30, 31 maj!

Lördag 30 maj!

Hejsan Bloggen!
Gick med reklamen nästan direkt efter jag hade öppnat ögonen (ja.. åt två stycken Risifrutti till frukost). Just bara för att vi ska till farmor på söndagen, så man slipper tänka på att man ska ut med reklam.
Sista gången man gick ut med den också, vilket känns riktigt härligt.. men ändå lite konstigt. Tänk att man förmodligen aldrig mer kommer att gå ut med reklamen :/

Åkte sen mot pappa. Sista gången man var där också nu på ett tag (blir väl eventuellt i höst kanske någongång.. kommer väl troligen hem ett par dagar efter sommarjobbet, om jag nu får nå vidareanställning nånstans).

Det är under dessa dagar man önskar att man hade AC i bilen :P

Ha det gött!
//Jocke

Söndag 31 maj!

Hejsan Bloggen!
Vaknade faktiskt rätt tidigt i dag för att vara en söndagsmorgon; strax efter 9. Vaknade flera gånger vid 6-7 också, så.. har inte haft den bästa natten direkt.
Åt pannkakor till frukost.. med keso, kiwi, banan, blåbär och hallon =)

Sen så lekte man lite med Holger på golvet på hans rum. Eller ja.. det var mest jag som lekte för mig själv xD (han har ju en leksakslastbil och grävmaskin förstår ni ju) :P. Om man viftar med båda händerna och ser frenetiskt glad ut i ansiktet så skrattar han och gör samma :P

Åkte sen vid kl 14 till farmor och farfar. Åt lite god mat där.. och så fika också såklart (firade både mors dag och att farfar fyller 83 i morgon).
Vi åkte ju i två bilar (jag och Ida först i min, sen kom pappa, hans sambo och Holger i sin). Vi stannade kvar en liten stund till efter pappa hade åkt för att snacka lite om oss (det blir ju mest om Holger och lite mer allmänt när man är så många).

I morgon så blir det Mästerbo. Truckuppkörning och hjullastarprov står på schemat.

Ha det gött!
//Jocke

Fredag 29 maj!

Hejsan Bloggen!
Jag blev nyligen VIP-medlem på Pointblog.se (för er som läser min blogg på blogg.se, så är det typ en bloggsajt där man bloggar och tjänar poäng, som är anknytet till pointshop.se, där man kan besöka länkar osv då man också kan tjäna poäng. För poängen så tar man ut saker, typ godis eller filmer.. fast det tar ju en stund att samla ihop till en hel film dock, men godis kan man få rätt snabbt).
Det kostar 1 kr per vecka, vilket ju är.. faktiskt ingenting :P (det tjänar man ju faktiskt också in lätt på de extra poängen man får per inlägg, inlogg osv)

I alla fall.. Hittade ett program på Swedbank faktiskt, som gjorde så att man lätt och smidigt kan betala på internet. Man skapar med programmet ett "tillfälligt" kontonummer (det numret som står på kortet). E-kort heter det. Och med det så kan man också spärra av hur många kronor som får dras av det så att säga. Jag har tidigare misslyckats med att betala via internet, men nu så lyckades man =)

Var till aulan i dag då, där rektorn stod och berättade lite om studentdagen. Vi på fordon har fotografering kl 9:45, så ska vi äta i avestaparken kl 10:45.. Sedan är det ju avslutning i aulan kl 12 och utsläpp kl 13 för alla. Det börjar verkligen närma sig nu :D

Nej.. Nu ska jag först till Konsum och handla lite Coca-Cola, för jag blev så hemskt sugen på det (plus att jag vill ha nåt att dricka till munkarna som jag köpte på marknaden i stan i dag). Sedan ska jag ta och sortera reklam... för sista gången ;)

Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 28 maj!

Hejsan Bloggen!
I dag så har man varit i Mästerbo då. Det första man gjorde när man kom dit var att vara med när Ted, klasskamrat, skulle ställa på en container på lastbilen och tippa ur innehållet (läraren Leif var också med på ett hörn och förklarade lite).
Sedan så drog vi till Skanska (efter Rembo mellan Avesta-Hedemora), där såg vi på när en maskin "dunkade" på större stenar som de hade sprängt, till mindre stenar (så plockade vi på oss några fler hinkar med olika grussorter, som jag och Zöger gjorde i måndags).

Sedan drog vi tillbaka hem igen för lunch. Pannkakor :D

Under eftermiddagen så drog vi hem till läraren, som bor mellan Fagersta och Ludvika, vid den rätt stora sjön (kommer inte ihåg namnet på den just nu). Han själv hade beställt ett lass från Skanska där, som han ska använda när han ska bygga ut (så.. en bil och en lastbil med släp åkte vi i). Jag körde bilen hela tiden :D
(det är ju dubbelkommando på bilen också, för övningskörningens skull.. hehe.. Så jag och Sebbe hade lite roligt med det.. Jag styrde och gasade bara, så kopplade, bromsade och växlade han) xD

I morgon så blir det bara aulan, då vi ska få veta hur det kommer bli uppgjort på studentdagen.

Och på måndag är det bestämt nu.. Då ska vi få göra truckuppkörning och hjullastarprovet ^^. (sen är man klar i Mästerbo med allt) ^^,

Aja.. Ha det gött!
//Jocke

Onsdag 27 maj!

Hejsan Bloggen!
Ja.. I dag i morse så var man till folktandvården då.
Var där och lagade ett litet hål, som jag hade på vänstra sidan av överkäken. De borrade och fyllde med nåt. Ja.. Bedövde mig gjorde de också. Fick ju välja om de skulle göra det eller inte.. men tog det säkra för det osäkra och valde det ändå.
Gick väl bra. Skönt att ha det gjort. Kände ingenting utav sprutan. Det enda som var att huvudet durrade lite bara när de borrade.

Hehe. Det såg lite roligt ut när jag försökte göra en pussmun xD. Delen som de bedövade hängde ju bara :P. Just nu så hänger iaf hela läpparna med, men när jag gör en "Elvis" med sidan, så känner jag fortfarande lite bedövning.

Städade ur skåpet i skolan i dag. Även bilen städade jag ur (får se om jag dammsuger den hos pappa sen i helgen). Det är sådana grejer som när man städar ur skåpet, ger tillbaka böcker osv som får en att verkligen inse att det inte är långt kvar. Herregud.. Det är ju bara 16 dagar kvar nu :O

Aja.. Ha det gött!
//Jocke

24, 25, 26 maj!

Söndag 24 maj!

Hejsan Bloggen!
Blir gradvis bättre från den tillfälliga magsjukan som jag fick i fredags.
Jag mådde fortfarande lite illa då och då under dagen, speciellt när jag tänkte på chiliostbågarna.

Gick faktiskt ut med reklamen ändå, även fast jag kände mig helt slö i kroppen under fredagen och en liten stund under lördagen också. Det var ganska jobbigt må jag säga. Fick håll redan efter en 11-12 trappuppgångar (som kanske "normala" skulle få) :P. Men.. ja.. Jag tog det väldigt lugnt, redan från början för att jag kände på mig att det skulle bli lite drygare än vanligt.
Så.. Nu har man bara en gång till med reklamen ;) Kommer då aldrig mer gå ut med reklam i mitt liv :P

Aja.. Ha det gött!
//Jocke

Måndag 25 maj!

Hejsan Bloggen!
Var lite osäker på om det skulle vara Mästerbo eller praktik, men chansade ändå och drog till Mästerbo (hade det varit praktik, ja då hade man väl fått åka hem och vara hemma hela dagen) :P

Vi gick igenom lite med lärarna vad vi hade kvar att göra. Jag har ju då hjullastarprov och truckuppkörning. Sedan så sa de att jag hade ett fordonkombinationer bromsar kvar :S.. Vet med rätt stor säkerhet att jag har gjort alla sådana prov (vi har haft en hel del.. så inte omöjligt OM det är så att jag kanske har missat en).

Sedan så fick vi ett uppdrag av läraren Leif. Jag och Zöger drog till matsalen i skolan, för att hämta glasburkar. Vi skulle alltså till bergstäkten i Rembo för att hämta lite olika grussorter (storlekar på gruskornen/-stenarna). Vi var väl där och hämtade sex olika sorter (som vi hittade just då).
Men.. Tydligen räckte inte det. Vi drog återigen till matsalen och hämtade denna gång plastbuttar, sedan till bergstäkten igen.. Denna gång hittade vi nog en 10 olika sorter till (vi åkte runt lite mer i täkten för att leta lite noggrannare).

Nåväl.. Få se om man får göra det som återstår på torsdag.
På onsdag så ska man till tandläkaren på morgonen och laga ett litet hål. Är ju lika bra då det är grrrraatis ;)

//Jocke

Tisdag 26 maj!

Hejsan Bloggen!
Ja.. Tuesday it is. Vi hade Ylva i dag då. Jag lämnade in de böckerna som jag har lånat under typ hela trean :P. Hon pratade väl också rätt mycket om allt möjligt. Bland annat så tycker hon att egentligen så vore det bra om vi hade läst 2000 sidor. Alltså med tanke på att man blir snabbare och bättre ju mer man läser. Och att det egentligen inte spelar någon roll VAD man läser, utan att man läser. Jag tycker nog att jag läser i en ganska medelmåttig fart. Inte saktare än genomsnittet.. det tror jag inte.

Så började vi kolla på någon film. Den hette någonting med "..bredvid Eden" eller vad den hette. En film från 50-talet typ.. fast med färg faktiskt (någon film baserat på någon ÄNNU äldre bok). Jag får väl erkänna att jag inte följde med nåt väldigt mycket :P

Efter lektionerna så drog jag och Zöger till Polisen och hörde om man kunde ta ett foto där, vilket man inte kunde. De tipsade om att man kunde ta på Expert och på Dalafotograferna, eller vad de hette. Är det kanske någon form av företagsplacering de håller på med, de där poliserna? Får de kanske en stor teve av Expert för att de ska tipsa om dem? Ja.. vad vet jag.
Det gick väl fint. Kostade 200 spänn. Helt bizarrt att man ska vara tvungen att ta ett till kort, bara för att man har tagit CE-kort :S. Nåväl.. Nu är iaf det gjort, och så fort kortet skickas in så kommer väl det "slutgiltliga" körkortet ungefär en vecka efter ^^. (borde iaf få alla kort jag ska ha innan den 12:e.. det är ju det där körkortet, truckkortet och hjullastarkort.. är ju såklart lärarnas ansvar nu att de två sistnämnda korten kommer i tid).

Aja.. Ha det gött!
//Jocke

21, 22, 23 maj!

Torsdag 21 maj!

Hejsan Bloggen!
Det är rätt härligt med dessa extra lediga dagar må jag säga.
Har faktiskt uträttat en del saker denna dag. Har bland annat diskat =) Allt för att göra mamma glad.. hehe
Sen har jag faktiskt varit till pappersinsamlingen med en massa Aftonbladet som har varit liggande i mitt rum. Det känns faktiskt rätt skönt att ha blivit kvitt dem (ja och så har jag också dammsugit rummet, för det var visst lite dammigt här och där) :P.

Ja.. Den värsta delen av pollensäsongen tror jag faktiskt är över nu. Har struntat i att ta tablett både i går onsdag och i dag torsdag (när det är tillräckligt mycket med pollen, så blir jag rätt irriterad i ögonen och börjar klia samt/eller så nyser jag hela tiden och blir jätteröd runt näsan).

Ja.. Studenten närmar sig med stormsteg. Dessa sista steg under den 12 år långa färden. Oops.. Blev visst lite för poetisk där...
Iaf.. Köpte en skjorta i går. Jag har valt att köra utan slips och kavaj. Jag tänker köra med endast skjorta.. resten naket :D.. Nej då.. Ska ha svarta jeans också hade jag tänkt mig.
Det är två projekt som jag har nästa vecka att ta itu med. Det ena är att köpa nya skor. De som jag köpte för 120 kr tidigt i våras har redan blivit utslitna (wonder why?!) :p. Det andra projektet är att ta ett passfoto, för att skicka in så jag kan ta ut mitt körkort med C och E - behörigheterna (det är tydligt så puckat att man måste ta en ny bild om man ska ta ut ett nytt kort) -.-. Så.. Får hoppas att det går att ta hos polisen (flera som sagt att man kan ta där). Var in på Elgiganten i går och frågade, tydligen så hade det inte den servicen längre (han tipsade mig om en fotostudio vid gamla Fröbergs.. hittade då inget där.. så.. ja.. I värsta fall, om det inte finns hos Polisen, så får det väl bli hos Expert.. eller att jag drar till Västerås och tar ett gratis hos Vägverket där.. Det kostar ju ändå 200 kr på Expert, vilket nog blir ungefär bensinkostnaderna till Västerås.. så kan man ju passa på att äta på Burger King eller nåt där) ^^.

Aja.. Ha det gött!
//Jocke *märker att jag skriver längre när jag sitter på mitt rum och skriver på anteckningar. Jag antar att man tankarna florerar runt mycket mer då* :P

Fredag 22 maj!

Hejsan Bloggen!
Ja.. Denna fredag var ju inte direkt sådär jättebra.
Det första jag kände när jag vaknade var att jag frös. Sedan började jag känna mig illamående. Till slut så kände jag att något var på väg, så jag halvsprang till toaletten och.. då kom spyorna vällandes ur min gapande mun. *UÄÄÄH*

Gick sedan och lade mig igen. Kände mig väl lite bättre.
Efter ungefär en timme så spydde man en gång till.. sen en gång till en kvart efter man druckit lite vatten -.-.. Då förstod man att allt man åt/drack ändå skulle komma upp igen, så åt faktiskt inte så myckte under flera timmar där.

Sen på eftermiddagen så började febern krypa fram. Började känna mig varm.
Låg i soffan med täcke och filtar som kuddar när jag kollade på teve tillsammans med mamma och syrran på kvällen.. Var faktiskt rätt mysigt.. ^^ (I LOVE ligga med täcke i soffan och titta på teve.. fast gör det inte så ofta dock.. gjorde det nog mer i min barndom.. med mackor och chokladpålägg och Oggy och kackerlackorna på morgonen) :D.
Iaf.. Tog tempen innan jag skulle sova, och den visade då 37,9, så nog hade jag feber allt :/
Tror jag tog 4 st Alvedon under dagens lopp, men jag tror då inte att alla tabletter tog någon verkan, för det var nog en del som försvann med spyorna :P

Jaja.. Detta inlägget kanske var lite "äcklig" men.. Det är inte jag som har tvingat er att läsa.. hehe

//Jocke

Lördag 23 maj!

Hejsan Bloggen!
Kände mig i alla fall betydligt bättre i dag.
Har fortfarande lite ont i huvudet, speciellt när jag reser mig upp.
Dagen har väl flytit på som vanligt.
Sorterade resten av reklamen under förmiddagen (mamma bar faktiskt upp allt, för det orkade jag då absolut inte under fredagen då all kraft i kroppen försvann.. kändes bara ansträngande att gå till köket.. även syrran hjälpte till att sortera lite.. så.. det setter jeg pris på!!) =)

Annars så har man väl suttit framför datorn och degat. Var inte ut med reklamen (brukar ju göra den på lördagen, så man har det gjort liksom) för att jag dels ville ha en vilodag, men också att jag har inbillat mig att det ska bli varmare i morgon.. hehe.. Sen så ska ju reklamen ut på söndagen egentligen också..

En som skulle jobba med mig i Oslo på Posten addade mig här för några veckor sedan (när jag fick reda på att jag skulle bo på Rønningen vandrerhjem i Kjelsås), vilket ju var väldigt roligt. Men han berättade i dag att han fått hans hyreskontrakt tillbaka på posten :/.. Så.. han funderar på att inte åka dit och jobba. Känns såklart jättetråkigt då han är den enda jag har varit i kontakt med, och har faktiskt längtat efter att få träffas (ha riktigt kul ihop och så). Men.. ja.. Jag antar att det blir roligt ändå ^^.. (fick faktiskt "a moment" i dag då jag hajade till och tänkte att det faktiskt endast är främlingar jag kommer jobba med och bo i hop med :|.. det kan ju gå hur som helst :S.. Men.. Jag får peppa mig att det kommer gå bra) ;)

Ha det gött!
//Jocke

19, 20 maj!

Tisdag 19 maj!

Hejsan Bloggen!
Ja.. Då var det tisdag då.
Innan jag drog till skolan så kollade jag olja (och de andra vätskorna samtidigt då) samt så bytte jag torkarblad, som jag hade köpt i helgen på Biltema (köpte också olja och spolarvätska, så man har det uppfyllt och klart sen när man far iväg).

Under religionen sen (vi har ju haft dubbel-svenska nu i två veckor tror jag, så denna vecka ska vi ha dubbel-religion). Vi tittade iaf på film. "Sju år i Tibet". Brad Pitt är en av huvudrollerna (hehe.. Sa till de som satt bredvid mig: - :O Fröken sa Pitt!!! xD

När jag om hem så satt mamma och hennes arbetskompis i vardagsrummet. Vi snackade lite om allt möjligt. Hennes kompis, Lotta, hade startat min dator (som stod på vardagsrumsbordet) och börjat defragga den. Men sen efter ett tag när vi skulle kolla om det var klart, så kom vi ju båda på att det gör den ju automatiskt en gång i veckan eller hur ofta det är (har ju Vista ju). Så.. det var bara att avbryta.
Sedan så installerade vi nya Internet Explorer 8. Det var egentligen nå jättestora skillnader (lite annorlunda uppe vid flikarna, if you know what I mean). Det var då iaf tur att alla mina "Favorites" blev kvar :P. Fast iofs så är det ju skönt att börja om på nytt också.

Just ja.. Pratade efter lektionen med svensk och religionsläraren om det här med 1000 sidor. Jag sa att jag hade läst Jonas Gardells två böcker, så frågade hon vad jag tyckte om dem. Jag sa väl att det var ju bra böcker, och så berättade jag (frivilligt alltså.. hehe.. nämen bara för att visa att jag hade läst) lite om innehålet, och att man själv började tänka på sin skolgång, när man läser om huvudkaraktären Juhas skoltid.
Jag ska iaf skriva en analys på de böckerna, sedan så kunde jag läsa Huckleberry Finn så långt jag hinner tills nästa vecka på tisdag (hon tyckte iaf att det var viktigare att göra analysen på Gardellböckerna bättre, än att stressa sig igenom Huckleberry Finn-boken och skynda ihop 3 analyser, och det håller ju jag med om. Jag sa ju också att jag ville läsa Huckleberry Finn, oavsett liksom.

Nä, nu ska jag leta efter hemläxan som vi fick på Projekt och företagande förra veckan. Det blir inge P&F i morgon. Läraren, Viktoria, skulle på nåt möte eller vad det var då, så.. man har ju en hel vecka till på sig ^^.
Sen kommer ju två välbehövliga lediga dagar (torsdag och fredag) =)

//Jocke

Onsdag 20 maj!

Hejsan Bloggen!
Det var rätt skönt måste jag säga över att få sovmorgon till 11:55. Men det var ändå på håret att man skulle komma försent, för kom precis in till skolan då :P.
Under lektionerna vi hade så såg vi klart på filmen "Sju år i Tibet" eller vad den hette (med Brad Pitt). Var väl en rätt okej film ändå.

En liten rolig sak var att Dalai Lama, när han var ung, så ville han att den personen som Pitt spelade skulle bygga upp en biograf (detta utspelade sig mellan åren 1939-1945), men alla maskar skulle räddas som de kom åt :P

Efter lektionerna så drog jag och Zöger till Bilia (Volvo här i Avesta). Han skulle provköra en bil (Renault Megane kombi.. nya..). Han hade inte tänkt köpa nu, men som om nåt år kanske.. när den är begagnad xD. Åkte väl med, och fick köra lite jag med. Helt okej bil faktiskt. Imponerande svängningsradie (man behövde knappt nångång svänga ratten mer än ett halvt varv). Och man startade den inte med en vanlig nyckel, utan med ett slags kort och sedan håller man in en knappen "START/STOP", så startar den).

När man väl var inne där i bilaffären, så kunde man ju inte låta bli att prova några bilar ^^. (alltså bara sitta i) Provade bland andra nyaste Renault Clio. Riktigt härlig kändes den. Skulle faktiskt kunna tänka mig en sådan sen.. Ja.. Kanske inte en helt ny (de är ju inte så dyra nya heller.. typ 140.000 kr.. men.. ja.. ändå.. det kostar ju mycket mer att köpa en bil helt ny).. så.. det visar sig.

Har ju under de senaste veckorna kollat in lite lägenheter till uthyres på bland andra hybel.no. Har varit helt insnöad på att hyra en lägenhet sen efter sommarjobbet på Posten i Oslo. Jag tror faktiskt starkt på att jag kommer att trivas. Men jag har faktiskt helt glömt bort att man ju faktiskt kan bo näara gränsen (typ Charlottenberg) och pendla till jobbet. Det är bara ca 1½ timme en väg (det jämnas ju ändå ut, både valutaskillnad och billigare att bo i Sverige.. ja.. och att äga en svensk bil.. men.. kanske lite drygt att pendeltiden blir 15 timmar i veckan om man ska pendla 5 dagar/v.. Men kan mycket tänka mig göra det 4 ggr).

Men.. ja.. Det visar sig. Det finns ju inte bara jobb i Oslo heller, utan finns nog säkert i Kongsvinger, Halden, Moss etc (är faktiskt bara runt 20 min från Strömstad till Halden.. knappt det.. ^^,

Aja.. Ha det gött!
//Jocke


16, 17, 18 maj!

Lördag 16 maj!

Hejsan Bloggen!
Ja, denna dag bar det iväg till Ornäs som vanligt.
Direkt när vi kom dit så fick vi hjälpa till med lite saker inför fikat. Jag fick bland annat blåsa och knyta fast ballonger, som sen hängdes ute. Sen så hjälpte jag pappa att tejpa fast plastdukarna över de två borden som vi sedan åt utav.
Vi blev några stycken: Holger då (som vi firade.. han blev ju 1 år den 13:e), pappa, pappas sambo, farmor, farfar, farbror med fru, Knut (Holgers morfar), Olga (Holgers mormor) och så Ida då.
Vi hade det så trevligt så. Först så åt vi smörgåstårta.. ja.. sen kom den riktiga tårtan med fika till.. hehe..

Ha det gött!
//Jocke

Søndag 17 mai!

Heisan Bloggen!
Siden det er 17. mai, som jo er Norges nasjonaldag og at Norge faktisk vant MGP, så hade jeg tenkt å skrive dagens inlegg på norsk.
Man er selvfølgelig stolt til å være norsk i disse dager. Det er egentlig helt utrolig at Norge vant hele driten. Man hade vel det på kjenn, att Alexander Rybak skulle komme på en veldig bra plassering, men ikke førsteplass.
Min pappa, som egentlig ikke er så særlig for schlager, og ikke heller dagens pop-musikk, syntes faktisk at låten var bra og at den skulle komme på topp
(Norge har i hvert fall råd til å arrangere et MGP) :P

Det føles ekstra herlig nå til å fare til Norge i sommer. Og vinnersangen.. ja den kommer man til å synge på ganske mye.. hehe

//Jokke *HEIA NORGE!*

Måndag 18 maj!

Hejsan Bloggen!
Ja, man blev hemma i dag. Försökte faktiskt ringa till chaufför-Pelle mitt på dagen i går, men som vanligt så var det ingen som svarade -.-. Då orkade jag faktiskt inte ringa nå mer, utan tänkte i stället att man har ju då lätt redan fått praktiktimmarna, och det skulle vara behövligt att vara ledig en hel dag och läsa lite av de 1000 sidorna som vi ju har på svenskan.
Kan ju säga som så att det inte har blivit så pass mycket läsning, men.. Jag har faktiskt läst en hel del i helgen, och har inte så mycket kvar av den andra boken av Jonas Gardell som jag håller på med. Sen har man Huckleberry Finn också.
Läraren har ju sagt senast på onsdag, men också att absolut senast på fredag (även fast det är röd dag). Hade iaf tänkt att maila in, så får väl göra det.

Men.. Dagen har väl ändå egentligen inte blivit bortkastat. Har ju samlat krafter vid datorn.. hehe

Nej, nu ska jag ta och gå in på mitt rum och se på de två sista avsnitten av Mythbusters som jag har kvar att se på. Sen har man sett alla avsnitt av den också ^^.
Nästa projekt får bli Scrubs.. hehe (blir nog att ladda hem och se i Norge, när man kommer få tid).

Ha det gött!
//Jocke

Fredag 15 maj!

Hejsan Bloggen!
Var i Mästerbo denna dag. Vi hade lite teori om första hjälpen och brand. Läraren berättade lite om olika brandsläckare och hur man ska reagera om man ser en olycka på vägen (man är ju faktiskt skyldig att stanna, om det inte är tillräckligt många där redan som hjälper till).
Sedan fick vi gå ut och prova släcka en brand i en halv dieseltank som brann. Det var ganska kul faktiskt.

Efter det så gick vi som skulle göra kranprovet in. Det var ett rätt lätt prov, endast 8 frågor. Godkänt var 15 poäng, och det var just det jag fick (men även de två som fick 11 och 14 poäng fick också godkänt, eftersom läraren ansåg att det ändå kunde tillräckligt).

Under kvällen så var jag och grillade med två polare (bredvid Lillsjön vid nåt litet tjärn). Det var trevligt. Tror jag åt 7 grillade korvar med bröd :P

Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 14 maj!

Hejsan Bloggen!
Ja.. Dagarna går. Tänk att om en månad så befinner jag mig i Norge :O

Stannade hemma i dag från praktiken (anledningarna finns i föregående inlägg).
Har inte hunnit gjort så jättemycket i dag, men lite iaf. Har bland annat sorterat runt lite i pappersinsamlingen och hjälpt mamma städa runt lite i övrigt.
Fick körkortstillståndet på BE CE i dag på posten. Så.. Nu får man köra lastbil med släp, utan någon Övningskör-skylt bakpå ;)
Antagligen så ska jag göra truckuppkörningen i morgon, om de har lagat den (det var ju nå bromsvätska som läckte).

Har bara ett par avsnitt kvar, sen har jag kollat igenom alla Mythbusters-avsnitten ^^,
Jag funderar på att börja följa Scrubs (faktiskt så har jag lyckats undvika att ha sett ett enda avsnitt av det). Men.. Tror jag tar och laddar det i Norge, då ju det blir en liten liten mindre risk att bli tagen (det är ju också trådlöst internet jag får i Norge).
Annars så har jag 30 avsnitt av Kyle XY som jag ska se också ^^.

Vilka serier har jag sett alla avsnitt på då? Well.. South Park, Heroes, House, Prison Break, Huset fullt m.fl (har faktiskt laddat hem en hel del sen jag började ladda hem).

Nåväl.. Önska mig lycka till i morgon! ^^
//Jocke

12, 13 maj!

Tisdag 12 maj!

Hejsan Bloggen!
Såg klart på filmen "Lysande utsikter" på svenskan och religionen.
Jag tror inte det är några fler prov på någon av de lektionerna, vilket ju känns skönt. Man är ju säker på att få godkänt iaf (har ju fått gjort nåt omprov, men annars så har jag ju faktiskt haft en väldigt bra närvaro nu under våren).

Vad gjorde jag annars denna dag? Tjaee.. Diskade faktiskt lite för en gångs skull. Man är ju smart om man försöker göra lite sysslor här hemma, nu den sista månaden som jag kommer befinna mig i Sverige (sen blir det ju Norge!). Ja.. Så att det märks att man inte är hemma.. hehe

Ha det gött!
//Jocke

Onsdag 13 maj!

Hejsan Bloggen!
I dag så har man endast haft Projekt och företagande i lektionsväg. Vi redovisade affärsidéerna som vi har diskuterat ihop oss i 4 grupper (jag var med Zöger då). Vi hade då hittat på ett transportfirma som framförallt fraktar farligt gods; att man lätt kan beställa körningar via internet.

Sen vid 12, så åkte man till skolan igen för skoljogg. Pratade lite med idrottsläraren innan det började om min lektion som jag hade kvar att gå på för att gå godkänt i idrott. Det löste vi genom att jag deltog på skoljoggen (alltså om jag var med så skulle han sätta G på mig). Känns skönt att idrotten är avklarad nu iaf.

Själva joggen då? Jodå, den gick väl fint. Bara det att jag har fått lite blåsor på fötterna = inte alls så skönt. I slutet så började det spöregna och det faktiskt haglade litegranna.

Ringde chaufför-Pelle på parkeringen när jag kom hem. Han var ledig i morgon, vilket jag nog tror att jag också kommer bli. Måste nog ta och börja läsa lite igen (med 1000 sidorna på svenskan.. har läst ca 260 sidor ju.. så har väl en 600 sidor kvar.. och en vecka till har man på sig) :p

Aja.. Ha det gött!
//Jocke

6-11 maj!

Onsdag 6 maj!

Hejsan Bloggen!
Under Projekt och arbete-lektionen i dag så hade vi besök från en som jobbar på Nyföretagarcentrum, och berättade lite om sig (Solveig tror jag hon hette). Hon snackade mest om sitt liv, sina val i livet (att hon valde att sluta på Televerket i Västerås efter 29 verksamma år, och startade sen eget till slut). Det var rätt intressant att lyssna på faktiskt.
Innan det så jobbade vi med gruppuppgiften, som vi hade fått. Den är att man ska fantisera ihop att man har ett företag, namnge det, vilka affärsidéer man har, vad man gör etc (också rätt kul faktiskt).

Under svenskan och religionen så kollade vi på film. En film baserad på en bok av en engelsk känd författare (kommer inte ihåg just nu.. är för trött för att tänka) :P.

Senare mellan 16-17, så hade jag tänkt gå på extraidrott. Men... tydligen så var det slut med det nu för terminen. Jag har en idrottslektion kvar av de 10 som jag var tvungen att gå på. Får se om man kan få göra upp med gympaläraren på nåt vis. Är han riktigt schysst så kan jag ju få slippa den lektionen, för jag har ju ändå varit på 9 av 10.. ^^.. Och de flesta gångerna har jag faktiskt jobbat på riktigt bra, antingen på gymmet, vid pingisbordet eller med badminton. Aja.. får se hur det blir..

Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 7 maj!

Hejsan Bloggen!
I dag så har man varit till Uppsala.
Körde först mig och mina enda tre klasskamrater i klassen som har varit transport som inriktning (resten av klassen går ju maskin), enda fram till Uppsala. Jag tror vi svängde av lite sent på ett ställe, så vi fick köra runt lite extra, men... Tyckte ändå vi hittade rätt fort ändå.
Sedan var det rätt mycket väntetid. Vi drog till McDonalds efter ett litet tag för att äta frukost (klockan var ju före 10). De flesta trodde väl att det såldes hamburgare, men.. de flesta tog nåt ändå iaf.

Sen så tävlade de två stycken som går i Mästerbo, fast i Fagerstaklassen. Det gick faktiskt ganska bra för dem. Den bästa av dem blev 7:a av 18 deltagande. Man hade då själv definitivt inte gjort bättre :P

En sak som läraren sa, som kändes väldigt lättnande, var att vi inte behöver köra upp för släp. Han kollade liksom av med körningen och det när vi var i Eskilstuna och tränade köra kran. Så.. Egentligen har man ju BE CE nu =).. Helt otroligt, men sant.
Nu är det bara truckuppkörning, hjullastarprov och kranprov kvar att göra i Mästerbo. Plötsligt känns det inte så mycket längre :P. Truckuppkörningen gör vi troligtvis i morgon. Kanske även eventuellt tränar lite med pallhantering med hjullastaren. Det kommer nog gå bra =).. Bara man tar det piano..

På vägen hem körde Sebbe. Vi och de två som deltogs klass körde den andra Ford Focusen som vi har i skolan. Läraren med någon till, som körde volkswagen-bussen en liten bit bakom.
Tror du inte vi busade lite med bilarna.. hehe.. Körde om omvartannat varandra. Vid ett tillfälle, så moonade de i den andra bilen när de körde om. Så skrev vi en lapp, satte det vid bakrutan, där det stod "Sug kuk?". Så tutade Sebbe på lite gående, så ser de lappen xD Haha.. Ja.. Vi hade det då kul iaf. Fast mycket väntan.

Ha det gött!
//Jocke

Fredag 8 maj!

Hejsan Bloggen!
Nej, det blev då inte direkt nå mycket skola för mig under denna dag.

Åkte till Mästerbo på morgonen (jag och en till i klassen), hade väl samling som vanligt med lärarna och de eleverna som ska gå där under dagen.
Jag fick tillsägelse av läraren att jag skulle backa ihop OUS:en med det vita skåpsläpet. Gick ut och gjorde det. Tog ju några minuter, då det dels tar lite tid att starta upp en lastbil, och att koppla ihop släpet (plus att det krånglade lite, fick köra fram och ta om osv).
När jag gjort det så gick jag till läraren. Han frågade om jag hade kört mycket på väg, vilket jag faktiskt har gjort (mest på praktiken). Men så nämnde jag att Leif (lärare) sa när vi var i Uppsala dagen före, att han redan hade kollat av släp (att vi har "klarat" uppkörningen så att säga.. han kollade av det när vi var till Eskilstuna, vilket ju kändes väldigt lättnande att höra).
Då började ju Thomas ifrågasätta lite varför jag skulle koppla det släpet, och började undra lite vad jag skulle göra då. I Mästerbo har jag ju truckuppkörning, hjullastarprov och kranprov. Trucken var trasig i fredags, och provet sköter Leif om (han var inte där), så.. fick sluta ^^. Men snäll som jag var så stannade och hjälpte klasskamraten som höll på med körkortsfrågor på lastbil på datorn.

Ha det gött!
//Jocke

Lördag 9 maj!

Hejsan Bloggen!

Det var ganska skönt att slippa gå ut och sälja tidningar. Det fick minsann syrran göra.. hehe..
Men.. Reklam delades det då ut i alla fall. Gick väl bra. Känns skönt att det bara är tre helger till nu (ja.. efter denna). Det är det man lever på :P
Men.. ja.. Nog har man lite saker till kvar att göra. Framförallt på svenskan, där vi har 1000 sidor som ska läsas och skriva analyser om böckerna. Jag har läst ca 260 sidor, så har två böcker var att läsa (har 9 dagar på mig, ja.. 11 i allra värsta fall). Så.. Nu kommer det verkligen börja läsas här.. hehe.. (kommer nog läsa en hel del hos pappa i helgen).

Ha det gött!
//Jocke

Söndag 10 maj!

Hejsan Bloggen!
Denna söndag har nog faktiskt varit min första helt lediga söndag detta år. De tidigare söndagarna så har jag ju antingen delat ut reklam eller både delat ut reklam och sålt tidningar. Så.. det var faktiskt härligt och välförtjänt med en ledig söndag :P

Satt ju som vanligt mest vid datorn denna såg. Kollade på en del Mythbusters-avsnitt, som jag håller på att beta av (närmare 6 st under hela dagen). De är ju på en sisådär 42 minuter styck.. hehe

Funderat en del på kring hur det blir med studenten. Funderar på att ha ett par svarta jeans och någon snygg skjorta med slips på avslutningen, det lär väl duga?

Ha det gött!
//Jocke

Måndag 11 maj!

Hejsan Bloggen!
I dag så har man varit till Falun och kört halkkörning med lastbil. Vi lyssnade även på polisen och lite andra personer där. Var riktigt lärorikt iaf.
Gävledala var också där och filmade. De filmade både mig och två stycken till i klassen. Såg nyss på inslaget på lokala nyheterna, men blev lite besviken :P. Man skymtade bara till mig en liten bit bort.. hehe
Men.. det har faktiskt varit en rätt lärorik dag ändå. Man blev då verkligen sugen på att börja jobba i Norge, när man satte sig i en riktig Scania distributionsbil.. hehe..
Det är ju inte så långt kvar nu tills jag drar över gränsen. Endast en månad kvar nu ;)

Ha det gött!
//Jocke

2, 3 maj!

Just ja.. Glömde helgens! ^^

Lördag 2 maj

Hejsan Bloggen!
Lördag it is.
Vaknade vid 10. Fast det blev ändå en rätt sen fredagseftermiddag. Somnade nog vid 2:00 eller något sådant.
Innan vi åkte till pappa, så drog vi till farmors syster och hämtade två lådor med blommor, som pappa inte fick med sig från Rutbo när de var inom Avesta. Så.. åkte dit och bar dem in i skuffen (fick precis plats på bredden). De var ju rätt tunga, så nog kände man av att man hade två tunga lådor bak :p

När vi väl kom till pappa så installerade vi oss in som vi brukar. Tar ur datorn ur väskan, kopplar in den, messar mamma att man är framme, hälsa på halvbror, prata lite med pappa... ja.. lite sådant.

Efter ungefär en halvtimme, så kom farmor, farfar och farbror Lars. Vi åt lite middag, efter det efterrätt. Sen så spelade vi lite kubb. Det gick inte så bra för mitt lag (jag, pappa och Ida). Men när farfar kom in i det andra laget, så vann vi xD. Sen så fikade vi lite. Vad jag vet så var det inget speciellt vi "firade". Men.. ja.. Pappa och hans sambo kanske bara passade på att bjuda till lite (farmor och farfar hade också med sig två blomlådor) :p.

Ja.. Sen på kvällen så satt väl jag, Ida och pappa vid teven. Vi kollade väl lite på teven nu och då (Babben c/o), men pratade för det mesta.. om lite allt möjligt. Det är kul att pappa också tycker att "Ballar av stål" är roligt.. hehe (han brukar väl annars tycka det är lite töntigt andra program, som "Så ska det låta" o.dyl).

Ha det gött!
//Jocke

Söndag 3 maj

Varning för långt inlägg!!

Hejsan Bloggen!
Dagarna går på som vanligt.
Läste ut "En komikers uppväxt" av Jonas Gardell i går (har ju två böcker av Gardell och så "Huckleberry Finn" också, till 1000 sidor på svenskan). En väldigt bra bok. Det är fortfarande lite oklart om han skriver om sina egna erfarenheter om barndomen (alltså om det är han som är huvudpersonen), eller om han kanske bara var med om sakerna.
Den handlar iaf om Juha och hans kompisar Jenny och Thomas :p. Juha försöker jämnt vara rolig (få uppmärksamhet), men lyckas inte alltid. Sen så är det ju några andra tjejer och killar i klassen som är "de coola", som mobbas och slåss. Jag själv känner igen mig en del i det som han har tagit upp. Bland annat det att Thomas gick mycket omkring ensam, och var lite mer annorlunda än de andra barnen.
Jag kan publicera recensionen som jag inom kort kommer skriva, om det finns något intresse av det ^^.

Har nyss tvättat bilen. Det behövdes nog. Har ju inte tvättat den sen i höstas typ.. och nu så har det ju varit en väldigt torr period, så nog var den lite dammig.. hehe..

Jag, pappa och syster har som vanligt spelat pingis. Det går upp och ner hela tiden. Ibland är man väldigt koncentrerad och får in slagen, ibland börjar man tänka på annat och bara "spelar" (det blir lätt så efter ett tag). Fast det är ju roligt med pingis ^^

Efter den här helgen så kommer jag bara vara hos pappa två helger till, sen drar ju jag till Norge den 13:e juni =). Och efter den här helgen så kommer jag dela ut reklam i "bara" 4 helger till ^^. Så.. det närmar sig med stormsteg, den hära studenten.
Har ännu inte riktigt bestämt vad jag ska ha på mig. Dels så vill jag bara skita i allt vad studentfirande är, men eftersom man har fått ett bidrag av farmor och farfar på 500 kr till att köpa kläder, så vill man ju inte svika dem :/.. Så.. ska kolla om jag kan få på mig kavajen från när jag slutade nian, vilket ju kan passa. Annat är det nog med kavajbyxorna och skjortan. Slipsen passar nog fortfarande :p (det som inte passar, blir det ju nytt av).

Det var väldigt synd att munk-jackan som jag beställde samtidigt som studentmössan inte passade (ÄVEN fast det var XL.. grr.. skitsmå i storlek!!). Men.. kanske kommer få på mig den sen någongång i livet ^^ (jag inbillar mig iaf att det kommer att bli lättare att gå ner i vikt sen när man har flyttat hemifrån, för då kan man styra ännu mer själv vad man stoppar i sig.. eller det kanske bara blir värre?! Vad vet jag) :p

Ha det gött!
//Jocke

Tisdag 5 maj!

Hejsan Bloggen!
Haft svenska och religion i dag då. Vi hade mest svenska i dag. Det enda religion vi hade var att läraren gick igenom alla provet vi har haft (vad alla hade för betyg, vilka som var tvungna att göra om prov osv).
Sedan den svenskan vi hade var att läsa ett par sidor i svenskboken. Ja.. och så gick vi igenom vad vi fick på nationella i svenska. Jag fick G+ på mitt tal, och VG- på skriftliga =). Så jag blev helt klart nöjd.
Men man gjorde inte så mycket mer än det på svenskan. Alla bara satt och ritade, snackade och så :P

Efter de två lektionerna så drog jag till Lidl och handlade lite. Köpte 2 Pucko apelsin. Var rätt goda faktiskt. Köpte och yoghurt och müslisnacks eller vad det heter. Det är typ pinnar med müsli ovanpå och nå choklad på undersidan, var hyfsat gott faktiskt. Får se hur yoghurten smakar (den var väldigt billig, typ 8 kr för fyra lite större yoghurtbuttar, så jag har inte direkt så jättestora förväntningar) :P.

I morgon så hade jag tänkt att jag skulle göra min sista extraidrott, så har man det färdigt. Det blev ju öppet hus i Mästerbo förra veckan, om det inte hade varit så hade jag ju gjort extraidrotten då.. men.. jaja..
Sen på torsdag ska vi till Uppsala med klassen. Det är två stycken i Fagersta-klassen som ska tävla i att backa där ^^. Så.. det ska bli kul att titta på.

Well well.. Ha det nice!
//Jocke

Måndag 4 maj!

Hejsan Bloggen!
Skulle egentligen ha varit på praktik denna dag, men det struntade jag i. Dels för att Pelle, som jag åker med, inte svarade på de samtalen som jag ringde på för att försöka nå honom i söndags kväll, men också för att man inte kände någon lust. Att bara dra till praktiken för en chansning tänkte jag i och för sig på, men förmodligen får man bara åka med någon då (och då kan man ju lika gärna ha stannat hemma, för då lär man sig ju inte nåt speciellt mycket eftersom man har haft tillräckligt med sådana dagar).

Hade tänkt göra en massa grejer här hemma. Som att gå med pappersinsamling ,resa på rummet, diska mm. Men.. det blev aldrig av nåt av de. Huvudorsaken är att jag blev så snuvig. Det är ju mycket pollen i luften nu så.. Nös och var snorig runt halva dagen, när man är så snorig så vill man inte göra någonting annat än att bara sitta och ta det lugnt, det vill jag lova.

Ha det gött!
//Jocke

Fredag 1 maj!

Hejsan Bloggen!
Gjorde inte så mycket denna dag. Satt mest vid datorn och slappade. Men jag gjorde faktiskt nytta under torsdagen. Då diskade jag faktiskt.. fyllde ett helt diskställ ^^. Och så städade jag mitt rum litegrann.

Blev sugen på jordgubbsglass mitt på dagen, så drog till Konsum och köpte Oatly Jordgubb/Mansikka (utan mjölk och soja, men någon annan jordgubbsglass hade de otroligt nog inte på STORA konsum). Den var faktiskt ganska god ^^. Men den hade nog varit godare om den innehöll riktig mjölk :p

Under kvällen så följde syrran med mig när jag gick ut med Findus. Vi gick igenom alla som köper Aftonbladet, så hon har en lista så hon vet vilka hon ska gå till. Jag har ju gått den där rundan över 100 gånger, så nog kommer då jag ihåg vid det här laget vilka som jag går till :p.
Kommer precis som hon har gjort, att ligga i sängen och åma sig när man kommer in från en hård runda (och i tanken har man reklamen också, som jag gör direkt efter). Så.. nu kommer jag göra det :D.. Och glädjen av att mamma säger till syrran att hon ska upp i morgon :p

Ha det gött!
//Jocke

29, 30 april!

29 april!

Hejsan Bloggen!

I skolan som vanligt denna onsdag. Fick reda på mitt religionsprov om islam. Fick precis VG, vilket ju kändes helt okej =).

Mot kvällen så hade vi öppet hus i Mästerbo. Blev något nervös när läraren sa att vi skulle beta av backning med släp. Då fick man en del fjärilar i magen, ja. Och dessutom så skulle man backa inför en massa föräldrar också (det var för föräldrar och vänner det där öppet hus, trodde det var för niorna). Det tog ett par gånger innan jag fixade in släpet mellan de fyra konerna (vänsterbacka in.. på tid.. 10 minuter..). Hade väl en 10-12 stycken som stod och kollade på ett tag (fast de lyckades jag faktiskt koppla bort på något vis.. koncentrerade mig mest på backningen).

Men.. huvudsaken att jag klarade till slut iaf. Man började på att bli lite trött på att backa mot slutet :p

Ha det gött!
//Jocke

30 april!

Hejsan Bloggen!
Skulle egentligen ha varit praktik i dag, men tog mig ledigt. Dels för att det var öppet hus under onsdagen (kom ju hem kl 20, så dygnsvilan skulle ju ha blivit olaglig.. 20-04.30 är ju bara 8,5 timme). Men också för att jag inte var så sugen.

Var aldrig på majbrasan nere på Sanaplan vid skolan här i Krylbo. Tror inte att jag var dit förra året heller. Men det är ju liksom samma grej varje år. En gubbe som står på scenen från Lions som spelar dragspel. Ungar som springer hit och dit och smäller crackling balls och tjutraketer. Hade inte direkt någon speciell lust att dra dit med andra ord. Syrran och mamma var inte heller så speciellt sugna.. så.. höll mig hemma.

Det kom ganska lite reklam denna dag, vilket kändes bra. Det var otroligt mycket förra helgen. Runt 180 kg eller vad det var. Nu var det bara 45 kg. Visst.. jag kommer tjäna en hundring mindre denna helg mot förra, men man tjänar ju också in det på tid för sortering och tyngden av att lyfta ner reklamen (och att bli tvungen att fylla på vagnen igen full med reklam).
Men.. Efter denna helg så blir det bara 4 helger till med reklam (ut maj). Sen kommer jag nog troligen aldrig mer att sortera reklam. =)

//Jocke