Vad hände år 2008?

Hejsan svejsan igen då.

Ja.. Då ska jag ta och börja redovisa hur år 2008 har varit.

Jag publicerar först en liten lista med händelser, och sen mer detaljerat förklarar dem längre ner:

Detta har hänt:
1. Slutat andra året på gymnasiet
2. Klarat körkortet
3. Köpt bil
4. Ej godkänd bilbesiktning
5. Halkkörning med trailer
6. Gått upp i vikt
7. Sommaren 2008


Okej.. Let's start:

1.
Ja, under 2008 så slutade man ju då andra året på gymnasiet. Man känner ju efter varje början av ett sommarlov att tiden går ju i alla fall framåt.
Jag kommer ihåg att under första året så tittade man genom bilportarna i verkstaden hur tvåorna och treorna fick hålla på och köra lastbil. Herregud vad man längtade. Och vad spänd man var när man startade en lastbil för första gången (det var ju då inte under 2008, utan 2007).
Så.. Nu går man i tredje och sista året på gymnasiet. Man har egentligen inte hunnit tänkt så mycket på det. Alltså hur kort tid det egentligen är kvar av gymnasiet, och troligen skolan överhuvudtaget (kan ju finnas en möjlighet att man sätter sig vid bänken igen).

2.
Japp, med nöd och näppe lär jag meddela. Fick verkligen kämpa.
Körningen klarade jag ju fint. Det var bara ett moment med växlingen (att jag växlade från ettan till trean) några gånger, vilket jag egentligen inte förstår varför jag fick en anmärkning på.
Så minns jag att jag verkligen fick kämpa med att komma ihåg alla vätskor och i vilka burkar alla dem finns (i de två nya Fordarna som finns så syns inte ens styrservon.. Hur i helvete ska man kunna vet det?).

3.
Jo du. Köpte en helt egen bil under detta år också. En Ford Escort -92. Gått ca 22 000 mil. Har fortfarande inte ångrat själva bilköpet, men däremot att jag tog de fina fälgarna. Det var ju i princip 3500 kr rätt i Dalälven, för de blev ju stulna som kanske bekant :(. Försäkring? Jodå.. har halvförsäkring på skrället, men fick ju inget kvitto på däcken så därför kan jag tydligen inte få något på dem, men försäkringen har iaf täckt rutan som blev krossad i samband med däckstölden.
Man trodde verkligen att man drömde när man såg bilen stod på kravallstenar med däcken borta och med en krossad ruta.

Jag tänker fortfarande, helt ärlig, riktigt skada den person eller dem som gjorde detta om jag nånsin får veta vilken/vilka det var. Det är så oerhört svagt gjort.
Det som var jobbigast med stölden var ju faktiskt inte ekonomin att jag förlorat 3500 kr, utan det att det är ju så grymt jobbigt allting. Även psykiskt. Man tänkte oerhört mycket på det, man ska skaffa fram nya däck, ringa hit, ringa dit, få ny glasruta etc etc. Det var just den delen som var jobbigast.
Jag har faktiskt ännu inte ringt honom jag köpte bilen av och frågat om han har kvittot kvar på däcken. Jag ringde en gång i början av december, men.. då kunde inte numret nås. Jag liksom förtränger det hela på nåt vis.
Nåja.. Allt är av erfarenhet.

4.
Nej, blev inte godkänt på bilbesiktningen när jag besiktade bilen den 15 december. Det var rostiga skyddsbälgar, rostigt längs kanterna under bilen osv. Mamma känner ju då en som kan fixa detta.. rätt billigt också. Får se om den personen hör av sig, eller om det hinner bli körförbud.. :/

5.
Hehe. Ja. Det var fakiskt inte så länge sedan. Någon dag i början av december.
Var ute i skogen tillsammans med en lärare och en kompis. Jag körde först en personbil bakom trailern, som först min klasskamrat körde (alltså läraren satt bredvid kompisen).
Sedan bytte vi mitt ute i skogarna vid Grönsinka utanför Horndal.
Jag kom fram till en T-korsning (alltså för MIG såg korsningen ut som ett T. Jag hade antingen vänster eller höger att välja bland). Skulle alltså svänga höger. Jag bromsade in. Läraren sa att jag absolut inte fick stanna, då risken var att vi inte skulle kunna komma därifrån. Jag bromsade in lätt blinkandes höger. Jag rullade ytterst lite när läraren sa att jag skulle släppa bromsen, då trailern var på väg ut i diket, vilket jag gjorde (tog typ 2 sek att fatta vad han menade och att jag såg händelsen).

Hehe.. Ja.. det var en upplevelse. Fast gänget som läraren hade med sig dagen innan, hade totalt lyckats fått trailern ner i diket så det behövdes bärgning. Men anledningen till att läraren vågar ge sig ut på de skogsvägarna, är att han för det första själv bor i Horndal samt känner en med bärgningsbil som bor i närheten där. Annars så hade han ju inte tort :P

6.
Jo, har faktiskt gått upp en del under året. Gick faktiskt ner lite under våren. Men enligt noteringar så väger jag lika mycket nu (om kanske +2 kg) som jag gjorde förra nyåret.
Jag kan nog garantera er att jag kommer då väga mindre nästa nyår.

7.
Sommaren 2008 ja. Den enda semester man gjorde var egentligen 3 veckor i Norge och 2 dagars tur till Stockholm (med pappa då). Vi hälsade på farbror och åkte finlandskryssning (till Åbo). Vi gick dock aldrig av som vi gjorde för några år sedan nu, då vi var till Mumindalen.

Ja.. bilderna från i somras finns i min bilddagbok: http://bowlingjocke.bilddagboken.se


Ja.. det var väl en bra summering av året?!
Nästa inlägg kommer handla om hur jag tror 2009 kommer se ut.

Ha det gött!

//Jocke
PS! Nästa inlägg kommer antingen i dag eller i morgon!)


Snart 2009!

Hejsan Bloggen!


Ja.. Snart så nalkas det år 2009. Jag kommer att i nästa inlägg att (som jag gjort de senaste två åren) att sammanfatta det år som gått.
Vad som hänt, vad som varit bra samt dåligt.
Sen kommer jag i inlägget efter att redovisa över hur jag tror år 2009 kommer att bli. De största i princip planerade händelserna (vad jag vet nu).
T.ex studenten, mina tankar kring den osv.

Jag vet ju att denna blogg på senare tid inte uppdateras så ofta. Jag har också skrivit det tidigare att jag inte direkt bryr mig om hur många det är som läser. Jag skriver detta främst för mig själv. Ja.. visserligen har jag ju i baktanke att det åtminstone är någon som läser.. åtminstone några dagar efter ett inlägg publicerats. Jag vet vilka ni två är.. ;)
Sen så kommer det ju någon läsare kanske bara i en kortare tid som upptäckt denna bloggen, då den visas på huvudsidan när ett inlägg publiceras (förhoppningsvis). Men så ser dem vilket underbart liv jag har, så de blir så grymt avundsjuka så de klarar helt enkelt inte av att läsa.

Jag kan ju faktiskt skryta med att ha bloggat i 4 år (faktiskt ganska precis). Hur många modebloggar fanns det då? VAAAA? Nej, just det.
Och hur många har de flesta inlägg sparade? :)
På sidan http://www.freewebs.com/bowlingjocke/joakims_blogg hittar du dem.
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade, men du hittar ju de inläggen jag inte lagt upp här dock.

Nu till lite vad som hänt under helgen då:
Varit hos pappa i helgen. Det var väl som vanligt. Spelade bowling, uppmärksammade min halvbror (som är sju månader) och så en hel del dator också. Utan internet... faktiskt. Pappa har ju då fortfarande ett 54k modem till deras dator. Och ett sådant vill man ju inte surfa runt med.
Skulle ju ta ett halvår att få fram Aftonbladet.. :P.
Ja, och så tar det ytterligarer 6 veckor att få fram popup-annonsen som kommer också.. :P

Jag har faktiskt känt mig lite nere sen efter julafton. Faktiskt sen klapparna tog slut :P. Det är ju inte det faktum att klapparna tagit slut som gör mig deppig, men det är någonting. Man har kanske lite ångest över både sin vikt och datorsittandet. Man vet liksom inget annat sätt att få dagen att gå än att sätta sig vid datorn (eller åka in till stan och handla.. bara för att..).

Just det med att handla stämmer nog in rätt väl. Har märkt ibland att man ibland handlar bl.a läsk och godis och sånt bara för att. Alltså.. att man t.ex passar på att göra det när man väl är på stan t.ex, när man har rast och inte har nåt att göra, ja då drar man till Willys och handlar och slår ihjäl 20-30 min. Det låter lite konstigt när jag väl läser det själv, men... jag tror det är så det är.
Också det faktum att man av ritual måste ha någonting att stoppa i munnen och dricka när jag kollar på serier i mitt rum. En vanegrej liksom.

Jag vet inte hur många gånger jag har bestämt mig för att sluta köpa godis. Lik förbannat så står man där i kassakön med en påse lösgodis och 10-pack colaburkar. Och man känner ju inte direkt att man kan gå ur kön och ställa tillbaka gotterierna.. Nej fan! Då har man ju åkt dit helt i onödan. Och är man inte sådär jättesugen på choklad och läsk nu, så kan man ju bli det sen.

Nej, detta tänkande vill jag få bort. Då tror jag faktiskt att jag kan gå ner några kilon till sommaren. Om jag slutar nu tvärt! Eller åtminstone minska avsevärt.. Eller.. nääe.. då faller man lättare tillbaka. Helt stopp ska det vara! (Ja, inte på helger då. Men inte överdrivet mycket då.. typ några glas cola och någon få näve med lösgodis).

Jag måste nog liksom inse att man KAN se på serier utan att äta, och att det KAN vara roligt ändå.

Jag har försökt att ersätta läsken och det (när man inte haft det tillgängligt samt att man inte kunnat köpa) med både te, cappuccino och faktiskt äpple. Det har funkat ganska bra. Ja, och så har jag en tuggummipåse också utifall käkarna blir helt desperata. Desperate Cheekwives.. hehe :P

Men GUD vad mycket jag har ägnat mig åt att skriva om detta i detta inlägg. Textraderna flyger iväg när man väl har kommit igång. Det kan ju också bero på att jag skriver i anteckningar utan internet i mitt rum mitt i natten. Inte det att jag inte kan få sova.. närå.. Bara det att man har ställt om dygnet lite. Klockan är i detta nu 2:45. Men wtf.. Man är ju ledig hela nästa vecka så.. :)

Det är faktiskt rätt mysigt att sitta vid datorn mitt i natten.. alltså för ni som inte har gjort det än.
Heeelt tyst runtomkring. Endast datorsuset och knapparna som hörs.
Så.. hehe.. Ja.. I morgon kommer jag nog inte vakna före 11.. xD

Nepp.. Ha det gött, så "syns" vi i nästa inlägg där jag kommer redovisa hur år 2008 varit.

//Jocke (PS! Vakna 10:30 i dag) :P


Snart jul

Hejsan Bloggen! Jaha.. Då var det snart jul då. Det blir ju som bekant jul varje år.
Vore ju konstigt om regeringen skulle säga: "Näe, det blir ingen jul i år. Vi orkar inte...".
Så.. med tanke på all finanskris och sånt skit, så står julen fortfarande kvar.

I dag så är man ledig :D. Läraren vi har i svenska och religion skulle göra nånting i dag, så lektionerna med henne ställdes in i dag.
I går så gick jag från 09:50- ca 11:30. Vi såg klar på en film som vi hade börjat kollat på förra veckan, som handlade om negerhandeln i USA (när de vita köpte svarta som slavar). Väldigt kunskapsgivande film. Det var inte förrän efter den filmen som man verkligen insåg hur de hade det.
Så från och med nu så ska jag krama alla negrer jag kommer påträffa under mitt liv.
En stoor kram.. så säger jag: "Jag förstår att ni har haft det svårt..".

I morgon så blir det praktik, som vanligt antar jag. Jag och en klasskompis var till skolassistenten i måndags efter skolan i Mästerbo, för att lämna in valbara kurser som vi blir tvugna att välja för att få upp till 2500 poäng eller vad det är. Vi kom sen in på praktikstimmarna. Vi nämnde att vissa dagar kan det bli upptill 12 timmar. Ja, även att det aldrig blir under 10, och det tyckte ju hon att det inte alls var rätt. Vi nämnde ju att man blir ju helt slut när man kommer hem.
Prova själv att vakna 04:30 en morgon, ta en snabb frukost och sen köra iväg. Sedan vänta några minuter på Ernst på chauffören du ska åka med. Sen åka med honom i dryga 10 timmar, sen tillbaka till åkeriet och hem. Då är klockan i regel drygt 16:00.
Och då kan ni ju tänka er hur det blir att få sova natten till praktikdagen. Ja, vaknar man 10:00 dagen innan så får man väl skylla sig själv (som jag gjorde i dag) :P. Men.. det blir svårt att sova, då man tänker 23:00 att man måste vakna 04:30 och att man åtminstone får 5,5 timmars sömn om man somnar nu direkt, och så ligger man där och jobbar med att försöka få sova. I bästa fall kan det bli över 5.
Men det är ju dock lättare att få sova nästa natt, för då är man ju så inni helvete trött, så då somnar man ju innan man landar på kudden. Har faktiskt hänt att jag har somnat utan att släcka lampan :P

Jag brukar tveka lite dagen före praktikdag om jag ska praktisera eller inte, med tanke på att det blir rätt drygt och att man känner att man inte har fått någon ledighet på ett tag. Jag delar ju ut reklam varje helg, samt säljer tidningar under mammas helger, så det blir ju mindre ledighet under helgerna för min del. Man känner ibland att det var ett väldigt tag sedan man verkligen tog sig tid och bara satte sig ner och slappna av.

I morgon så blir det bara en 10-minuters träff med mentorn, sedan aulan i dryga halvtimmen eller vad det brukar ta. I aulan ska vi vara kl 11.

Det var egentligen tänkt att jag skulle sälja tidningar extra under de röda dagarna under lovet när det är bäst att jag ska vara här hemma hos mamma (alltså juldagen, annandagen, nyårsafton, nyårsdagen och trettondag jul), men... nä.. det blev inte av. Dels för att jag glömde bort att ringa till AB och säga det i söndags, som var deadline-dagen för att rapportera att man ska sälja dessa extra dagar. Men det är ju också dels för att jag känner att jag vill ha sovmorgon åtminstone under veckorna under lovet. Och så är det ju ens sista jullov.. :(

Näe, nu ska jag slappa ytterligare framför datorn genom att kolla på senaste Erik & Mackan, Prison Break och Heroes. (de två senaste det senaste avsnittet som sändes i USA här i veckan) :)

Ha det gött!

//Jocke


Inte den bästa dagen direkt...

Hejsan Bloggen!
Nej, i dag så har det inte direkt varit den bästa dagen.

Läs nedanför här så får du veta varför:

Kom till praktiken kl 05:00 för att vänta in en chauffören jag brukar åka med.
Jag frågade de på åkeriet där om de visste om han jobbade i dag, och de sa att de inte hade hört nåt.
Ja, tiden gick och jag satt där jäkligt trött och väntade.
Klockan blev 06:00, och jag gick och frågade igen, ja då kom det fram att han hade tagit extra ledig i dag -.-. Så.. jag fick åka med en annan (har åkt med de flesta nu på åkeriet, eftersom det blir så att man drar med den första bästa som drar iväg, men så "hittar" man ju en "favorit" som man har bäst kontakt med, och så försöker man ju dra med den då).

Iaf så åkte vi och hämtade lass i Västerås (tog en halvtimme längre, 1,5 h, mot vanliga fall pga snövädret).
Sen visade det sig att det var farligt gods vi skulle ha (åkte med en ung en som tidigare har fått 3000 kr i böter för att ha haft sin flickvän med när han kört farligt gods).
Så.. vi ringde till kontoret och hörde om det var någon bil i närheten som jag kunde byta till, vilket det var (hade ju tur att det var till Västerås, eftersom det är dit åkeriet mest åker till).
Så.. blev avsläppt vid en rätt populär restaurang vid industriområdet som de flesta chaufförer känner till.
Fick veta att chauffören jag skulle åka med först skulle till Eskilstuna, så det skulle ta mellan 30-60 min.
Efter 1h 15m kom han och jag åkte hem igen till Avesta, där vi lossade bil och släp samt fick på bandrullar, som skulle till Eskilstuna.

Han var vädligt schysst och frågade om jag ville att han skulle skjutsa till firman, eller om jag ville vara med till E-tuna. Jag hade inte någon speciell lust, så han skjutsade dit mig och jag for hem.
Men jag fick ändå en 8 timmars dag (05-13).

Så.. Men det.. Har.. Jag ska.. (nej, jag ska nog inte skriva som jag tänker) :P

Well well.. (det brukar vara en bra meningsstart) :P.
Nåja.. xD (nej, nu ska jag skärpa mig) *harkel*
Well well.. Det finns väl såklart dem som har haft en betydligt sämre dag. Som till exempel de som har kört av vägen i dag (eller fastnat) (fasnat?) xD

Ja.. Man är lite småtrött just nu, även fast jag tog mig en liten powernap i lastbilen till Avesta.
Han sa ju det, chauffören, att det var helt okej att jag kunde sova lite, för han visste själv innan han började köra när han åkte med en att det är svårt att hålla upp ögonen när man sitter bredvid.

Jag ska nog gå och lägga mig en liten stund.. typ en 20-30 minuter eller nåt, så orkar man vara uppe längre ikväll.. :)

//Jocke