätt spännande och se vad man kommer tjäna i helgen, i och med att jag kommer jobba tre dagar. Tre dagar med tidningar och en dag med reklam. Antagligen kommer det bli runt 500:-, men får se... beror ju på hur mycket jag har tjänat på tidningen. Reklamen får jag ju fastställt när jag får den eftersom jag får ett papper där det står hur många reklamsorter, hur mycket lön etc.

Jag har nog faktiskt blivit lite mer peppad nu de senaste dagarna över att gå ned i vikt igen. Speciellt i dag då anledningen är att jag har kommit i ett par byxor som jag inte har fått på mig tidigare. Det måste ju betyda att jag har gått ned i vikt, va? :D. Så.. det kommer att bli minimala köp med godis och läsk i sommar. På med träningskläderna och börja springa igen... även gå längre promenader. Men det jag främst ska hålla vikt med är att minska på godiset... och läsken. Chauffören som jag åkte med i onsdags sa att han för ett par månader sedan drack 1,5l läsk varje jobbdag. Nu har han bytt till kolsyrat vatten och han sa att han har gått ner ett par kilo pga det. Han hade inte ändrat på något annat, utan bara drickat under arbetstid.
Det var nog när jag hörde det som jag hajjade till och tänkte: Nu är det slut med läskdrickandet i veckorna!

Usch vad hett det har varit ute nu de senaste dagarna. Det har då varit uppmot 30c. I dag är det dock lite svalare, men det har nog sin grund till att det regnade och åskade lite i natt (jag hörde då ingenting, men tidningskunderna noterade det).

Nä... Ha det göttans fölkens!
//Jocke

Sommarlov! :D

Hejsan Bloggen! Ja, nu var det ett tag sedan igen.. närmare bestämt 6 dagar och 15 timmar sedan jag lade upp senaste inlägget.. :P

En liten anledning är att under gårdagen så flyttades min blogg till den "nya" grafiken.. alltså att jag anmälde att flytta min blogg, för jag tänkte att skriva igår men det blev det inte.
Men jag kan då avslöja att det inte alls är nån större skillnad.. bara några småändringar.

Men då redogör jag vad jag har gjort då, lite kortfattat sådär, under de senaste 6 dagarna.. :)

Fredag 30 maj
Stannade hemma hela dagen.. eller ja.. den enda svensklektionen de hade under dagen. De skulle se på film och då orkade jag inte åka in till skolan för en lektion heller. Sen så sorterade jag reklam och så åkte vi med tåg till pappa. Har faktiskt inte tänkt så mycket på min nya lillebror som jag fick för snart en månad sedan. Trodde att det skulle vara hårt att åka ifrån honom, men inte så mycket faktiskt. Blir nog säkert sen när han kommer att börja prata lite mer, vara mer vaken och röra på sig, för i nuläget så sover och skriker han.. :p

Lördag 31 maj
Spelade bowling som vanligt med pappa och syrran. Gick bara skit.. 383p på 3 serier.. :(.. Ska minst ha 400.. då är det godtagbart.

Söndag 1 juni
Jag körde med pappa och syrran till Krylbo för att syrran skulle till församlingsgården för att träna och sen uppträda genom att spela piano (Baby Elephant song eller vad den heter). Så körde jag och pappa till Ornäs igen för att hämta upp pappas sambo och presenten till farfar, sen körde pappa mig och sambon till Avesta och farmor och farfar för att fira farfars 82-årsdag. Väl där så fikade vi lite, åt tårta och smörgåstårta.
Sen iväg hem, för reklamutdelning för min del.. -.-.. Lagomt kul är det att åka hem för att vara tvungen att göra det.

Måndag 2 juni
I Mästerbo som vanligt. Vi tvättade och smörjde lastbilar och lastbilsvagnar. Jag och en till i klassen åkte hem vid lunch i tron om att vi slutade då, men så var inte fallet. Tydligen hade lärarna sagt att vi fick sluta när vi var klara med det, men de sa även att vi skulle sluta vid lunch och att vi skulle tvätta och smörja noggrant; inte stressa. Men det fick man ju straff för sen på tisdagen..

Tisdag 3 juni
Avslutningsdag i Mästerbo. Vi gjorde oss alla som var där (Avesta 1or, Hedemora 2or, Hedemora 3or tror jag det var) till 5 grupper. Så skulle vi bestämma över oss alla i gruppen över vem skulle göra vad av: Köra bil, backa med lastbil, backa rakt bak med släp, köra truck och köra hjullastare. Jag fick den att backa med släp.. slalom mellan koner.. *pjuh* det var då inte det enklaste, men klarade nog mig rätt så bra ändå. Det blev en avestaetta som fick backa med släp.. det gick jättebra för henne, men det lite pga att hon hade en lärare bredvid sig som gav anvisningar.. men ändå riktigt duktigt genom att hon aldrig kört lastbil tidigare.
Efter tävlingsmomenten så åt vi korv med bröd, sen blev det diplomutdelning, både till det vinnande laget (grupp 2), mitt lag (grupp 5) kom sist.. grupp 4 blev 4:a, grupp 3 blev 3:a.. :P.. men grupp 2 vann som sagt. Så.. diplomer delades ut till vinnargruppen.. så delades det även ut diplomer till de treor som backade med släp pga en mycket bra insats.

Sen straffen som jag och klasskompisen fick pga att vi "smet" vid lunchen under måndagen. Jag och han fick pumpa diesel från en tank till en slags behållare i huset. Det tog väl ungefär en 20 min. Men jag ångrar då som bara den att jag åkte vid lunchen, hade faktiskt tanken att åka tillbaka för att se om det skulle göras klart det vi höll på med (ja.. det var lite kvar att smörja) men.. sket´it.. :(.. Men vi kom ändå rätt lindrigt undan.. ganska värt ändå att pumpa 20 min istället för att smörja och tvätta i 2 timmar till.. :P.. Men taskigt mot klasskamraterna var det, precis som lärarna sa.

Onsdag 4 juni
APU-dag på Ernst. Började 5:00 slutade runt 14:30 = rätt lindrig dag faktiskt. Hade också lite tur genom att den jag åkte med hade så att han bara behövde trycka på en knapp så täcktes bil och släp (var för sig).
Åkte sträckan: Avesta-Larsbo (vid Kopparberg typ) - Rättvik - Avesta.

I dag då...
Nu så har man fått sommarlov.. :D.. Var avslutning i aulan där det spelades tre låtar, en pop, en rock och en ballad-låt. Så sjöng vi "Den blomstertid nu kommer" såklart. Sen så hade vi fordon samling med läraren. Han berättade bland annat att de skulle ha möte med Ernst Express över praktikplatserna till hösten, för de kommer att behöva minst 25 chaufför till i framtiden pga utbyggningen av Outokumpu här i Avesta, vilket verkar ju jättelovande.. :D.. Härligt med garanterat jobb. Fast jag skulle ändå inte vilja bo kvar här så väldans många år till. Möjligen att jag skulle kunna jobba på Ernst i ungefär ett år, sen flytta. Men det beror också lite på hur mamma kommer flytta. Hon pratar ju om att flytta rätt snart.. men det visar sig hur det blir med det. Hade ju helst velat bo hemma den första tiden man är ute och jobbar för att tjäna ihop lite extra pengar.
Men... som sagt, det visar sig.

Nu ska jag bara njuta av sommarlovet resten av dagen!

Ha det gött!
//Jocke