Tisdag 9 juni!

Hejsan Bloggen!
Då var det bara 4 dagar kvar innan man drar (hem?) till Norge. Varför jag skriver hem inom frågetecken är ju för att jag i grunden är norsk medborgare, för er som inte visste det.

Är ledig nu fram tills fredag, vilket känns skönt. Men samtidigt så vet man inte riktigt vad det är man ska ta och hitta på under dessa dagar. Visst.. sitta framför datorn får ju tiden att rinna iväg, men man vill ju samtidigt också få något gjort (som att diska, städa mm.. eller varför inte motionera? Har faktiskt tänkt länge nu att jag ska gå till elljusspåret och springa lite.. för nog har jag gått upp i vikt det senaste halvåret.. inte mycket.. men ändå lite märkbart.. blir nog att ta hand om vikten mer sen när man verkligen kan kontrollera allt vad man äter och dricker).
Så.. får se om man får nåt gjort i dag då..

Blev för någon timme sedan medlem på Betsson (också odds, bingo etc.. det var då väldigt vad man ska börja hålla på med sånt) :P

Blev i alla fall medlem där.. också genom Pointshop tror jag.
Som ny så får man €11 som startbonus. Hittade direkt ett spel som jag kunde, nämligen "higher or lower" eller vad den hette. Ett bordspel där det kommer fram tre kort, så ska man gissa om det blir ett högre eller lägre kort.
Höll väl på ett tag. Pengarna klingade väl in.
De blev till slut €100, så jag lade då undan ungefär €90 och fortsatte spela. Det gick självklart snabbt att få slut på de €10, så jag tog €10 till.. sen en till... sen €5 (det tog visserligen ganska lång tid, för man var mycket runt €10 i själva summan som man spelade på.. man kunde alltså lägga undan de i "original"-kontot). Sen så sade jag stopp.. Vill ju inte spela bort alla dessa pengar som man hade vunnit, utan att betalat någonting.
Det blir ju lätt så att man spelar och spelar och spelar hela tiden, så har man till slut förlorat alla pengar som man har tjänat in. Sen kanske till och med man börjar ta utav sina egna pengar och börjar satsa.. så vinner man kanske litegrann (för att man ska fortsätta såklart), sen så går det bara utför igen. Det är många som hamnar i spelmissbruk just på grund av detta.

Men.. Jag sade som sagt stopp för mig själv. Kändes också som att man inte skulle vinna nå mycket mer just i dag. Satte nog och spelade i minst en timme (man kommer ju lätt in i spelet också).
Kommer väl spela lite nu och då. Men måste se till så att det inte blir ett beroende.
Men jag är glad för de 750 kr som jag har vunnit =)
(så kan man ju ta -200 kr av de som jag satsade in på unibet, så går jag fanimej plus på 550 kr) :P

Min syster är just i Stockholm med sin klass i dag. De är väl på Gröna Lund, strosar lite på stan och har säkert allmänt roligt. Hon kommer hem i natt någon gång.
*suck* Tänk om man ändå kunde ha gått i en klass där det verkligen finns initiativ till en klassresa, ingen ville göra någonting i min klass när jag slutade nian. Visst hade vi det väldigt roligt ändå på lektionerna, men ingen ville liksom hålla i det hela. Det är faktiskt egentligen synd. Och just det att skolan inte heller kan kräva mer än 200 kr per termin eller vad det är av eleverna, var ju synd att det blev så också just när man ska gå ut.

Sen en grej till, angående det här med orättvisa, så kommer vi inte ha någon avslutning i Mästerbo i år. De två tidigare åren så har vi haft det (speciellt för treorna då.. de har bland annat fått roliga diplom av lärarna.. som "bästa parkering" för någon som hade ställt sig åt helvete eller så). Det är faktiskt väldigt synd att det inte alls blir av :(.. Fordonsprogrammet har helt enkelt inte råd.

Mamma gick då ner till Konsum och hämtade ett kuvert med del 2 av registreringsbeviset (den som jag fick i samband med mitt bilköp vet jag inte var den har tagit vägen.. har helt enkelt slarvat bort den.. så var tvungen att beställa en ny i och med att man drar utomlands på lördag. Det kostar ju 100 kr att beställa en del 2.. del 1, som jag också beställde, är gratis).

Jag tyckte precis när mamma kom hem att hon hade varit borta ett tag.. så ser man helt plötsligt att hon har en pizzakartong i handen (hon hade alltså, utan min vetskap, köpt en Krylbo special) =)
Hon tyckte då att i och med att syrran är i Stockholm och göttar sig, så kunde ju vi ta och götta oss hemma. Hon sa också att vi i morgon eventuellt ska äta ute på restaurang, för att fira lite studenten (tar den dock på fredag, men antar att det kommer bli rätt många som äter då.. så får se om det kanske blir då iaf).

//Jocke

Måndag 8 juni!

Hejsan Bloggen!
Var till fordonsprogrammet i Mästerbo i dag för sista gången. Kopplade ihop det lilla släpet med rucklet OUS:en (Volvo-lastbil.. gammalt ruckel lika gammal som mig typ) :P. Försökte sedan backa det in i tvätthallen, men det gick inge vidare. Försökte ta om igen genom att köra runt, men det gick tyvärr inte då heller (inte ens när jag var på gräsmattan lite och körde). Det blev inte heller nåt bättre av att läraren kom och gnällde över att jag var på gräsmattan och körde :(.. Så.. klev bara ur bilen efter lite försök till.. orkade bara inte. Blev jäkligt förbannad över det. Nej.. det är inte alltid lika lätt.

Nu när jag loggade in nyss på pointblog, så såg man med glädje att mina 40 000 poäng har ramlat in på kontot :D. Det var ju för att jag blev medlem på Unibet och satte in minst 150 kronor (man får också en bonus på lika mycket av de pengarna man satte in).
Är faktiskt rätt nöjd med Unibet. Har typ 15 kr kvar nu på kontot där. Har ju både bettat på fotbollsmatchen mellan Sverige-Danmark och tennismatchen där "vi" också förlorade :(.. En taktik som jag funderar på är att satsa på motståndarlaget (förlorar man så vinner ju Sverige iaf) :P

Det ser tyvärr ut som att det kommer bli regn på studentdagen :(.. Men.. äh.. egentligen så är väl det skitsamma. Man kan ju heller inte styra vädret. Får väl bli åska för min del :P Bara det inte blir 30 grader när jag ska drajva till Oslo.. det är något drygt att köra när det är så in i helvete varmt (har ju ingen AC i skruttforden heller) :P

Ha det gött!

//Jocke


Söndag 7 juni!

Hejsan Bloggen!
Ahh.. En hel vilodag. Gjorde ju all reklam i går.. i regnet :P

Var faktiskt och röstade i dag. Kollade på röstkortet som jag fick här i veckan vart man skulle rösta någonstans, och det var ju då församlingsgården här i Krylbo (trodde jag skulle bli tvungen att gå hela kilometern till biblioteket.. Församlingsgården är ju bara 50 meter från lägenheten typ) :P.

När jag kom till vallokalen, så fick jag en vallapp där det stod att tågen ska stanna i Avesta-Krylbo (varför inte rösta om stationsnamnet också samtidigt?). Klart de delades ut, eftersom skulle väl inte tänka mig att någon röstar på stationen i Avesta utav de som bor här i Krylbo.

Provade på en ny pizzasort i dag när jag och syrran handlade på pizzerian. Quattro Stagioni (tror det stavas så) hette den.
På pizzan är då musslor, skinka, räkor, kronärtskocka, champinjor och tomatsås dådå.
Den var faktiskt rätt okej. Trodde inte att jag skulle tycka om musslorna så mycket, men de var goda de med (då kan man ju fråga sig varför jag tog en musselpizza från början.. men ville prova på då min kemilärare i högstadiet sa för några år sedan att det var hans favoritpizza.. och inte förrän NU så provade jag den) :P

Har sen i fredags varit rätt sugen på kebab, men... det får bli någon annan gång :P

//Jocke

5,6 juni!

Fredag 5 juni!

Hejsan Bloggen!
Ja, då var man hemma denna dag då =)
Gjorde väl inte så mycket som vanligt. Blev sittandes här framför datorn :P

Reklamen kom under eftermiddagen.. som vanligt.. Det trodde man ju inte förra veckan, att man skulle gå ut med reklam denna helgen också.
Men.. snäll som man är så ställer man väl upp... eller dum som man är.. Mamma tycker ju att jag borde ha krävt dubbel lön :P.. helt fel har hon väl egentligen inte.
Man får rätt ont i ryggen av att sortera reklam må ni tro (nästan så man är tvungen att ta en paus efter lite mer än hälften.. iaf resa sig upp).
Några av de drygaste "reklamsorterna" är Myntet (biobladet.. tunt så inn i helvete) och Dalatrafik busstider för Avesta (de små minibladen.. kommer ihåg första gången jag delade ut reklam, och de ramlade ut ur en massa högar). Uja.. Har delat ut i 1,5 år nu. Men det blir ju definitivt slut med efter denna helgen, för nästa helg så kan jag ju verkligen inte dela ut :P

//Jocke

Lördag 6 juni!

Hejsan Bloggen!
Sveriges nationaldag it is. Men nåt mycket utav den har man då inte märkt av.

Vaknade runt 9 i dag. Antar att det var utav syrran som kom in och väckte mig av att berätta att hon skulle gå ut och sälja Aftonbladet och att jag väl kunde gå ut med hunden på morgonen för att hon hade ont i foten. "- Jaja.." svarade jag lite trött sådär.
Satte mig väl som vanligt vid datorn en liten stund, men sen tvingade jag mig ut med honom (jag slipper ju nu ikväll så.. visst.. är väl skönt att få en liten promenad med hunden, men när man har gått ut med honom i över 1000 gånger minst, så känns det inte direkt lika skoj längre).

//Jocke

3, 4 juni!

Onsdag 3 juni!

Hejsan Bloggen!
Denna dag så såg man vidare på filmen som vi hade börjat kolla på under tisdagen ("Flyga drake" hette ju den).
Tyckte faktiskt den blev bättre efter hälften av filmen. Lite roligt också faktiskt innimellan.
Jag tror jag såg någon liknande film tidigare. Trodde jag hade sett den när jag hörde titeln, men jag kan nog inte minnas att jag har sett just den.

Fick reda på mina betyg för kurserna Svenska B och Religion A också. Trodde faktiskt att jag endast skulle få G på båda kurserna, men fick faktiskt VG på båda :D.
Det som är lite "kul" är att jag har G i Svenska A och VG i Svenska B nu :P (hade väl kunnat få VG på A-kursen också, men var väl för lat antar jag) :P

Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 4 juni!

Hejsan Bloggen!
Sista praktikdagen var man på i dag. Ringde Pelle i går och gjorde upp tiden. Han tyckte att det var ett tag sedan nu :P (har ju både varit extra Mästerbo-dagar, sen så har man ju varit sjuk också).

Körde den andra halvan av dagen. Pelle körde först Avesta-Torshälla-Västerås-Avesta, så stannade vi vid Preem och åt korv med mos, sedan så tog jag över och körde samma runda (enda skillnaden var att Pelle körde till Carbomax i Västerås och jag körde till hamnen). Slapp ju också sätta på övningskör-skylt, då jag ju har BECE-körkort nu ;)

Sista dagen som sagt. I morgon fredag är man ledig. På måndag blir det Mästerbo. Sedan är jag ledig tisdag, onsdag och torsdag. Nästa fredag är det ju avslutning (står på schemat att vi ska praktisera nästa torsdag, vilket ju inte ens finns en chans att göra.. vem fan vill praktisera 10-12 timmar dagen innan avslutningen) :S.. Så.. Endast kursen Kyl- och frystransporter som är kvar nu som vi som sagt ska ha i Mästerbo på måndag.

Ha det gött!
//Jocke

Tisdag 2 juni!

Hejsan Bloggen!
Ja.. Dagarna går. Det känns rätt otroligt att tänka att man under nästa helg kommer att dra till Oslo :S Det är faktiskt liiite sjukt att tänka må jag säga.

I dag så har det regnat och regnat. Inget roligt med andra ord. Men.. ska inte gnälla. Vi har ju faktiskt haft soligt och över 20 grader ett par dagar nu. Tänk på de i Nord-Norge som knappt haft över 15 grader (fast de har ju naturen och den friska havsluften att njuta av i stället) :P.

Under svenskan och religionen så såg vi på en ny film. Den heter "Flyga drake". En film baserad på en bok som tydligen blev väldigt populär när den kom ut. Är väl en rätt okej film (går att titta på), men inte direkt någon favorit. Blir väl att se klart på den, sen tror jag inte det är någon mer svenska eller religion. I morgon är det ju den sista Projekt och företagande-lektionen iaf =) Så.. ja.. det närmar sig mer och mer.

Nej.. Nu ska jag kommentera lite bloggar här på pointblog (tjänar ju poäng per kommentar nu när man är VIP) ;)

Ha det gött!
//Jocke

Måndag 1 juni!

Hejsan Bloggen!
Var i Mästerbo i dag då.
Det första på morgonen vi gjorde var att få hjullastar-provet. Tyckte vi satt rätt länge med det faktiskt (det var ju 31 frågor.. men då var kursen anläggningstransporter med också).
Det gick faktiskt okej. Fick 22 rätt, vilket också var gränsen för G :P ;)
Sedan på anläggningstransporter så fick jag 9 rätt (tror 8 av 10 var gränsen). Proven på fordon är faktiskt rätt hårda :/

Sedan blev det lunch. Åkte med Ted och Sebbe och raggade lite runt skolan :P

Under eftermiddagen så körde man truck då. Tränade först lite och läraren förklarade. Sedan gjorde man uppkörningen. Gick rätt bra =) (haha.. läraren gick bort en liten stund faktiskt medan jag körde.. funderade lite på om jag skulle fortsätta eller inte) :P

Så.. Är klar med nästan allt i Mästerbo nu. Det enda som finns kvar är kyl- och frystransporter. Vi fick lite internetadresser som vi ska gå in och kika på och sen ska vi diskutera lite om det på måndag (ledig eller praktik på fredag).
Med svenskan och religionen är man ju klar. Det enda vi gör nu är att kolla lite på film.
Så.. det närmar sig =)

Var in till Hästbackas bildelar i dag i Skogsbo och köpte lite rengöringsdukar (som man torkar i bilen med). Köpte också dukar man kan torka rutorna med (kan ju vara bra att ha). Så.. Nu är bilen lite renare på rutorna och i bilen ^^ (blir ju pollen så snabbt på rutorna) -.-

Aja.. Ha det gött!
//Jocke