GlobalTestMarket

 - Vinn 7.000 kr i presentkort till valfri butik!

Wännsdej!

Hejsan Bloggen!
Ja, då var det onsdag i dag då, vilket har betytt studier på K-feldt (kom ihåg var ni läste den förkortningen först).

Hade först religion. Där läser vi nu om etik och moral. Om olika situationer där man väljer mellan olika alternativ man kan göra. Till exempel om en tjej har haft fyllesex, ska hon berätta för sin pojkvän om det osv.
Så fick vi skriva en lista på fem saker som vi värderar mest här i livet. Min såg ut såhär:

1. Familjen
2. Bostad
3. Arbete
4. Lönen
5. Resor

Jag trodde att det skulle vara svenska nästan direkt efter religionen, men det visade sig att det var över 70-80 minuter emellan.. :P

Hade avtalad dit med matteläraren, då jag ska läsa klart Matte B samt att 2 st i min klass ska läsa klart A, så vi möttes upp och pratade lite.

Sen var det svenska. Med samma läraren som på religionen. En riktigt j*vla kärringj*vel XD. Hon pratar med oss som om vi vore 6-åringar. Och i tillägg en riktig gnällig röst. "Jaee.. Dåe tar vi upp boken ne" osv.. -.-
Fast gillade henne mer i dag, än den första lektionen i går. Man har väl inget annat väl än att stå ut ett år.

Sen jag kommit hem har jag i princip bara setat här bakom datorn (ja? framför sitter man väl inte?).
Har bland annat kollat lite på lokförarutbildning, både i Norge och i Sverige (har även kollat upp det tidigare, men kände för att läsa det igen) :P. Bland annat vilka krav som ställs osv.
Har funderat lite på lokförare. Faktiskt enda sedan lekis. Sen så har ju lastbilschaufför kommer mer och mer in i bilden. :)

Men jag tror nog att chansen är rätt stor att om jag skulle gå lokförarutbildningen, så blir det nog i Sverige.
Men åldersgränsen är ju 21 år, så det blir iaf några år som lastbilschaffis. Sen när man blir vid den åldern så får man väl se hur man väljer. Man kanske redan bor i Norge och trivs jättebra?!
Ja, det visar sig.

Nej, nu ska jag strax gå och lägga mig faktiskt. Eller ja.. om lite över en timme eller nåt. Måste ju upp strax före 5 i morgon bitti, då jag har APU hos Ernst Express i morgon.

Ha det gött!
//Jocke

Tip of the day!

Saknar du en bra internet-radiokanal som spelar bra musik?

Lyssna på "Radio Bø" som är en omtalad och populär lokalradio hos mormor och morfar uppe i Nord-Norge.

Klicka här:
http://avspiller.intermedia.no/radiobo/

PS! Välj mellan Lav, Mellom eller Høyest för att kunna börja lyssna (det är alltså kvaliten på ljudet).

OBS! Ja, det förekommer norska låtar ibland också :P

Första skoldagarna!

Hejsan Bloggen!

Ja, då har de två första skoldagarna varit.

I torsdags så var det bara i aulan, och sen klassträff med de nyblivna tvåorna, och vi treorna såklart.
Det var inte långa stunden vi satt där. De som skulle ha busskort fick det och så schemautdelning då.

Såhär ser mitt schema ut:

Måndag: 08:50-15:20 - Mästerbo
Tisdag: 09:50-13:55 - Svenska, religion och estetisk verksamhet
Onsdag: 11:55-14:45 - Religion och svenska
Torsdag: ca 05:30 - ca 15:30 - Praktik Ernst
Fredag: 08:50-15:20 - Mästerbo

Så ser originalschemat ut. Sen i perioder så kommer det att bli ändringar.

PS! Jag kommer att läsa klart halva kursen jag har kvar av Matte B. Får se om jag kanske kan komma in så det blir en timmes lektion i veckan, eller om jag arbetar hemma och sen stämmer av med min mattelärare lite då och då (också att jag mailar om jag behöver hjälp).

Känner ju att jag måste gå klart den kursen i och med att jag redan gjort ungefär halva. Gör jag inte det, så känns ju den arbetade tiden totalt förlorad.

Ja, sen har jag också 10 idrottslektioner att ta in. Jag har väl varit lite slarvig med att ha gått på idrottslektionerna den senare tiden i tvåan. Man måste ju vara på minst 75% av lektionerna för att läraren ska kunna sätta betyg. Så.. det ska jag också ta igen. Men med idrotten så behöver jag bara närvara (ja och vara med då) på 10 lektioner, all idrottsteori och prov har jag gjort. DS!

Vi kommer dock alltid vara i Karlfeldtgymnasiet (japp, så heter Domarhagsskolans gymnasie numera) alltid varje tisdag och onsdag. Vi kommer även alltid ha praktik på torsdagar.
Sen under tiden så kommer det bli lite ändringar med Mästerbo-dagarna. Vissa veckor kommer båda de bli praktikdagar, och vissa veckor kommer en av de dagarna bli praktikdag.

Sedan på fredagen var vi ute i Mästerbo.

Vi samlades ju först då hela klassen, för att snacka lite om hur schemat i Mästerbo kommer att se ut under året (översikt över vilka dagar vi kommer att ha praktikdagar), men även vad vi kommer att hålla på med. Vi ska exempelvis ha truckteori nästa vecka under båda mästerbodagarna.

Sen så delades vi in i två grupper. Ena gruppen som har valt inriktningen "Maskin" fick gå iväg till salen bredvid och ha lite teori. Den andra inriktningen "Transport", vilket jag är med i (vi är 5 st i inriktningen "Transport", runt 8 i den andra gruppen), fick stanna kvar en liten stund till och prata lite allmänt "strunt" som det brukar bli ibland (det är lätt hänt att halka bort från ämnet som läraren undervisar i, även för läraren själv). Men det är ju bara positivt :)

Vi gick sedan ut och flyttade på lastbilarna som har stått ute under sommaren (förutom två av skolans nyaste lastbilar som stått inne dådå). Lite batterihjälp behövdes också. Det gick en liten stund efter lunch, så blev vi klara med att flytta de lastbilar som gick att flytta (det två äldsta gick inte att starta, ens med hjälpbatteri, så de fick stå där).

Sen var det fritt fram och dra hem. Klockan var väl runt 13:00. Jag och en till i klassen ville göra lite data (vilket man ju fick om man ville). Kände mig redo att göra sluttestet. Gjorde först några repetitionsövningar för att värma upp lite. Sedan fick jag göra själva sluttestet.

Tror ni att jag klarade det? Denna gubbe får förklara det hela: :D
Jag fick 60 av 70 rätt, vilket jag klarade provet.. :D.

Var lite nervös när jag väl skulle klicka på "Rätta"-knappen. För säkerhetsskull så snabbkollade jag igenom alla 70 frågor en gång till, så man inte har gjort något slarvfel eller kände att man ville ändra något.
Både läraren och min klasskompis stod bakom och kollade under de senare hälften av frågorna.. :P.. Men tänkte inte så mycket på dem. De stod bakom mig och snacka med varandra. Jag hade annat att koncentrera på.

Så... Nu blir det uppkörningen antingen nästa vecka, eller veckan därpå (beroende på hur det blir med tid, kanske kan åka in extra till Mästerbo under tisdagen eller onsdagen?!). Ja, det visar sig. Jag håller er informerade i alla fall.

Får se om man kanske kan få göra lite extra körträning här hos pappa, som jag befinner mig just nu när jag skriver.
Jag fick ju köra från tågstationen i fredags till Ornäs (som jag alltid fått göra). Sen igår så fick jag köra till Maserhallen för att spela bowling, sen till resecentrumet för att pappa skulle lösa in biljetterna han bokade för i dag söndag.

Grejen är den att det är banarbete i dag söndag, vilket man får åka buss istället. Men syster blir lätt åksjuk av buss, så då kom mamma med förslaget att hämta oss, för att kunna äta på Max :D. Så om några timmar så ska vi till Max med mamma.

Mamma ska nog antagligen inte göra nå mer än att äta på Max, sen kör hon hem oss. Pappa får nog tro att mamma ska handla eller nåt, för annars så verkar det ju lite.. ja.. hehe..

Herregud vad mycket reklam det kom i fredags. Ungefär 150 kilo tror jag det var. Får runt 195:- för det. -.-. Vet, skitlite betalt. Men... man får ju motion. Och på en månad så blir det ju ändå en del pengar. Och så har man ju något att göra under fredag- och söndageftermiddagarna.

Jag har ju som kanske bekant även tidningsförsäljning. Det kommer jag nog fortsätta med, så länge det går. Har fått mindre och mindre kunder på det i och med att folk inte velat ha längre eller flyttat. Mest förlorande av kunder blev när jag fick sluta gå till några, då jag har gått på ett distrikt som inte varit mitt. Men från allra första början så var det mitt distrikt, sen så fick jag ett bättre distrikt vilket då mitt första distrikt av någon anledning inte blev mitt längre, men att jag ändå fortsatte sälja där i och med att jag hade börjat lära känna kunderna. Tror ni inte att jag blev lite irriterad när Aftonbladet helt plötsligt ringde och sa skarpt att jag måste sluta gå där "eftersom det inte är mitt".

Men.. ja.. tänker inte så mycket på det längre. Får nöja mig med de få kunderna jag har.
Blir nog i vår nångång som jag har tänkt sluta (efter påsk eller nåt).

Men jag ångrar ju självklart inte att jag började sälja. Har ju fått rätt mycket förmåner.
Jag har ju bland annat fått en mobiltelefon, en bärbar dator samt fick gå på Rockbjörnen i vintras (med hotell).
Så har man ju såklart tjänat några tiotals tusen.. ;)

Nej, nu har det nog blivit tillräckligt långt, eller vad säger ni?!

Ha det gött!
//Jocke


Hemma igen!

Hejsan Bloggen!
Ja, då kom man hem till kära Krylbo i går då (ja, man kan väl säga att det är mitt hem här, även om man vill det eller ej). Det är som jag sa till mamma, när vi nästan precis hade rullat iväg med tåget från Narvik: "Ja, vi är bara hemma 3 veckor om året". Lite så känner jag faktiskt. Som jag kanske skrivit tidigare, så trivs jag väldigt bra där uppe hos mormor och morfar i Nord-Norge.

Ska berätta lite kort om hemresan då:

Tisdag 19 aug
Klev upp strax efter 8, för att säga hejdå till moster och hennes bebis (eller ja.. 9½mnd är det lilla knyttet, men fortfarande bebis va?). Det var lite sorgligt. För min del så vet jag inte om jag ska till Norge något nästa år beroende då på hur det blir med jobb efter skolan. Får jag möjlighet så tror jag att jag börjar jobba nästan direkt efter studenten.
Iaf.. back to the trip.. Sen så åt man lite frukost och började packa.
Kl 10:30 åkte vi från mormor och morfar. I år blev det morfar som körde (för det mesta så har mormor kört oss till Narvik), men det gick ju såklart bra ändå.
Vi stannade till vid Tjeldsund (den rätt kända hängbron, som leder till fastlandet) och tog en "pølse med brød". Fick tyvärr ta en kokt eftersom det inte fanns så många grillade färdiga, men... det var gott iaf.
Väl i Narvik, så hade vi runt 90 minuter kvar innan tåget skulle avgå. Vi gick in på Narvik Storsenter (typ som Kupolen) och köpte oss lite Stratos (choklad) och Melkesjokolade, för att ha och äta på tåget.
Sen så satt vi en stund i vänthallen på Narvik C. Efter en stund gick vi tillbaka till bilen och satte och en stund. Sen när tiden började bli inne, så gick vi till spåret och stod och väntade tills tåget kom. Jag dödade lite tid genom att ta lite foton (kolla bdb snart).

När tåget väl kom så satte vi oss i hytten. Vi satt för det mesta och kollade på den fina utsikten, när vi åkte över mot Riksgränsen och Tornedalen. Efter ca 45 minuter så gick jag upp till min säng (tre våningssängar, jag låg högst upp både tur och retur). Det finns några fördelar med att ligga högst upp: 1. Man kan sitta i sängen vilket man knappt kan om man ligger i de andra två. 2. Det är inte lika varmt i och med ventilationen i taket. Men ventilationen är också en nackdel, för att den låter. Men... jag överväger ändå att ligga högst upp ^^

Så... jag låg och läste. Höll koll på vilka stationer som vi passerade (skrev en tabell över vilka stationer vi skulle passera med tid, och räkna ut hur försenade vi var och även hur långt det var till nästa station).

Onsdag 20 augusti
Inte mycket sömn fick man under natten heller. Kändes knappt som att man hade sovit alls. Men jag tror jag sov några timmar i alla fall. När man vaknade så var vi i Ånge, vilket vi var ungefär 2 timmar försenade pga ett lokfel under natten. Det var ju lagom roligt. Man försökte sova lite till, men det blev bara lite vila.
Åt frukost och gick på toaletten (nej någon tandborstning blir det aldrig på tåg. Det är väl lite för krångligt antagligen.. hehe).

Så satt man där vid fönstret och tittade ut för det mesta. Lekte lite med mobilen, åt lite godis och drack lite läsk. Sen började man känna sig lite åksjuk ungefär en halvtimme innan ankomsten till Gävle. Så jag satte mig åt andra hållet, för om man satt i mammas säng så åker tåget åt motsatt håll, och det tål inte jag under en längre tid. Även fast jag satt åt det "rätta" hållet så började jag ändå bli mer och mer sjuk. Det kändes nästan som om man skulle spy när som helst när tåget skulle stanna. Jag övervägde nästan att låta mamma och syster vänta, för att jag skulle spy (vi var ju på väg ut för att tåget kom in på stationen). Men gjorde inte det och testade om jag kanske kunde klara mig ändå.
Vi gick och satte oss i bilen (jag fick ju då sitta fram) och så körde mammas kompis oss hem.

Det känns fortfarande lite overkligt att man är hemma. Konstigt att höra kanske, men så är fallet. Ännu mer overkligt att man ska gå sista året på gymnasiet.

I dag så var det "upprop" i skolan. Vi satte oss i aulan och hörde på rektorn som pratade. Ja, det lilla han pratade. Huvudtemat är att skolan har bytt namn, till "Karlfeldtgymnasiet" (inget s före gymnasiet, vilket jag trodde) :P. Ja, man kan säga vad man vill om namnet, men så heter den skolan jag går i just nu.
Men det mest puckade, egentligen, som de ändrat på är att alla klasser har bytt namn. Förra året gick jag i "FP2" och året före det i "FP1". I år går jag i "FP06". 06 står alltså för det år man började gymnasiet. Visst, en fördel som jag kom på nu faktiskt, är ju att man heter detsamma under alla tre år. Men... ändå puckat, för det kommer nog verkligen röra till det en hel del i början.

Hur ser mitt schema ut då? Jo,

Måndagar: Mästerbo (08:50-15:20)
Tisdagar: Skola (09:50-13:55)
Onsdagar: Skola (11:55-14:45)
Torsdagar: Praktik (ca 05:30 - ca 15:00)
Fredagar: Mästerbo (08:50-15:20)

Soft? Nja.. Lite i alla fall.
Lärarna berättade strax innan sommarlovet (faktiskt under bussresan hemåt från Maskinexpo i Barkarby i slutet av maj) att vi kommer ha veckoperioder med bara praktik. T.ex 3 veckor enbart praktik, sen 3 veckor enligt schemat ovan, 3 veckor pratik osvosv.

Vad händer sen i dag då?
Mestadels vid datorn skulle jag tro. Så lite teve också. Det har spöregnat ute lite nu och då i dag (sen jag kom hem). Tur man hade som klarade sig undan (även i går eftermiddag då jag tog en liten runda med moppen. Bara någon minut efter att jag hade kommit hem så började det åska och spöregna).

I morgon så blir det Mästerbo. Då får vi veta lite mer om vad vi ska göra under året, vad vi har missat (individuellt också) osv.

Ha det gött!
//Jocke
PS! Det var skönt att syrran började 08:40 på morgonen, när en själv började 12.. :D


2 dagar kvar nu :(

Hejsan Bloggen!
Ja, nu är inte många timmar kvar i Norge (ca 41 timmar). Det känns lite sorgligt faktiskt. Men det känns lite välkommet också, så att man kan dra hem och börja skolan igen (vilket innebär att köra upp för bil och sen som småningom köpa sig en bil). Ja, kort sagt: Gå färdigt det gymnasieår som återstår!

Det känns lite nervöst inför biluppkörning. Jag måste ju träna bilkörning också (börjar ju den 21 augusti.. sen helgen där blir hos pappa, så får chans att träna lite extra.. göra en liksom "privatuppkörning" om ni förstår vad jag menar, alltså att vi "leker" att pappa är uppkörningsledaren som ska bedöma om jag ska få körkort eller inte). Ja, får se hur det går. Förvånar mig absolut inte om jag inte klarar det första gången. Men andra ska jag nog bannemej kunna klara (men missar jag första, så har jag ju ingen chans att träna till nästa uppkörning i och med att pappa ju inte bor inom räckhåll.. men.. ja.. det visar sig om jag inte klarar).

Jag har märkt att alla år som man har åkt tåg hit upp till Nord-Norge, att man njuter mer av resan uppåt. Hemresan sitter man bara och hoppas på att man är framme någongång (jo, det gör man väl på uppresan också... men man har ju något att se fram emot när man reser uppåt. Och så blir ju naturen finare och finare ^^).

Ja... vad har man gjort de senaste dagarna då jag inte har bloggat?
Jag kan först och främst meddela att min 18-årsdag gick bra. Det är alltså en 18-årig kille som skriver detta ^^. Det enda i alkoholväg som jag har druckit är ett litet glas Baileys i går, då vi firade mormors födelsedag (jag fyller ju den 11:e, och hon den 13:e.. men vi firade igår den 16:e i stället). Mormor visste absolut ingenting om det.
När det började närma sig fredagen, så skvallrade gammelmormor till mormor att Solbjørg och Torbjørn skulle komma dagen efter (Torbjørn är mormors bror, med hans fru då). Men.. ja, det är ju sånt som kan hända.
Men det viktigaste hölls hemligt i alla fall: födelsedagsfirandet i en hyrlokal inne i Stokmarknes.

Rätt många blev bjudna, utan mormors vetskap förstås. Hon sa att hon var helt förvirrad, när hon nu inte hade någon kontroll över vad som skulle ske.. :P.. När hon kom till de alla dukade borden (även för mig) så blev reaktionen: "Oj, är det såhär många som ska komma?". Jag visste ju inte heller att gammelmormor, Åse och Odd-Bjørn skulle hälsa på här (ja, det blev ju betydligt fler på "festen" då.. både mormors vänner och fler släktingar).
Roligt var det i alla fall!

Spelade lite spel med Dag-Harrys (mammas brors) sambos dotter som kom över hit en stund innan festen. Det var kul. Riktigt trevligt och roligt hade vi (ja.. det blev kanske inte riktigt så mycket spelade, utan mest bara lek med "spelfigurerna"). Hon (Natalie [Nath-aaa-li-e]) är 11 år. Dag-Harrys sambo Mona, har även en till "tøtta" på runt 7 år, som verkligen är lite mer livad än Natalie. Haha.. Vi lekte bland annat med Fia-med-knuff-figurerna (som ser ut som käglor i olika färger vill säga). Vi satte alla dem på en tidning som lutade litegrann, och så lekte vi att de skulle hoppa och ta livet av sig.. XD.. Men så lekte vi också "jordbävning" (ni kan ju själv tänka er hur det gick till).

Ja... vad mer har skett? Jo, jag har nästan stukat foten också. När jag och syster spelade badminton. Helt plötsligt så råkade jag trampa snett = gjorde ont som FAN. Men det gjorde inte riktigt lika ont som i början av gymnasiet, då jag verkligen råkade trampa snett (på en av de första idrottslektionerna). Då kunde jag nästan inte ens stå på foten. Fick lov att bryta fotbollsmatchen som jag var och spelade i (tror jag iaf), läraren sa åt mig att få foten högt upp, så jag lade mig ner och la foten högt upp lutandes på något föremål.
Efter några dagar gjorde det fortfarande ont, vilket jag fick halta en tid efter.
Denna badminton-vrickningen gjorde inte lika ont, men det kändes ändå. Haltade resten av dagen, men sen efter en natt så kunde jag gå som vanligt (men det känns ju förstås litegrann... även lite nu med).

När jag började gå som vanligt igen efter fotbolls-vrickningen, så började det dyka upp en liten extra knöl på vänster sida av den vänstra foten. Den finns fortfarande kvar. Vet inte om det har att göra med just vrickningen, men... plågar det mig så går jag till doktorn. Jag har iaf inte haft nå ont mellan fotbolls- och badmintonsvrickningarna så... jag tror inte det är så farligt. Men man vet ju aldrig :S

Nej, ju har jag skrivit långt nog, eller vad "syns" ni?
Jag kanske, troligtvis, möjligen kan tänkas kunna skriva en gång till i morgon innan vi drar, men det visar sig. Det beror ju på om man har något att skriva. När det har gått några dagar så finns det ju lite grejer att skriva om.
Kom på en grej nu jag skulle kunna skriva i morgon - redovisa hur de ca 3 veckorna har varit här uppe. Vilka saker som blev/blev inte gjort t.ex.

Ha det gött!
//Jocke

080808

Hejsan Bloggen! Ja, nu var det några dagar sedan igen. Men jag tänker då inte be om ursäkt då det är bara töntigt... har jag kommit på. Det gjorde jag när jag läste någon annans blogg som precis hade den åsikten. Egentligen så är det ju bara fjantigt att hålla på att be om förlåtelse, bara för att man har varit borta ett par dagar från bloggskrivandet.
Det är i och för sig negativt att inte skriva på ett par dagar då man tappar läsare. Men mina två läsare är nog fasta (kanske den tredje kan vara JUST DU?).

Sitter som kanske bekant i Norge just nu. Har varit här i... *räknar* .. 9 dagar. Vi kom ju hit den 30 juli.
Vad har man gjort under dessa 9 dagar då? Ja... inte så värst jättemycket, men en del har man hunnit med.

Jag har tagit som ett projekt detta år att få se alla (eller tja.. iaf de flesta) Hurtigrutebåtarna som går mellan Bergen-Kirkenes t/r. Det är 11 st om jag inte minns fel. Kan nog rabbla upp alla utan att behöva nå källa:

1. Finnmarken
2. Midnatsol
3. Trollfjord
4. Richard With
5. Lofoten
6. Nordlys
7. Polarlys
8. Vesterålen
9. Nordnorge
10. hm.. Nu börjar det klura till lite *funderar funderar*.. Nej kommer inte på fler *kollar upp vilka två jag missat*
Nordkapp och Kong Harald hade jag glömt. Men... vilken insats vaaa? Inte tror jag ni hade kunnat rabbla upp 9 st Hurtigutebåtar?! :) ;)

Vad mer har man gjort? Jo, i och med detta projektet så får jag ju också motion, då jag antingen cyklar eller går för att kunna ta kort på båtarna (måste ju ha bevis, samt visa upp de fina båtarna för bdb-tittarna).
Hittils sen jag kom hit så har jag missat EN båt. Det var i går då jag kom hem från mormor och morfars stuga nästan precis när den båten skulle gå, så.. äh.. då sket jag i det.

Mm. Jag sov över med morfar i deras lilla stuga som ligger vid en fjordarm kan man säga. Från onsdag till torsdag. Under onsdagskvällen så var vi ute i den bifjord (eller vad man ska kalla det. För att komma till stugan måste man åka båt. Det går ingen bilväg dit. Jo, typ en kilometer bort kan man ta bilen, och efter det finns det nån lite krånglig stig så.. vi föredrar båten. Iaf för att komma dit med båten så passerar man en större fjord (Hadselfjorden) från den åker man in i en mindre fjord (Lonkanfjorden) i den finns stugan).

Som jag skrev i min BDB till bilden över fyren som man passerar, så älskar jag att vara vid stugan. Fast under senare tid så har det älskadet blivit lite mindre. Ibland så får man tråkigt, då man inte har något att göra. Det har varit så under de ca 2 senaste somrarna. Men det går lite upp och ner. Denna övernattningen var kul. Ja, själva omgivningen och så gillar man väl lika mycket fortfarande. Men det är liksom själva vistelsen där som kan variera lite, då man vissa gånger kanske inte har så mycket annat att göra där än att sova över.
Denna gången så var det bara jag och morfar som sagt. Det första vi gjorde när vi kom dit var att plocka blåbär och hjortron (blåbær och molte som det heter här). Vet inte hur länge vi plockade, men det var nog minst 1½-2 timmar. Sen så åkte vi ut med båten och fiskade ett par timmar, så åt vi fisken. Kokt färsk fisk med smör och flatbröd.. mmm... :D

Så gick vi och lade oss. För mig tar det, kanske som sagt, lite längre tid att somna på "nya" platser, vilket det även blev denna gång. Det tog lite tid innan man somnade, men somnade gjorde man till slut iaf. Sen vaknade jag vid 6 av att det var så kallt, så jag kröp lite längre in i täcket. Så somnade jag igen. Sen vaknade jag ännu en gång av någon anledning. Då hörde jag radion och kände rökdoft (ni vet när man har tänt på i ugnen), så stod jag upp och satte mig i det ganska lilla köket som är i den mindre stugan.
I alla andra tidigare år så har jag alltid vaknat och känt kaffedoft i deras stuga, då morfar kokade kaffe (japp mormor och morfar KOKAR kaffe). Men inte i år. Men i stället så drack jag kaffe.. hehe.. Smakar lite beskt kanske, i och med att det är kokkaffe, men.. äh.. det går att dricka. Jag är inte så petig när det gäller saker och ting. Bara det går att få ner så.. haha..

Ja, det blev en liten längd på detta inlägget. Men det tänker jag inte heller be om ursäkt för. Utan jag säger bara: Ha det bra så får vi se när jag skriver nästa gång (det ska nog inte ta allt för många dagar. Det blir nog iaf innan min 18-årsdag på måndag) :)
Apropå det... Har fått bestämt två tårtor vi ska ha på söndag, då vi firar mig :):) Äntligen, säger jag bara. Det var massor av år sedan jag firade min födelsedag här uppe sist. Men nu så.. äntligen! Och på min stora födelsedag också.. 18.. det är tungt.. :D

Ha det gött!
//Jocke *Ni behöver inte skriva grattis till mig i detta inlägg då jag med stor sannolikhet kommer att skriva ett helt inlägg där alla kan gratta mig* :)