Melodifestivalen Deltävling 4

Melodifestivalen i kväll då.
Jag har alltid tidigare bara tippat på finaler och för eurovision, men jag tror nog att jag gör ett litet undantag här. Allt för pointblogs skull.. hehe

Dessa resultat tror jag kommer bli:

Till final:
Agnes - Love love love
Thorleifs - Sweet kissin' in the moonlight

Till andra chansen:
Sarah Dawn Finer - Moving on
Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing me tenderly

Internationella juryns val:
Malena Ernman - La voix

Utslagna:
Star Pilots - Higher
Susanne Alfvengren - Du är älskad där du går
Next 3 - Esta noche

Jag trodde faktiskt inte att Thorleifs bidrag skulle vara så bra som det var (lyssnade igenom alla låtarna, en minut var, i går kväll).
Men såhär tror jag iaf att det kommer bli. Jag hoppas inte att internationella juryns val kommer bli Malena, men jag tror nog ändå det kommer bli det bara för att det är opera.. -.-

Aja.. Det visar sig ^^


//Jocke

Lördag 28 februari!

Hejsan Bloggen! Sista februari i dag då.

Då har man gått och blivit lite sjuk. Började med att jag började känna halsbrännan komma smygande i går eftermiddag.
Sov inte direkt nå vidare i natt. Vaknade flera gånger (vilket man drömde flera olika drömmar också, vilket gjorde en lite förvirrad också).

I går så ringde jag Studentconsulting (ett bemanningsföretag). Sökte ju ett lastbilschaufförsjobb i sommar i Norge i förra veckan, vilket de ringde mig för ett par dagar sedan, och så ringde jag upp nu i och med att jag hade "vägarna förbi" Stockholm (egentligen inte, men visste inte alls vad jag skulle svara när handledaren ringde mig).

Så.. Då ska man på intervju i Stockholm på torsdag =). Hon lät så trevlig.. så.. det kommer nog säkert gå bra.

Man ska ju inte tänka så mycket på sånt som kan gå fel. Det är väl det felet man brukar göra i bland.

Ha det gött!
//Jocke

Fredag 27 februari!

Hejsan Bloggen!
Jaha. Då var det fredag i dag då.
Jag kan tyvärr inte njuta av att det är fredagar. Fredagar för mig betyder reklamsortering i minst en timme under eftermiddagen.
Och under mammas helger så betyder lördagar både tidningsförsäljning och reklamutdelning (söndagar bara tidning).

Men.. ja.. Jag har ju såklart valt detta helt själv, och kan klara mig utan, men det är ändå värt att tänka på om man ska göra en utvärdering över om man ska fortsätta eller inte. Jag njuter nog faktiskt i nuläget mer i veckorna än under helgerna, för i veckorna så känner mig konstigt nog "mer ledig".
Well well.. Det dröjer då inte allt för många månder tills man skaffar sig ett heltidsjobb och kan sluta med reklamen och tidningarna. Då vill man bara ha heltidsjobbet att arbeta med. Man vill ju då vara ledig när man är ledig. Sen så kan man ju få jobba helger ibland med heltidsjobbet (mycket lastbilskörningar är ju på skift).

Idag så händer det nog inte mycket. Ska försöka ta hand om lite disk så mamma blir glad. Hon har gnällt en del på mig och syrran att vi inte har gjort någonting när vi varit hemma nu under hela lovet.

Sen i eftermiddag/kväll så ska vi äta på restaurangen på andra sidan Krylbo (efter reklamsorteringen antagligen). Det ska bli kul. Inte så ofta man äter på restaurang. Vi tänkte först åka till Borlänge och äta på Max (och då passa på att gå lite i Kupolen), men.. det får nog bli nån annan gång. Jag har iaf bestämt mig att äta på McDonalds nån praktikdag nästa vecka. Fick ju rabatt-kort av pappa när jag och syster var där sist. Typ en är att om man beställer en Big Mac-meny så får man en Big Mac-burgare på köpet ^^.

Aja.. Ni får ha det så gött!

//Jocke

Pointblog

Läs min blog på PointBlog.se

Ja.. Gör det :)
Händer ibland att jag lägger in nåt kort inlägg.. som jag inte har lagt in här ^^
Man tjänar ju poäng per inlägg.. hehe
Och så får jag ju lite poäng per styck som går in på länken också ;) :D

Vill du bli medlem på Pointshop.se och tjäna poäng för att ta ut prylar?
Gå in här: http://www.pointshop.se/?ref=841513

Det tar visserligen ett tag att få de dyraste sakerna, men nu när pointblog.se har kommit till så går det lite snabbare :)

Måndag 23 februari!

Hejsan Bloggen!
Har funderat väldigt mycket den senaste tiden på en flytt till Norge i sommar.
Såg en annons i början av förra veckan, på studentconsulting.com, angående ett sommarjobb i Norge (de söker både C och CE-chaufförer), vilket jag blev väldigt sugen på och sökte.
Man kan välja flera olika städer att bosätta sig i (Oslo, Trondheim, Kristiansand och Stavanger har jag för mig det var). Och studentconsulting står för boendet (man får bo i ett kollektiv antar jag, eftersom det står att man får bo tsm med andra. Jag förutser ju också att det är möblerat. Annars så får man väl hitta nåt billigt på IKEA) :p

Studentconsulting ringde mig i fredags och frågade om jag hade vägarna förbi Stockholm under den närmsta tiden. Jag sa att jag inte hade, men jag skulle kontakta när.
Kan erkänna att jag blev rätt nollställd där. Började fundera på om jag verkligen vill dra härifrån och till Norge.
Känner ju också samtidigt att det är i Norge jag tillhör (känner mig, kanske konstigt nog, mer hemma i Norge än i Sverige), har ju ändå mina rötter i Norge.
Sen så är det ju bara bonus att man får tjäna 140 NOK/h och stora chanser till övertid ;)

Men.. ja.. Har inte sagt något till mamma än om det. Chattade med hennes arbetskamrat, som står väldigt nära varandra, på MSN igår. Hon tror inte att mamma kommer säga emot det. Jag är ju dessutom över 18 också.

Så.. ja.. Ska iaf berätta det för mamma och höra vad hon säger (är hon totalt emot det, så är man ju inte så sugen på att åka ändå. Klart hon kommer vara nervös inför flytten osv). Känns också lite rädsla över att flytta (alltså flytta.. överhuvudtaget.. som man garanterat någon gång kommer att göra). Just det att man blir helt ensam i sin egen lilla bostad. Bara det liksom.
Men.. ja.. Så fort jag har fått höras mammas åsikt och hon är någelunda med på det, så ringer jag studentconsulting direkt för en intervju ^^.
Vore ju i och för sig bäst att ha intervju i Stockholm den här veckan då det är lov :).. Men.. äh.. får väl ta mig ledigt en dag från skolan i stället då.

Att bila till Stockholm är nog inte att tänka på. Blir nog enklast att ta tåget.
Har kikat upp lite vart Studentconsulting ligger i Stockholm, och det ligger ju vid (ganska tippat) KTH (tekniska högskolan). Endast några stationer bort från T-Centralen.
Blir ju också spännande och en helt ny upplevelse att resa till Sthlm helt ensam :O (OM det blir det vill säga.. vilket jag förstås hoppas).

Har ju en del sparade pengar, så.. rent ekonomiskt sett så klarar jag ju en flytt (utan att köpa exakt alla möbler vill säga.. Typ en tv, ett bord, en begagnad soffa etc har man ju råd med).
Sen när man jobbat under sommaren, och om man kanske får en vidareanställning på samma företag, så kan man väl kanske hitta någon helt egen lya att hyra.

Det är ju framförallt Oslo jag tänker på. Men jag skrev i brevet för det jobbet att jag är öppen för alla städer. Väljer ju helst Oslo för att det är det närmaste.

Så.. ja..  Får se hur det blir. Spännande hursom att komma till ett nytt ställe.
Kommer ju i vilket fall som helst inte att stanna i denna håla så länge till.
Här finns det absolut ingen framtid (förutom för invandrare, knarkare och arbetslösa vill säga).

Ha det gött!
//Jocke

PS!
Det blev inte så mycket skriverier om denna dag i dag. Men.. äh.. Är väl det vanliga när man har lov. Sitta hemma och slappa lite framför datorn. ^^

Fredag 20 februari!

Hejsan Bloggen!

I dag har jag varit hemma hela dagen.
När jag slutade igår från praktiken, så var det en som skulle ta över lastbilen över natten och jobba, och sen skulle han som jag åkte med igår köra från imorse då.
Det var planerat att åka runt 6:30. Men.. han ringde inte förrän vid strax efter 8.
Jag frågade då när ungefär vi skulle komma hem. Då sa han mellan runt kl 20-21:00 o_O.
Kände då inte alls någon lust. Jag menar... Praktisera så pass långt in på kvällen.. en fredag. Nej.. tänkte jag. Jag praktiserade ju så länge igår (13 timmar), så.. det jämnar nog ut sig ändå.

Nej, nu ska jag gå ner och se om reklamen har kommit.

Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 19 februari!

Hejsan Bloggen!

Jag lade ju upp för ett par månader sedan över hur statistiken har sett ut genom åren (med antal bloggord), eftersom jag i stort sett har alla inlägg sparade (både på datorn och på freewebs). Men dock inga från november 2007 till mars 2008 :(. Det föll bort, i och med att jag raderade dem från lunar, sen så kraschade datorn (hade sparat allt på datorn), men i och med att jag inte hade lagt upp dem på freewebs heller så.. försvann dem.

Jag tror inte det är från den tiden då jag lade upp .dok-filer på lunar (lade upp inlägg som jag hade samlat upp i word, och satte upp dem på bifogade filer på lunar.. om det är någon som minns det) ^^
Men är det någon som har ett eller flera inlägg sparade på sin dator (jag vet inte vilka beundrare ni är av min blogg), men jag hoppas att jag kan få tag i de inläggen på nåt vis.

I alla fall.. Det jag skulle komma fram till var att jag faktiskt har halverat i antal ord per månad :/. Det är lite sorgligt egentligen. Eftersom jag faktiskt gillar att blogga och skriva. Det är väl så att man inte tar sig tid till att sätta sig ner och tänka igenom vad man ska skriva. Men.. ja.. Ska väl försöka bli bättre på det.

I går så gymmade jag mellan 16-17 på skolans gym. Har ju extraidrott att ta igen (10 lektioner). Detta var 4:e gången, så.. Har räknat med att jag blir klar vid påsk ungefär. Ska bli skönt att ha de gjorda. Hoppas också att man även klarar Svenska B, och framförallt Religion A, med betyg (svenskan ska väl inte vara några problem.. men.. ja.. man vet ju aldrig). Är iaf nöjd om jag får godkänt i de ämnena.

Har ju läst lite Matte B också. Men det vettefan hur det kommer bli med den kursen :/. Kommer ju hinna klart den om jag jobbar på lite nu under våren, men.. ja.. Man funderar ju på om man verkligen kommer att ha nytta utav ett Matte B-betyg. Så.. ja.. får se hur det blir med den saken.

Sökte två jobb i förrgår faktiskt. Båda från bemanningsföretag, så jag vet inte för vilka åkerier. Det är ju då sommarjobb som lastbilschaufför. Ena i Karlstad, andra i Norge. Man kanske får napp på nån iaf?! ^^
Det för Norge erbjöd delad bostad tillsammans med andra som också åker dit för att arbeta som lastbilschaufför. Det låter både kul, men lite skräckinjagande ändå.
Det för Karlstad stod det inget om bostad. Men det lär väl inte vara några större svårigheter att få tag i en 1:a eller 2:a i Karlstad. Har ju inte så jättestora krav på lägenheten heller. Bara det är i ett någelunda lugnt område med okej hyra och tillgång till internet o teve.
Väljer ju hellre en 2:a än en 1:a. Visst, är väl inte hela världen med en solalkov, men vill nog helst ändå ha ett eget sovrum.


Men.. Det visar sig hur det blir med de jobben. Det beror ju också lite på om jag blir "erbjuden" jobb på Ernst Express eller åkeriet som jag för tillfället praktiserar hos nu, BK Andersson & Söner, som har bulkbilar, som jag har nämnt i tidigare inlägg.

Nej.. Nu har inlägget blivit tillräckligt långt :P

Ha det gött!

//Jocke


Tisdag 17 februari!

Hejsan Bloggen!
Jag vet.. Bloggar fortfarande för sällan. Men man lägger för mycket tid åt annat. Man tappar ju lite sugen för det också. Man har ju också bilddagboken numera. Över 1000 bilder har jag lagt upp där :)

I dag har man varit hemma. Inställda lektioner. Har ju endast två lektioner på tisdagarna. Svenska och religion. Även i morgon är lektionerna inställda (samma lektioner, samma lärare).
Men jag går ju på extraidrott på onsdagar mellan 16-17, så.. det ska jag nog gå på i morgon i alla fall.. så man blir av med skiten. Har gått tre gånger på det nu, ska gå tio gånger (eftersom man måste minst gå 75% av alla lektioner inom ett ämne för att läraren ska kunna ge betyg. Hade gått på 65 lektioner av 100 på idrotten, därför är jag tvungen att ta igen 10 lektioner, alltså 7 lektioner kvar). Blir väl klar med idrotten till påsk, antar jag.

Det är inte så dåligt ändå att gå på extraidrott. Man sitter där på gymmet i en 40-50 minuter. Cyklar mest, men försöker på mig lite på de andra sakerna också. Som armarna.. och glöm inte rodden :P

I dag har man inte gjort mycket. Som vanligt när man är ledig. Suttit vid datorn i stort sett enda sedan jag vaknade.
Men har gjort ändå lite av vad jag hade planerat att göra i dag vid datorn: Kolla på nedladdade avsnitt. Det brukar man ibland slöa bort, att tiden går så pass fort så man inte hinner kolla på det man hade tänkt.
Men har iaf hittills hunnit kolla på senaste avsnitten av: Family Guy, Simpsons, Heroes och Greys anatomy.

I går så praktiserade jag hos ett bulktransportföretag, som har sitt säte i Insjön, men brukar mest köra från Hedemora. Vaknade 3:20, gjorde mig i ordning, åkte hemifrån 3:40, kom till Hedemora 4:05, väntade i drygt 10 minuter sen kom chauffören.
När vi hade åkt ut utanför grindarna så märkte han att hjulen på sista axeln på släpet inte rullade = bromsarna hade fryst/fryskyddet inte fungerade (alltså som gör så att inte kondens i bromsluftsystemet fryser till is och täpper igen).
Han ricklade lite fram och tillbaka, slog lite med hammaren på bromsarna bak hjulen, men inget hjälpte.
Vi drog till Bilmetro (service för Scania ligger där) och väntade på att de skulle öppna (de skulle öppna om 1½ h, så lite dystra var vi nog). Chauffören fick ändra i datorn för lastningstiden i Västerås (att vi skulle komma senare).
Vi snackade lite. Bland annat om skolan och lite om jobbet (han visade mig sakerna i datorn. Där stod det typ allt. Vilket ställe tankarna skulle lastas och lossas, hur många kilon det skulle vara i varje tank (eller kula som han sa), GPS var det också i datorn.. men jag tror nog att jag skulle förstå systemet rätt snabbt om jag skulle börja jobba där).

Men efter en drygt 30 minuter så försökte vi igen. Jag gick ut för att kolla om hjulen satt fast, men hör och häpna.. nu rullade de så fint, så vi drog iväg mot Norberg och lassade.
Väl i Norberg så ställde vi oss först på vågen, sen drog till silon (eller vad det heter.. saken som lastar lastbilen ovanfrån) :P. Gick upp för en trapp. Fick styra grejen som lastade :)
Sedan drog vi till några bönder i Virsbo och Ramnäs.
Så drog vi iväg till Västerås, där vi lastade igen. Det tog 1½ timme ungefär -.-. Lite tråkig väntan, men det gick rätt fort ändå för det var iaf lärorikt.
För varje sort så var man tvungen att ta prover (för att om bönderna klagar på kvaliteten, så kan Lantmännen ta en provpåse och testa), vilket jag fick göra. Hade lite problem med att stänga igen plastpåsarna, så lade vissa i som inte var helt stängda, vilket visade att jag inte skulle ha gjort.
När chauffören skulle "slänga" påsarna i en annan större back inne på kontoret, så flög en hel del pellets/foder ur ena påsen. "Ooops" tänkte jag. Skulle nog ha sagt åt honom om det (verkade som att han blev lite småsur på mig pga det.. :(.. Men det blev som vanligt igen när jag bad om ursäkt inne i lastbilen sen).. :)

Vi åkte upp till Torsånger, där vi bytte med en annan chaufför som kom i pick-up från Hedemora. Vi åkte med pick-up:en in till Hedemora igen. Väl framme så var klockan runt 14:45. Jag drog sen direkt till McDonalds en snabbis, pch slängde i mig en McFeast c/o plusmeny, sen drog hem ^^

Ska vara på det åkeriet under minst 6 dagar. Om jag kommer trivas bättre där än på Ernst, så tänker jag nog byta dit (känns som att det är större chans för mig att få jobb där än på Ernst). Men nackdelarna som jag hittills har märkt är:
1. Börjar väldigt tidigt på morgonen
2. Måste åka till Hedemora = inget roligt om det kommer snöa under kvällen/natten före
3. Långa lastnings och lossningstider = långa dagar (de tyckte att dagen i måndags var en kort (!) dag (10,5 h). En normal dag brukar ligga på runt 14 timmar :/

Så.. Vi får se..

Näe, nu ska jag kolla på Conan O'Brien!

Tschüs!
//Jocke

Torsdag 5 februari 2009!

Hejsan Bloggen!

Jaha.. I dag så försov man då. Tydligen så hade man slagit av mobilalarmet utan att man själv har noterat det.
Hade ju då den på ringning klockan 04:45 pga praktikdag. Vaknade en timme senare för att fundera över om den inte skulle ringa någongång.
Så kollade jag på klockan, och såg att den var 05:45 -.-
Det var till att ringa till åkeriet direkt och fråga om chauffören Pelle var kvar. Vi hade bestämt en tid i går eftermiddag (05:15), som vi skulle samlas där. Självklart hade han åkt (vilket ju var bra. Hade nog mått lite dåligt om han hade setat där och väntat så länge). Man kan ju inte heller ställa kravet att han skulle ringa mig innan han drog heller.

Jag tror det kan ha att göra med att jag slog av elementet i sovrummet en stund innan jag skulle lägga mig i sängen. Den nybäddade sängen. Ville ha det lite kallt och skönt när jag skulle krypa ner i den. Tydligen så glömde jag slå på elementet igen, så därför kanske man var lite frusen när alarmet ringde, och därför ville dra lite till. Vad vet jag.

Ska nog ta mig ledigt i morgon. Dels för att Pelle är ledig. Samt att det är ju reklamsortering. Det är inte direkt så roligt, av erfarenhet, att praktisera 12 timmar. Sen sortera reklam i ca 1-1,5 timmar sen direkt köra till pappa 1 timme. Det betyder ju ca 15 timmar nonstop med knappt någon vila alls. Det är faktiskt rätt jobbigt. Och så vill jag få lite ordning här hemma också.
Men det är ju det att tiden går så himla snabbt. Man sätter sig vid datorn, läser på forum, kollar mail, kollar bdb. Sen går till affären. Man hinner inte ens det man hade planerat att göra vid datorn. Som i dag. Jag hade planerat att kolla på senaste House och Heroes. Tror du man har gjort det? Nejdå. Man har läst på forum, läst nyheter, chattat lite, laddat upp lite bilder på bdb osv.

Ja, och så har man varit till Lidl också. Var där för att köpa en hårtrimmer. Ja, och så slank väl lite godis och dricka med också ^^. Hårtrimmern gick på 179:-. Då kan man ju hålla sitt hår rätt kort hela tiden. Får se om man kanske klipper av sig det här långa håret själv, eller om man ska ta hjälp av någon.

Ni kanske vet att jag inte kommer att ladda upp några bilder på bdb på ett bra tag.
För er som inte vet det hela, så lade jag upp en bild på en pratbubbla med en text där det står att jag vill minst ha 10 kommentarer från 10 olika användare. Får jag inte det inom två dagar, så skulle jag sluta lägga upp bilder.
Ja, nu har det gått två dagar och endast 8 st har kommenterat, vilket betyder att det inte blir någon bild på ett tag.

Jag gör detta framförallt för att jag ville testa hur många som egentligen brydde sig om mina bilder.
Jag kommer ju självklart fortfarande logga in på bdb nästintill varje dag (som tidigare), bara det att jag skiter i att lägga upp bilder, om det inte sker något väldigt viktigt (men bara i informationssyfte).
Jag vill inte slösa tid på något onödigt.
Och visst.. det har säkert varit så att vissa inte kommenterat för att verkligen se om jag verkligen kommer att sluta lägga upp bilder. Men.. ja.. Nu får ni/de skulle sig själva. Så är det bara.

Men det är klart... Kanske får för mig att börja som tidigare igen senare i vår. Det beror lite på vad responsen blir nu framöver. Kanske den bilden får 10 kommenterar till helgen. Ja.. då kan man kanske börja fundera iaf.

Nej, nu ska jag kolla igenom lite tidigare "Der ingen kunne tru at nokon kunne bu" på NRK.no.

Ha det gött!
//Jocke