Måndag 28 juli!

Hejsan Bloggen! Ja, nu var det ett par dagar sedan. Anledningen denna gången är att jag har varit utan internet över hela helgen = inte så värst kul. Men man har då hittat på andra saker att göra. Jag har ju för exempel haft tidningar och reklam. Rekordlite reklam. Endast 4 saker/hushåll. Lite över 80 kr tjänade man.. :P.. JÄTTEmycket för ca 30 minuters sortering och 1½ timmes utdelning va? Ja, okejdå.. jag fick motion också.. i värmen. Tog med mig 1,5 liter vatten. Drack nästan upp allt (ja inte på en gång då men några dl då och då). Gud vad man svettades. Det är drygt när det är så pass mycket varmare ute än inne.
Men så länge till kommer det ju inte bli det. Drar ju norröver i morgon. Åker med tåg från Gävle strax före kl 20. Hoppas på att det inte blir så värst många timmar försenat, för ni känner ju till SJ, eller hur? En timme försenat kan faktiskt nästan vara acceptabelt med en restid på nästintill 20 timmar.

Man blev nästan lite orolig när man hörde på nyheterna för ett par dagar sedan att Norrlandståg hade blivit inställda pga ett banarbete utanför Bastuträsk. Men det var, som tur är, bara nu helgen som var. Så... Hoppas inte vi drabbas så mycket utav det. Annars så hade vi ju varit tvugna att stiga upp mitt i natten, tagit bussen ett par mil, sedan på tåg igen... :S.. Det hade inte varit så kul. Menmen.. det slipper vi nog.

Jag har alltid tyckt att det är lite speciellt mysigt att sova på tåg. Det rör på sig lite. Man hör loket tuta lite nu och då. Ventilationsljud.. mm.. Barnaminnen är vad detär. För har ju åkt tåg alla somrar mellan 1991-2005. Ja, plus någon jul också. Det är strax över 15 gånger. År 2006 tog vi flyg från Arlanda-Kiruna, sen bil 5-6h från Kiruna till mormor. Förra sommaren (2007) åkte vi flyg från Gardemoen-Narvik/Harstad. Därifrån är det ca 1½h bilresa.
I år tar vi tåget från Gävle som sagt (för att tåget går från Stockholm, inte som Göteborg som tidigare). Till skillnad från de flesta gångerna tidigare så slipper vi byta tåg i Boden, utan den går hela vägen till Narvik. Därifrån är det ca 3h bilresa. Tågresan tar ca 20h, medan en flygresa från Arlanda-Kiruna samt Gardemoen-Evenes tar 1½ h, så det är lite tidsskillnad. Men.. bara man håller sig sysselsatt på tåget så går det då rätt fort ändå ^^.

Nej, nu ska jag fortsätta äta på min kebabrulle.. :P

Ha det gött! Får se om jag kanske bloggar en gång till innan vi drar (imorgon förmiddag med andra ord). Men.. bara kanske. Annars så bloggar jag när jag är där uppe, för från och med förra året så fick ju även mormor och morfar internet.. :)

//Jocke

Onsdag 23 juli!

Hejsan Bloggen!
Ja, som ni säkert märke så har jag redan skrivit lite blogg hos pappa, och lade upp alla nästan samtidigt här. Så nu har ni någonting att läsa / haft någonting att läsa (beroende på hur ni läser, om ni läser nerifrån och upp eller hur ni gör) :p.

I dag så har dagen verkligen flygit bort. Bortslösat framför datorn! Fyy, Jocke! Hade tänkt att möjligtvis kunnat hinnat med nån nytta i dag, men näe.. Men.. det blir ju så när man inte har haft tillgång till Internet under en vecka. Då blir man sittandes här och ta igen den tiden :P. Många på bdb har uppdaterat bilder, nya roliga blogginlägg på flera av de blogg som jag följer (inte minst på 1000apor.se).
Har i och för sig inte bara setat vid datorn.. nej då.. har varit till Willys med moppen också.. :P.. Var tvungen att kolla till den. Den var lite trögstartad, men det var väntat. Den har ju stått stilla i över en vecka så... Men efter lite kickningar och elstartförsök så startade den till slut (när den väl har startat så startar den ju varje gång, så det behöver man ju inte vara orolig för).

Om 6 dagar (på tisdag) så drar vi mot Norge. Känns väldigt overkligt att det bara är 6 dagar kvar. Det är ju inte alls många dagar juh. Snart dags att börja tänka över vad man ska ha med sig och förbereda. Som att fylla upp MP3:n med låtar. Sånt brukar ju alltid bli i sista sekunden, och så glömmer man nästan alltid något. Ett år glömde jag min mobilladdare.. :(.. Men den ordnade sig ändå för att min mormor hade samma laddare (Nokia 3310) :P.

Nej, ha det gött!
//Jocke *har haft tanken att möjligtvis föra över min blogg till Bilddagboken, där jag når flera (alltså flera "läsare") men vettefan... Nådde ju flera läsare till och med på lunar.. vad jag vet.. inte är det nå värst liv i kommentarerna heller* :(

Måndag 21 juli!

OBS! Inlägget är skrivet den 21:a juli!

Sov riktigt ut denna dag. Enda till klockan 10:30. Då stod man upp och åt våfflor med hjortonsylt, och så kaffe med mjölk på det.. mm.. :D. Så har man sett på teve (Zoey 101 på Nickelodeon. Jamie Lynn Spears är ju så j****vla snygg) ;D.

Och så har man varit till stan. Bland annat till Coop, handlade och kollade på handtag (som pappa skulle ha till två skåp han har satt upp på vägen strax utanför vårat sovrum för att ha skor och lite annat i, men han hittade inget) så.. vi åkte även till Fröbergs och kollade, där tror jag att han fann.. :P.

Så har man setat lite vid datorn, ätit (köttbullar med potatis, sallad och CHIlisås) och CHIllat lite.

En sak som jag blivit lite beroende av under den senaste veckan är... Harpan och Spindelharpan.. :P.. Måste bara klara en gång (eller mer) på båda innan jag gör lite annat på datorn (som att kolla på Mythbusters eller South Park osv.. hehe).

Det kommer nog inte hända så mycket mer i dag antagligen. Sitta vid datorn och teven resten av dagen troligtvis. Ska eventuellt, om jag inte sitter vid min dator, kolla på det där "Sommar med Ernst" eller vad det heter. Det ska iaf de andra se på, så då har man ju inget val i tv-väg. Så blir det eventuellt "Fråga Olle". Det är ju bög, trans och bi-tema i dag eftersom Pride-festivalen är ju nu i Sthlm (fan.. vi missade den precis) :P.

Vi drar hem i morgon tisdag, på kvällen någongång. Antagligen med tåg.. om det finns plats.. :S


Söndag 20 juli!

OBS! Detta inlägg är skriven söndagen den 20:e juli!

Min mobil ringde 05:30. Upp och hoppa! Var förvånandsvärt inte så väldigt trött faktiskt.

Vi gick upp och åt frukostbuffé. Satt framme vid fören vid ett fönsterbord, så vi såg när vi kom in mot Stockholm.. :). Mysigt värre.

Så gick vi ner till hytten, packade och gick i land (man säger, för övrigt, "på land" i Norge. "Æ ska gå på land").
Väl på land så tog vi flygbussen, som stod vid båten, in till Centralstationen. Så strosade vi runt bland Stockholm centrums gator. Det var då inte många butiker som var öppna, eftersom klockan knappt var 8 på en söndags morgon.

Vi gick till riksdagen och runt där och kikade. Sen till slottet. Passande nog så var det vaktbyte vid slottet. Det samlades ganska snabbt japanska och tyska turister som skulle ta kort -.-. Men vi kom ganska lägligt.
Så gick vi längs Västerlånggatan (på Gamla stan) och kollade runt. Sen så satte vi oss på McDonald´s för att dricka lite cola och sitta ner en stund. Så åkte vi tunnelbana från Medborgarplatsen in till T-centralen.

Vi tog ut våra grejer från förvaringsskåpet, som vi hade ställt in på morgonen, och gick till perrongen och tåget.
Vi kom ett par minuter försenat till Borlänge pga att vi fick vänta på ett tåg i Sala, som var i sin tur försenat i och med att det hade åkt sakta för att det har varit kossor på spåret mellan Hedemora och Säter.. :P.. Även vi fick åka lite sakta mellan Hedemora och Säter. Men tåget tog in tiden ganska bra ändå. Tio minuter sen är ju inget annat gnälla över. ^^

Sen när vi gick mot Banverkets parkering för att gå till bilen så upptäckte vi någon inte så värst roligt. Någon eller några hade krossat vänstra bakrutan på bilen och snott bilstereon och några verktyg (det var alltså pappas gamla bil, som jag ev. ska ärva sen i höst). Även förarhandtaget hade det slitit bort (den fungerade inte innan heller pga all rost osv.. hehe).. Och så tog de fyra, enligt pappa, helt värdelösa högtalare. Pappa ringde polisen och gjorde en anmälan.

Det hade ju kunnat varit värre. Det konstaterade vi. Alla däck var ju hela, all bensin var kvar och bilen fungerade som vanligt. Det var "bara" en krossad ruta, stereo, verktyg och högtalare som de tog. Men ändå... Det är ju inte roligt.
Så.. Efter anmälningen så fick pappa köra oss hem, lite försiktigt.

Väl i Ornäs så packade vi upp grejer och sov lite... i alla fall jag.. :p.. Man var ju trött efter all spektakel och för lite sömn. Vaknade lagom upp till för att förtära ätbara föremål (alltså mat). Tjocka grillkorvar (som Choritzo *stavning!* och sådana liknande korvar) med potatis, rattatouille och Ajvar Relish.. mm.. :D

Jag kan förstå Ni som undrar över det som hände. Jag kommer inte svara på några kommentarer här på bloggen. Ja, möjligtvis om ni skriver ner eran mailadress (eller att jag redan vet den). Men kommer inte skriva det så att det publiceras så alla möjliga kan läsa. Jag vet ju inte riktigt hur många som läser denna blogg. Jag skiter egentligen hur många, eftersom jag skriver ändå. Liksom för att ha för sig själv någon gång i framtiden. Det är ju jätteroligt för mig att läsa mina gamla blogginlägg (de första är ju riktigt skrattretande) XD


Om Stockholms- och båtresan!

OBS! Detta inlägg är skrivet efter själva resan!

Fredag 18 juli
Vaknar lite tidigare än de föregående dagarna, ungefär vid 9. Åt frukost och började packa. Tåget avgick ca 11:30.
Vi parkerade bilen vid Banverket, och så gick vi till stationen och till tåget.
Var framme i Stockholm strax efter 14 (ja.. tar lite över 2½h till Sthlm från Borlänge). Väl framme i Stockholm, så lade vi nästan alla grejer i en förvaringsbox på Centralen. Sen gick vi iväg och kollade runt lite i butiker. Men det enda vi köpte var två byxor, en till mig och en till syrran, på en Lee-butik.

Sen drog vi till farbror Lars med tunnelbanan. Gillar lukten i tunnelbanan.. mmm... :D.
I alla fall så åt vi nå sallad som han hade mixat ihop, kollade på teve, spelade lite gitarr och bas (utan förstärkare dock) och lade oss.

Lördag 19 juli
Klockan ringde vid 05:45. Upp och äta frukost och borsta tänderna och göra sig i ordning. Tunnelbanan mot T-centralen avgick vid 06:34. Sedan från T-centralen till Slussen. Var vid båten strax efter 7. Stog i kö, och gick sedan ombord.. en av de sista.
Vi gick direkt till våran A-hytt med fönster strax ovanför landgången (bilder från resan ska/har lagts/läggs upp på bdb), och lade ifrån oss väskor och tog det lite lugnt, sov litegranna (hårt att vakna före 6 på sommarlovet) :P.
Vi gick sen och åt buffé klockan 11. Vid samma bord som vi hade så satt två iranier, som vi pratade rätt mycket och verkade trevliga.

Så strosade man runt lite på båten, handlade på Tax Free.
Mot kvällen sen så kom vi fram till Åbo/Turku. Jag gick upp på övre däck för att kolla när vi gick in mot hamnen, och såg även när bilar och lastbilar körde av och på, tog lite bilder.

Sen när jag gick ner till hytten igen, för vi skulle äta buffé igen vid kl 20 så fick jag reda på ett chockartat besked som, i alla fall jag tycker, är lite allt för privat att dela med mig här i bloggen (det var ju inte om mig så...). Men jag kanske kan berätta det om ni frågar mig på MSN, bdb eller liknande (privat meddelande), men jag tänker som sagt inte berätta händelsen här.

I alla fall så åt vi kvälls-buffé. Kan låta lite fettoaktigt att äta två bufféer på runt 8-9 timmar, men man blev rätt hungrig ändå. :)

Drack även lite rött vin och öl :P. Ja, det var ju fritt fram att ta bredvid läskautomaterna, som man fick dricka hur mycket man vill.. hehe

Senare sen på kvällen så var vi och kollade på nån clown och en kompanjon som fjanta runt på scen. Bland annat så gick de fram mot ett par där mannen var flintskallig. Clownen tog fram en jättesax och låtsasklippte han på huvudet :P. Kul var det.

Sen så gick vi till nåt, som visades vara, ett värdelöst ungdomsdisco. Det var bara tre tjejer som dansade lite på scen, och några få killar brevid som drack lite, till discomusiken. Det blev inte många minuter vi stannade där utan satte oss igen vid scenen där clownerna hade varit och lyssnade till gruppen "Hospital" (finskt) när de spelade covers, och vad jag tror, lite av deras egna låtar. En låt som faktiskt var bra (finskt text t.o.m), som också sjöngs på karaoken, går så här: "R-A-K-A-S blablablafinskaordsomjagintekommerihågnu". Den ska jag faktiskt ta och ladda hem när jag får tillgång till internet igen.

Ganska sent, strax efter tolv, gick vi och lade oss. Sov förvånadsvärt bra på natten. Brukar ju annars satt vakna flera gånger när jag sover på någon ny plats med nya ljud och annan säng. Men vaknade ingenting mitt på natten. Orsaken kan ju ha varit att man var väldigt trött efter en sömnlös natt under det föregående dygnet.


Torsdag 17 juli!

OBS! Detta inlägg är skrivet den 17:e juli!

Denna dag är det min systers födelsedag. Det har inte hänt så jättemycket i dag. Varit till Borlänge och handlat, köpt tårta och tittat och provat i ett par klädbutiker.
I går och i dag har vi varit på promenad á 1 timme. I dag så blev inte syrran med, så bara jag och pappa gick i ca en timme med barnvagnen. Han är såå gullig så, lille Holger.. :).. Syster tog en bild här för några dagar sedan, då jag höll i honom. Det ska jag lägga upp på BDB sen.

I morgon så bär det av mot Stockholm.. :D. Blir till Lars direkt för att lämna väskor etc, sen gå runt lite i stan och äta/fika lite. Sedan nån liten större måltid hos Lars eventuellt. Blir upp tidigt på lördagen, så det blir nog inte så sent på fredagskvällen att vara uppe.

Hur har/är vädret varit/är här då? Nja... Det är ju så att man kan vara i t-shirt ute, men det regnar lite av och till. Mullrade lite tidigare i dag här också. Några regnskurar lite då och då vilket det har varit hela veckan.


Onsdag 16 juli!

(OBS! Detta inlägg är skriven under onsdagen den 16:e juli. Inlägget lades upp veckan efter ungefär).


Hejsan Bloggen!

Ja, då var det onsdagen den 16:e juli då (mina fingrar höll i en mikrosekund på att skriva "juni", men min hjärna sa åt fingrarna att inte skriva det då det ju är juli).

Måste bara berätta om det som skedde på tåget på väg hit söndagen den 13 juli.

Pappa hade inte fixat tågbiljetter, så i stället så tog vi med oss pengar för att eventuellt om konduktören kom, att betala direkt på tåget.

Vi hann till strax innan Säter, då kom det en konduktör gående bakom oss. Tjejen som satt bakom oss hade inte heller biljetter med sig, så konduktören höll på att krångla med apparaten rätt länge. Han sa att de hade tur i dag om han inte fick igång maskineriet. När vi hade börjat rulla från Säter så funkade den där maskinsaken igen och han fortsatte.

Jag kom på idén att vi skulle låtsas som att vi inte var nya resanden (rent teoretiskt sett så var vi ju inte det. Vi hade ju för fan åkt i över en halvtimme) :P. Iaf så kom jag på idén att bara fortsätta titta ner eller läsa (jag hade då läst ALL text på de sex sista sidorna i "Kupé". Alltså om kortet, Sveriges Järnvägskarta etc. Men det funkade! Han gick förbi en gång till t.o.m. Lite snopet kanske för hon bakom som fick betala 120:-. Man var nästan lite rädd att hon skulle säga till eller något, för vi klev på samtidigt :P. Men det gick bra.. hehe.. Gratis! :D


I tisdags så fyllde min farbror år. Lite roligt är ju som sagt att han har fyllt 54, är född 1954 och att hans dotter är 27 år (54/2 är? Just det... 27). Lite lite speciellt är det ju.


I morgon så fyller syster år. Moppeåldern kommer hon att komma upp i då. Vi ska i alla fall ta en liten fika med 54-åringen och hans fru.


I dag så vi varit in till Borlänge och köpt tågbiljetter för fredagen och söndagen. Ska ju åka finlandsbåt till helgen. :D
Vi drar med tåg på fredag förmiddag till min andra farbror, som är den yngsta (Tobbe 54, Pappa 44 och Lars 42 är mina farbröder). Vi ska alltså åka till Lars, som bor i Stockholm. Vi ska sova över hos honom till på lördagen, då Viking Line avgår väldigt tidigt på morgonen. Under fredagseftermiddagen och kvällen så ska vi gå runt lite i Stockholm, äta ute någonstans och en eventuellt Grönan.

På båten sen äter förmiddagsbuffé under lördagsförmiddagen, senare på kvällningen så blir det kvällsbuffé. Vi kommer att vara framme i Åbo mot kvällningen, och är framme i Stockholm tidigt på söndagsmorgonen. Vi äter då sen frukostbuffé innan vi knallar i land igen.

Vi åker sen på söndagsförmiddagen med tåg mot Borlänge igen.

Ska troligen till mamma på tisdagen.


Söndag 13 juli!

Hejsan Bloggen!

Jag skriver ett litet längre inlägg i dag då eftersom jag troligen inte kommer att skriva på lite över en vecka nästa gång. Men självklart kommer jag att skriva vad som har skett under pappas vecka, lite kort sådär som jag brukar göra. Här tar man inte bort traditioner hur som helst heller.. hehe.. Aja, hoppas det är någon som läser iaf ^^

I går så blev man då inte sittandes hemma hela dagen i alla fall, som det kan ha en tendens till att göra.
Var först med tidningar på morgonen/förmiddagen. Det går lite sisådär under sommaren. Knappa 20 tidningar sålda, då får man vara nöjd.

Efter det så läste man tidningarna (alltså bilagan också då, inte läsa samma nr flera gånger om du trodde det) :P.
Under tidningsläsningen så blev jag överraskad över att mamma och syrran hade planerat att vi skulle åka till Max i Borlänge, vilket vi gjorde under den tidiga eftermiddagen. Vi passade även på att handla på ICA Maxi, där det för övrigt finns M&M.. :D:D:D

Nästan på en gång när vi hade kommit hem så bar det i väg till Avesta och farmor & farfar. De ringde nämligen innan vi drog till Borlänge och frågade om vi var sugna på att spela lite mini-golf vilket inte lät så tokigt. Så... Våran farbror kom och skjutsade oss mot minigolfbanan bredvid D-hagen ni vet (eller K-feldt kanske man ska säga numera?!).
Vi var, under golfandet, lite ängsliga över om det skulle börja spöregna därsom det åskade och hade sig tidigare under lördagen. Men det droppade bara litegrann lite nu och då.

Det är ju då 18 banor man ska igenom. Högst sju puttar på varje. Jag klarade mig igenom med 73 puttar (alltså.. *tar fram kalkylatorn* ca 4 puttar per bana i snitt *sätter fingrarna i kors, lutar händerna till höger och vänster vajandes som en segergest*).

Jag och syrran låg lika fram till sista banan. Hon klarade den på det tredje puttet. Och jag? Självklart gjorde man hole-in-one.. :D. Men får väl erkänna att jag fick sju putts på någon bana :(.. då var det bara att ge upp.. hehe

Efter minigolfandet så åkte vi hem till farmor och farfar och fika lite; våfflor med tillbehören glass, jordgubbssylt eller hjortronssylt fanns det att välja mellan. Smaskens!

Så pratade vi lite om ditten och datten. Både hur det skulle bli i sommar. Och så självklart så pratade farmor om när hon bodde där uppe, ett par mil från där mormor och morfar bor, när hon var liten. Hon berättade bland annat om att det var ett hus på deras gård på den tiden som blåste ner när det var nästintill orkanvindar, men deras gammelstuga stod kvar. Det låg väl i lä på nåt sätt pga fjällen eller något antog vi.

Sen skjutsade våran farbror hem oss igen till morsan. Vi kollade på Sommarkrysset och så nån film på trean "Drop dead gorgeous" hette den. Bra film! Den handlar ju om nån skönhetstävling för tonårstjejer, och så händer det lite tokigheter kring det. En amerikansk-tysk humor.

En helt otrolig sak skedde i går.. Jag satt inte vid internet på HELA långa dagen. Det var ett bra tag sedan sist jag gjorde den prestigefyllda händelsen här hemma. Hos pappa blir det ju ingen internet under en HEL vecka, HUR ska man klara sig?! Aja, har i alla fall South Park, Mythbusters och Huset fullt att kolla på om det skulle bli totalt tristess ^^

Ja, vad är planerat under pappas vecka då? Det vet jag faktiskt inte. Det enda som är planerat är att eventuellt åka till Stockholm och på en 24h-kryssning. Och så på tisdag då min farbror (inte han som skjutsade oss i dag utan min andra som bor utanför Borlänge) fyller år, så det blir nog att åka till hans familj då och fira lite. Lite speciellt i år är det för honom. Det är det egentligen för alla som fyller 54 år i år. De är ju född 1954 och så.. ironiskt nog så fyller de 54 också :O :P

Nej, ni får ha det så bra!


//
Joakim Bowlingsen "Manager för Bubbles samt VD för SBF*"
Käggelgatan 14
133 71 Ribban

*= Svenska BowlingFörbundet så klart :P


Stokmarknes

TIP OF THE DAY!
Har lagt in Stokmarknes nu i väderdiagrammen här på den högra sidan.


Alltså:
                                                                                                     

                                                                                                                                                                         Här ----------------------------------------------------------------->

Fredag 11 juli!

Hejsan Bloggen! Jag gör ett litet snabbt inlägg nu bara ^^
Har inte hänt så värst mycket i veckan egentligen. Det enda som sticker ut denna vecka var att jag var och sprang med syster och en f.d klasskompis till mig på elljusspåret i går. Det var första gången syrran var med, men det gick bra. Får se om man kanske hinner göra ett litet spring till innan vi drar till pappa på söndag eftermiddag/kväll. Jag kommer ju då fr.om söndag kväll inte ha tillgång till internet i en 8-9 dagar, så... ni får helt enkelt stå ut med utan blogg och bilddagboksinlägg då.. :(..
Jag kan ju i och för sig försöka lägga in WAP-inlägg på min sekundära blogg på LunarStorm i och för sig. Men.. aja.. då får det bli nåt viktigt i så fall.. hehe.
Kan man kanske lägga in wap här med? Någon som vet? I så fall så gör jag det i stället.

Nu direkt efter jag har skrivit detta så ska jag sätta mina nedladdningsfiler på nedladdning (Mythbusters säsong 3 och Huset fullt), för att få lite att se på i datorn hos pappa när man får tråkigt. Visserligen har jag 5½ säsong av South Park och 1½ säsong av Mythbusters, men jag vill gärna ha några avsnitt med Huset fullt också.. :P

När jag satt dem på nedladdning så hade jag tänkt att jag skulle städa lite här hemma. Tvätta de två svarta bokhyllorna här i vardagsrummet. Disken struntar jag i dag. Det har inte samlat sig så väldigt mycket sedan i går, så det får nog allt mamma ta efter som.
Så ska jag nog ta och se på de 2½ avsnitten á 30 min jag har kvar av "Bergen-Kirkenes t/r"... ja.. Där man följer med hurtigrutebåten MS Midnatsol under ett år på två säsonger, där min moster är med (är såå stolt) :).. Får se om jag eventuellt ska försöka ta mig ner till kajen där mormor bor (Stokmarknes) och ta bilder av, inte alla dock, men de flesta hurtigrutebåtar som kommer dit på eftermiddagen varje dag (det kommer ju två båtar varje dag till alla hamnar som Hurtigruten stannar på.. för Stokmarknes del en gång mitt på natten och en gång på eftermiddagen, alltså en nordgående och sen sydgående).

Så.. Får se när jag skriver nästa gång. Jag lägger nog antagligen in nåt enstaka inlägg som WAP på Lunar, om det finns något att skriva om. Här blir det nog runt den 21-22 juli nästa gång, då jag klargör vad vi har gjort under pappas vecka.

Ha det gött!
//Jocke

Tisdag 8 juli!

Hejsan Bloggen! 8 juli ja.. Typ halva sommaren har redan gått.. och inte en enda gång har man badat eller blivit riktigt brun. Visserligen har man fått lite färg dock, men det är ju inte tillräckligt. Men det är nog den finaste delen kvar av sommaren: sista halvan. I augusti brukar det väl vara ganska bra väder? I alla fall uppe i nord. Jag kommer ju i alla fall vara där under den mestadelen av augusti (närmare bestämt till dagen innan skolan börjar igen.. den 20:e).

I dag så vaknade man ca 09:20. Slog på teven för att slötitta lite på "Hej hej sommar". Jag tror nog faktiskt att jag ska skita i att kolla på hela programmet, och bara på Blue water high. Det är ju egentligen bara därför man kollar på det. Och så Sandra Dahlberg och hennes humor ^^. Men får se... Somnade runt 2:30 i natt, så man kunde nog kanske ha kunnat sovit lite längre.
Så... Efter Hej hej sommar så tog jag hand om i princip resten av disken som samlat sig under 2 dagar. Sedan åt jag en sandwich till att läsa Hänt extra. Mamma var ju så schysst att hon köpte glass när hon var och handlade under min diskning.
Om en liten stund så ska jag och syster till elljusspåret för att jogga ett par kilometer. Jag ska nog ta tvåan denna gången med tror jag. Den ger ju mest. 3,5:an är nästan lite för mycket. Man vill ju inte slita ut sig direkt. Det får bli sen när man klarar att jogga tvåan utan att stanna, då kan man möjligtvis böja göra 3,5:an också.

Sen efter joggningen så blir det att laga mat. Ja, jag gjorde i går så det blir syster som får sköta den biten i dag. Den som inte lagar maten sköter serveringen. Vi delar upp det så.. hehe

Ha det så gott!
//Jocke *som tidigare sagt.. skitdåligt med kommentarer hörrni. Jag vill ju ha reda på att det är i alla fall någon som läser? Denna blogg lästes nog säkert av fler läsare när jag hade den på lunarstorm, men... nä.. Jag tänker i alla fall inte att flytta över den dit igen... nä.. den är väl bra här? Kan man få höra era åsikter kanske? Förslag på ämnen jag kan skriva om? Något jag kan slipa på? Var inte rätt för att kommentera. Bara för att det står att jag kommer spamma din e-mail, så betyder det ju inte att jag kommer göra det.. hehe*

Ett inlägg utöver det vanliga!

Ett annorlunda inlägg än vanligt, som jag skrev i går kväll:

Okej, innan ni har kommit in i detta inlägg så vill jag bara varna att detta inlägg inte riktigt kanske kommer vara som ni tror. Ni tror kanske inte riktigt att jag kan känna så som jag gör just nu i skrivande stund denna söndag kväll. Men... Jag är faktiskt tvungen att få skriva ut dessa känslor och förmedla dem till er, om det nu är någon som läser denna blogg. Jag skriver också detta inlägg i min blogg, och inte i min bilddagbok som faktiskt jag tror når fler personer, för att jag har en känsla av de som läser min blogg är kanske lite mer smartare, och förstås äldre i genomsnittet ;) (det är ju oftast äldre som förstår ens problem)

Jag vet att jag kanske kan vara lite rolig ibland, men någon gång då och då kommer det att komma ett inlägg som denna:

När små "negativa" saker byggs upp ett efter ett under en tid, så bildas eftersom en stor hög med massor av små negativa händelser. Okej, jag refererar det till ett bowlingperspektiv, som jag gjorde här för nåt inlägg sedan: När man spelar bowling så kastar man ju ett klot om gången, och så går spärren ner. Två klot hinner också förbi spärren innan den går ner. Men kastar man ner en massa klot, så till slut så går spärren ner och maskinen kan inte ta emot några flera klot. Det blir stopp vid spärren. Vid vissa tillfällen så känner man att spärren har gått ner, vilket det gjorde för inte så länge sedan (vid skrivande stund så har det väl lugnat ner sig lite, neddämpat av att man har gått ut med hunden och att man har fått luftat tankarna).

Okej. Några av dessa små negativa grejer, i mitt fall, är inte minst vädret. Vädret har varit väldigt gråmulen och regnigt denna helg. Det var ju så fint i torsdags och fredags med upp till 30c. Det är en av de negativa. En annan är att en kompis till mig skrev att jag inte ska hålla på med sånt som jag inte har en aning om. Det tog kanske lite mer än vad han själv hade alls anat, men den kommentaren tryckte faktiskt ner mig ännu längre ner.

En annan negativ grej som har hände nu i helgas var att det gick dåligt på försäljningen med tidningar. Endast 40 st totalt har jag sålt på två dagar. Rekorddåligt! En normal helg brukar ligga på nästan 60 st. Men de två anledningarna till det nämnde jag i förra inlägget. Men det är faktiskt ändå en faktor till att jag mådde som jag mådde tidigare under söndagskvällen.

Men det finns alltid en grund till att "det svämmar över". Jag tänker faktiskt förklara lite av denna grund till er läsare just nu. Jag vill bara meddela att jag faktiskt är väldigt personlig nu. Mycket av det jag skriver kommer från hjärtat och skälen. Det må kanske kännas som lite stelt ibland, men det blir det ju när man känner litegrann att man "måste" skriva för att man inte har uppdaterat på en stund och då kanske förlora läsare.

Men okej, då kommer grunden: Jag känner att...... jag inte har någon riktig kompis. Ni vet en riktig vän som man delar allt med. Precis allt. Någon sådan har jag inte. Jag har alltid varit lite utanför hela tiden. Stått och sett på (oookej.. nu känner jag att lite känslor kommer...). Jag vet själv, och jag tvingar mig själv att förstå att jag faktiskt åtminstone har vänner, men riktigt så tänker man inte de stunder då man "tycker synd om sig själv". Alla som någon gång har varit utfryst, utanför och retad vet hur det känns att "tycka synd om sig själv". Men jag försöker ändå inse att jag faktiskt har folk runtomkring en som Ska vara där och stötta en, men det är inte alltid som man vill inse det.

Och de av mina kompisar som läser detta inlägg, ska inte alls kännas att de för mig inte är någon kompis. Det är ni. Ni är faktiskt viktiga för mig, mer viktiga än ni kanske tror. Om det ABSOLUT inte hade funnits någon som hade stöttat, så hade man kanske inte ens funnits här i dag (jag har inte ens haft tanken till självmord, verkligen inte. Det vågar jag inte ens tänka på. Det är alldeles för främmande för mig. Men vem hade orkat leva om man visste att det inte alls var någon som brydde sig, stötte? Nej, jag hoppas hela tiden på att det ska bli bättre som småningom, när man slutar skolan och skaffar ett jobb, flyttar långt ifrån Avesta och verkligen får chansen att börja om på nytt).

Jag har faktiskt varit väldigt ärlig och personlig i detta inlägg. Jag vet inte riktigt hur många detta inlägg når till, men jag hoppas att det är rätta personer som läser det, alltså sådana som inser hur det kan kännas och känner med en. Det är just det jag vill förmedla med detta inlägg.

Jag ska nu försöka ha en sån trevlig sommar som möjligt och jag hoppas ni är med mig, kära läsare.
Tack för att du läste igenom detta inlägg.

Är det nåt som du vill förmedla mig, som kanske är litelite för personligt så är Du alltid välkommen att maila mig på: bowlingjocke@hotmail.com

God natt (ja, det blir lite lustigt att skriva på en kväll, men ändå veta om att det är i morgon eftermiddag/kväll man kommer att lägga upp det, men ni förstår nog ändå budskapet med att jag önskar er en god natt)

//Jocke *jäklar vad skönt det var att ha fått den här bördan nedskrivet!* :´)

(du har just läst igenom ett inlägg på över 4000 tecken. Grattis! ^^,


2-6 juli!

Hejsan Bloggen! Jahapp.. Ett par dagar sedan igen då. Blir så när man inte har tid eller lust att sätta sig ner att skriva ett par rader. Händer ju inte så mycket speciellt heller, i alla fall som kanske inte är så intressant för er, bloggläsare, att få veta.

Onsdag 2 juli  - Fredag 4 juli
Tiden flöt på. Försökte så gott det gick att städa här hemma, vilket det inte blev så mycket, men lite ändå.
Under fredagen så tog faktiskt jag och Ida oss ut en vända i skogen och joggade. Jag joggade 2 km, och hon 1,5 km. Det känns så härligt efter man har sprungit. Och en tid efter så känns det faktiskt som att det är lättare att andas. Det kanske har med att lungorna utvidgas eller nåt?! Man känner sig också väldigt nyttig när man har sprungit. Ska nog ta och springa i morgon (måndag), om det inte regnar. Annars på tisdag.

Lördag 5 juli
Sålde Aftonbladet. Ingen reklam denna helg och nästa eftersom det är sommarledigt, vilket faktiskt var rätt skönt. Sålde rekordlite tidningar i går. Gick inte alls bra! 19 st tidningar sålde jag. Jättelite! Men... Det är ju mitt i sommaren. Folk är lediga/bortresta, vilket man får.. tåla som försäljare man är.

Under kvällen så var jag till min kompis i Avesta. Efter en stund så mötte vi en till bekant, som följde med oss under våran långpromenad som vi brukar göra. Gå och prata.
Vi gick bl.a till Avesta Central (den där onödiga stationen i Avesta ni vet.. vafan det finns ju en väldigt duglig i Krylbo). Vi gick in i väntsalen (nya upplevelser). Jag gick och kollade runt. Var sen in på en toalett, för att kika in. Det var en handikappstoa, så det fanns både en larmknapp och en "återställningsknapp". Jag, nyfiken som jag är, tröck på larmknappen. Som väntat, så började det blinka en röd lampa utanför och tuta (det visste jag i och med att det fanns en sådan toa på fritids). Jag tröck på återställningsknappen, och det slutade. Alldeles strax efter så började högtalarsystemet ljuda: "Dörrarna låses, utrym lokalen". Inte lite skraj man blev då. Det tog inte många sekunder innan vi gick ut därifrån.. hehe.

I dag 6 juli
Lite, lite bättre gick det i dag med försäljningen... 21 st tidningar sålda. Men rekordlite för en söndag. Men den större anledningen är ju att jag har slutat gått på det område som egentligen inte var mitt.
Men jag orkar då inte värva några nya. Några anledningar: 1. Säljer varannan helg 2. Det är sommar.
I dag har jag i alla fall riktigt tagit tag i städningen. Diskat har jag gjort. Det är lite min syssla här hemma. Det är för det mesta jag som gör det. Mamma har mest hand om tvätten. Syster gör lite här och lite där, om ni förstår vad jag menar. Det var en rätt stor diskhög, men nu är den nästan ingenting. Tar resten i morgon. Tror jag diskade i ungefär en timme utan paus.. hehe. Ja, ibland får man sådana ryck.. :P
Hade tänkt att jag skulle ta resten av disken i morgon, och så städa ur våra två svarta bokhyllor vi har i vardagsrummet (damma av, rensa mm). Och även tv-bänken då samtidigt. Man måste ju hålla det rent ifall man får några främmande på besök.. hehe.. Men ändå, rätt som det är kanske det är någon som kommer på besök, och så ser det ut som en svinstia: tre bowlingklot på golvet, 5 pingisrakertar i sofforna, de fem tusen små dammråttorna... ja.. ni fattar.

Nej. Ha det så bra nu. Inte stressa, det är inte bra. Ta det lugnt, det är ju sommar. Njut av den tiden som är nu.

//Jocke

Tisdag 1 juli!

Hejsan Bloggen! Haha.. Var tvungen att kolla vad det var för datum. Dumt va, när det är 1 juli och allt?! :P

Var hos pappa i helgas dådå.
Under lördagen så var vi bl.a till Borlänge och åkte runt lite för att kolla på tälten och lite på stan, för det var ju kanske som bekant "Peace & Love"-festival. Så det var en hel del ungdomar som gick på stan. Både lättklädda och svartklädda typer.
Under söndagen så hade vi tänkt att vi skulle bada i badhuset Aquanova. Men äventyrsbadet var stängt, och då ville vi inte bada (poolerna var öppna). Så... Vi åkte in till stan igen och till bowlinghallen i centrum. Den var tyvärr stängd på söndagar, så det gick inte heller.
Och när pappa beställde tågbiljetter i torsdags så fanns det inga platser kvar på tåget hem på söndagen (det fanns dit dock). Så... Pappa fick lov att köra oss hem med bilen. Eller ja, rättare sagt att jag fick övningsköra hem.. :).
Vi hade tänkt oss att spela pingis, men det gick inte heller eftersom pappa tog med sig fel nyckel, så... istället så gick vi 1,5km på elljusspåret.. :P

Så.. Ja.. det blev inte en sån jättelyckad söndag med andra ord.
Inte heller på kvällen. Man kände att man inte riktigt duger till. Brukar få sådana små perioder ibland. När man känner att ingen tycker om en, att ingen skulle sakna en om man dog etc etc.

Men till skillnad från de som har tagit självmord, så funderar jag INTE alls på det. Jag tror nämligen, även i de hårdaste perioder, att det kommer att bli bättre sen. Det måste man tro på. Jag tror nämligen att allt kommer bli bättre när jag flyttar och skaffar jobb. När skolhelvetet är över. Jag tänker då verkligen inte gå i skolan nå mer efter gymnasiet. Aldrig! Ja, isådanafall utbildning för att bli lokförare, men det är ju dock bara 40 veckor eller nåt sånt.. och det mesta ute på spåret då.

I går så fick man då inte mycket gjort. Hade tänkt att diska, men det blev inte av. Jag åkte till stan och lämna in cd-skivor på biblioteket. Sedan på eftermiddagen/kvällen åkte jag till stan igen för att vara med en kompis ett par timmar. Det var länge sedan jag var med han på stan, han har ju annars cyklat hit och gått runt med mig i Krylbo istället.

I dag så är morsan hemma. Vi ska om inte alls för lång tid åka till Hedemora och ta en glass på Lappens. Det är göttans! Har annars inte gjort så mycket annat än att ha setat här. VEEEET ska sluta med det. Men man får liksom inte fingret ur bowlingklotet nångång. Man bara fortsätter och fortsätter bowla. Utan att tänka. Ja, inte bokstavligt då. Men ni fattar nog. Istället för bowlingklotet är tangentbordet och musen.

Nej, jag ska nog försöka ta tag i att göra nånting nytta i dag. Typ... diska..
Ha det gött!
//Jocke