26, 27, 28 april!

26 april

Hejsan Bloggen!
Under Aftonbladsförsäljningen, så följde syrran med. Just för att se hur det går till, men framförallt att träffa kunderna, som ju kommer bli hennes framtida kunder (jag har ju slutat med omedelbar verkan.. dock inte juridiskt sett eftersom jag inte har sagt upp mig än, men det kommer jag ju göra under nästa veckan någongång).
Det verkade iaf som att hon tyckte det var kul. Kunderna var så snälla mot henne också =). Så.. det kommer nog gå bra. Man kan ju förstå att det kan bli lite halvstelt i början, men bara man kommer igång så.
Reklamen kommer jag ju som sagt knata på i 5 helger till (ut maj månad). Den kan jag ju gå med när som helst under helgen.
Den egentliga anledningen till att jag slutade med Aftonbladet är nog att jag framförallt vill ha sovmorgon nu de sista helgerna som jag är i Sverige, innan jag drar till Norge. Men också för att kanske skulle vilja gå ut en fredag- eller lördagskväll. Jag menar.. Jag kan ju inte direkt dricka så mycket under fredagskvällen när jag ska köra bil till pappa dagen efter ^^.
Ja.. Sen så får man ju också lite mer tid till övers, och det har ju sitt värde också.

Nåja.. Hoppas bara allt löser sig med skolan och det, så kommer nog allt gå som smort!
//Jocke

27 april

Hejsan Bloggen!
Herregud vad denna dag gick fort. Minns knappt att det har varit måndag :P.
Tog ledigt denna dag för att börja ta tag i 1000 sidor, som de andra i klassen inte heller ha verkat börja med (vi har fram till 20 maj att läsa minst 800 sidor och lämna in recensioner på de böckerna).
Men tror ni jag tog tag i det någonting? Icke, sa Nicke. Jag slöade mest framför datorn. Men tog dock tag i lite pappersinsamling (rensade upp lite i högen bredvid reklamvagnen som står i köket. Hade bara kastat reklamen som låg i vagnen sedan förra veckan där) :P. Man glömmer ju så lätt att lämna tillbaka den reklamen som man får kvar (alltså ställa det nere i trappen, innan ny reklam kommer).

Nej.. Ha det finemang! HYVENS finemang! :P
//Jocke

28 april

Hejsan Bloggen!
I dag så hade man svenka och religion som vanligt i skolan då. Det var faktiskt ett väldigt bra tag sedan jag var frånvarande på någon av de lektionerna =)
På svenskan så läste vi lite texter (vi håller på om 1800-talet nu).
Sedan på islam så hade vi lite repetition på islam, eftersom hon hade rättat några prov från förra veckan, och vissa hade tydligen inte så bra resultat (hon hade inte rättat mitt än, så är ovetande.. men det kändes väldigt bra, så minst G förväntar jag mig).

Efter lunch så var man till Mästerbo och körde lite truck. Zöger körde hjullastare (de andra två som också går transport i min klass dök inte upp). Sen så kom läraren på att det var föreläsning i aulan kl 14, så vi åkte dit.

Sedan kl 14 så var man på föreläsning med Pär Holmgren och koldioxidbantaren (kommer inte ihåg vad han hette). De pratade lite om koldioxidutsläppen, och vilka möjligheter det faktiskt finns att minska dem. Även fast man visste en del, så lärde man sig faktiskt också. Kul att se en "kändis" :P (det är ju lite stort för mig att se en känd meteorolog) =)

Nej, nu ska jag till Konsum för att se om man kan hitta någonting att äta åt mig och syster.
Ha det gött!
//Jocke

Lördag 25 april!

Hejsan Bloggen!
Jag har bestämt mig för i dag att jag ska sluta att sälja Aftonbladet efter denna helg. Jag känner att det känns som att det är nog nu. Det tar faktiskt emot en hel del under fredagen, att man vet att man ska upp på helgen också (speciellt när man har haft praktik på fredagen).
Jag har förklarat det för de flesta kunderna i dag; att jag kommer sluta efter denna helgen. Det känns rätt så skönt faktiskt att slippa tidningarna. Okej.. reklamen är ju ännu drygare dock, men den kan jag ju gå med när jag vill under helgen (med tidningarna så måste jag ju upp 8:30 på morgonen. Men reklamen har jag iaf bestämt mig för att gå med ut maj månad.. sen slutar jag med den med. Får ju då en helg, den första i juni, helt ledigt. Sedan helgen därpå så åker jag ju på lördagen mot Oslo. Kan ju vara bra att vara där ett par dagar innan man börjar jobba).

Ja.. Nästa vecka så blir det praktik måndag och fredag. På tisdag eftermiddag ska vi till Mästerbo extra, för att köra lite truck och hjullastare så att vi blir klar med de. Ja, så på onsdag så kommer jag göra min sista extraidrotts-timme =)

Ha det gött!
//Jocke

Fredag 24 april!

Hejsan Bloggen!
Denna dag så var vi i klassen till Eskilstuna. Vi var dit för att hälsa på fordonsprogrammet där. Anledningen till att vi drog dit, var att de har en kranbil, som vi testade lite på. Så fick de låna vår nyaste bil, UPS:en. En -04:a tror jag det är.. Gått runt 6 000 mil.. det är riktigt nytt må jag säga.

Vi provade först att styra kranen lite i början. Vi tänkte att denna dag kommer bli väldigt tråkig om vi ska hålla på med den hela dagen, men inte det inte. Eftersom när vi hade provat kranen, så fick två av oss (jag och Zöger) gå till den andra lastbilen vi kom dit i, koppla på ett släp, och börja backa lite på deras bana. Så.. man kan iaf inte klaga nu på att man inte har tränat att backa iaf.

Nej.. Ni får ha det så gött!
//Jocke

Torsdag 23 april!

Hejsan Bloggen!
Varit i Mästerbo hela dagen i dag.
Under förmiddagen så tränade jag och Zöger på att backa med bil och släp. Vi tog ett annat släp i dag att träna med än vad vi gjorde i måndags, men den är ändå två-axligt (alltså dollyn.. det styrande frampå vagnen... ett-axligt är bara ett par med hjul).

Sedan direkt efter lunch, så tog Zöger UPS:en och ställde sig vid grushögarna, så kom jag med hjullastaren och lastade på 3 lass på bilen. Fast.. tog av fel hög först :P.. Så.. Han fick tippa av det. Jaaa? Vadå? Läraren sa ju: "Det är bara att ta från nån hög" :S. Men.. aja.. Det blev rätt okej lastat faktiskt. Tyngdpunkten litelite för långt fram kanske, men annars helt perfekt ^^.

Efter det så körde vi truck. Vi tränade på en bana man ska köra under truckuppkörningen. Den är då inte lätt kan jag säga. Det är ju då utrymme som man har lite ont om. Det gäller att veta åt vilken sida man ska vara mest åt osv. Jaja.. får se hur den uppkörningen går. Vi ska antagligen ha den nästa vecka, enligt läraren.

Ha det gött!
//Jocke

Sön 19 - Ons 22 april

Söndag 19 april

Hejsan Bloggen!
Söndag var det ja.
Vaknade upp hos pappa på morgonen (är väl ganska självklart, om man inte har en helt fuckad dygnsrytm) :P.
Vaknade upp då och åt frukost. Pappa och hans sambo hade ju som vanligt redan ätit (de brukar numera äta rätt tidigt pga min halvbror då.. han fyller 1 år den 13 maj förresten.. tänk så fort det har gått).
Jag tror jag åt müsli indränkt i mjölk. Brukar ha rätt mycket müsli i jämförelse med mjölk. Min syster är tvärtom. Hon har mest mjölk nästan än müsli :p

Senare på eftermiddagen så åkte jag, pappa och syster och spelade pingis. Vi fick åka i två bilar, då pappas sambo och halvbrodern skulle till någon blomaffär, så pappa skjutsade henne dit först, så spelade vi pingis och så hämtade henne där.
Direkt efter det så for vi till Torsång på caféet där och åt glass.
Ja.. så åkte jag och syster hem direkt sen. Till den efterlängtade reklamen -.-
Men.. det går rätt fort. Speciellt när man har mycket att tänka på :p

Ha det gött!
//Jocke

Måndag 20 april!

Hejsan Bloggen!
Skulle egentligen haft praktik i dag, men hade fattat det fel och åkte till Mästerbo i stället. Det visade sig ju i och för sig bara vara positivt, för.. praktik.. vem vill stiga upp 4:30 på en måndag morgon direkt efter lovet? :S

På förmiddagen ute där så satt jag vid datorn och tränade lite på repetitionsfrågor på lastbil med släp. Efter det så gjorde jag sluttestet. Gissa om jag klara? =) Yeeyy.. Hade 52 av 60 rätt tror jag ^^, Så.. nu är det bara uppkörning och backövning, så har jag BE CE =D (ja.. har ju uppkörning för truck och ett hjullastarprov också kvar där borta i Mästerbo).

Sen under eftermiddagen så tränade jag och Zöger på att backa med släp.
Vi ställde oss först i en ficka så långt fram som möjligt (om man föreställer sig en kvadrat), så backar man från den fållan, svänger höger direkt och åker mot högra sidan av kvadraten. Sedan låter fållan som man ska backa in i gå förbi ungerfär halva lastbilen, så svänger man direkt höger, sen vänster.. ja.. så ska man vänsterbacka in i den fållan :/ :S.. Det är då inte det enklaste kan jag säga. Jag kom alltid lite vid sidan om konerna som man ska backa mellan. Så ska man stå rakt i den där fickan (fast det är ju bara att köra fram en liten bit och backa rakt bak.. just det är inte svårt). Men under övningen så har man bara 10 minuter på sig (man får ju såklart trixa och svänga så mycket som man vill).
Så.. ja.. Just den övningen är jag lite orolig över om jag överhuvudtaget kommer att klara :/
Annars så tycker jag det är "piece of shit" att köra med släp. Backa rakt bakåt är inga problem, eller lite åt sidan och sådär.. framförallt inte på väg.. det är ju bara att ta ut svängarna lite mer. Det som är lite drygt är ju att när man har fullt lass, så tar det en helvetes jäkla lång tid att acca upp :P

Ha det gött!
//Jocke

Tisdag 21 april!

Hejsan Bloggen!
Får nästan tänka lite efter nu vad jag gjorde under denna dag :P
Under svenskan så tjatade läraren lite om 1000 sidor, att det måste vara klart till den 20 maj. Jag tror typ ingen i klassen har börjat på det :P
Jag hade iaf tänkt att börja på fredag, eller så fort som möjligt, men på fredag har jag satt en gräns att då MÅSTE jag börja, för annars så blir det ju för många sidor att läsa på för kort tid. Eller ja.. det GÅR ju att läsa, men det blir ju lite mycket press.

Sen under religionen så läste vi på lite om islam, för skulle ha prov på det dagen efter. Det kändes som att man var rätt säker på det då iaf. Man läste lite texter i boken som man tidigare hade missat osv.

Ha det gött!
//Jocke

Onsdag 22 april!

Hejsan Bloggen!
I natt så drömde jag väldigt djupt. När jag vaknade så hade jag såndär nattsudd i ögonen, vilket ju måste vara tecken på väldigt djup sömn :p
Det var verkligen som om drömmen var verklighet. Och kommer fortfarande ihåg drömmen (kan ju lite bero på att jag har berättat den för en kompis tidigare i dag). Den handlade om att det var en person som ville känna på hur det kändes att sitta i en bil, som någon annan körde på jättefort. Ja.. det var helt sjukt egentligen. Så stod en del folk runtom och kollade på när det var en som körde in i en bil som ändå skulle skrotas. Alla hade hörselkåpor, för vi visste ju om att det skulle låta högt :S. När det väl smällde till, så lät det så jäkla högt, så jag tror jag grimatiserade i sömnen :P Helvete vad högt det lät. Det konstiga är ju att jag hörde ju ljudet och allt i drömmen :S :O

Ja.. Kära barn, som tant Agda skulle sagt.
I dag så hade man projekt och företagande först på morgonen. Vi var in på allabolag.se, där man kan kolla in hur det går för företag (hur många anställda, omsättning osv), och redovisade de tre. Sedan så valde vi ett företag (ett företag i varsin grupp då), som vi tog reda på vad de hade för affärsidén, målet med den och så om man tyckte att det företagets affärsidé stämmer överens med verkligheten.

Sedan på religionen, så läste man på till islam-provet. De som ville göra provet gjorde det. Så gjorde man provet sen under svenskan. Gick väl rätt okej. Får ju godkänt iaf. Det kan finnas möjlighet till VG ^^.
Man skulle ju skriva de fem pelarna och vad som innebar med dem. Jag kom inte riktigt ihåg vad en av pelarna hette, men kom iaf ihåg innebörden av den pelaren :P

I morgon så blir det Mästerbo, och på fredag Eskilstuna. Vi ska vara där hela dagen och träna på lastbilsmonterad kran (en sån kran man styr med en liten dosa, man står på backen alltså). Det ska bli rätt kul.

Ha det gött!
//Jocke

Lördag 18 april!

Hejsan Bloggen!

Jaa.. Då har det blivit lördag då. I dag så fyller mamma 40 år, så det blir att fira lite i dag med lika fika och så med syster, mamma och hennes kompis (manliga kompisen alltså). Det kommer nog bli trevligt.
Efter fikat och presentsöppningarna, så ska jag och syster åka till pappa, för det är ju hans helg.
Man är väl egentligen inte så exhalterad över att dra dit. Man har det ju så klart roligt och så där, men efter att min halvbror blev född så har den mesta tiden blivit ägnad åt honom (haha hoppas inte han om flera år kommer läsa detta) :P. Nej, men det är lite så som både jag och syster känner. Ibland kan det bli lite för mycket tid till honom (men klart man har förståelse för att ta hand om ett barn tar sin lilla tid, och i tillägg så har ju han varit lite grinig och dålig på att äta sen han föddes, så det har ju varit lite jobbigare än vad det hade varit om han inte hade grinat och ätit normalt).
Men samtidigt så tycker man det är roligt att se framgångarna han gör hela tiden. Hur han följer med mer och mer osv.

Nej.. Nu ska jag fixa i ordning lite.

Ha det gött!
//Jocke

Fredag 17 april!

Hejsan Bloggen!
Ja, då har vi kommit till den sista vardagen på lovet. Men det är ju fortfarande en hel helg kvar =).

Det känns alltid lika drygt när reklamen kommer, som ska sorteras. Man stånkar och stönar när man lyfter upp de rätt så tunga samlingarna som ligger ovanpå varandra. Man gör helt slut på sig själv, när man har burit upp allt. Sedan är det till att börja klippa upp plastsnörena (som håller ihop) och sortera ut alla sorter på golvet. Sen är det bara till att sätta sig på golvet och börja sortera. Den första gången gjorde jag i hallen, men kom väldigt snart på att det vore smidigare att sortera i köket.

Just denna dag så kom det 10 reklamsorter. Det är ju för att det är "lönevecka" nästa vecka, alltså folk får sin lön (det har ni väl märkt att det är mer reklam då?).

Nåja.. Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 16 april!

Hejsan Bloggen!
Det börjar närma sig slutet på det sista lovet. Men inte sörjer man för det inte. Är ju bara bra att tiden knallar på, så man blir färdig någongång.

I dag så har jag varit till ÖoB en liten sväng. Köpte lite läsk, energidryck och lite.. ehm.. gotteligottgott. Valde främst ÖoB, för jag tänkte att där skulle jag kanske hitta en liten present till mamma, som ju fyller 40 på lördag. Jag och syster kommer ju åka till pappa på lördag förmiddag, men lite firande och presentutdelning ska vi nog kunna hinna med.

Har faktiskt varit väldigt duktig i dag och diskat undan en del =)

Ha det gött!
//Jocke

Onsdag 15 april!

Hejsan Bloggen!
Då är vi inne mitt i veckan då. Tiden går fort när man är ledig ^^

I dag så vaknade jag faktiskt väldigt sent. Runt kl 10:30. Kom nästan som en chock när jag såg på klockan, att den var så pass mycket :P. Men.. somnar man 2:00 så.. hehe

De tre gånger jag varit ut i dag är när jag gick till Konsum, när jag var till andra sidan och köpte en baguette och så när jag var ute med hunden.
På Konsum köpte jag en Cola Zero. Sedan köpte jag en Ben & Jerry- glass. Ska testa och se hur den smakar (alltså en sån liten rund som kom till affärerna rätt nyligen). Sedan på andra sidan så köpte jag en kycklingbaguette och en bisquie. Sen så var jag ju ut med hunden också (det senaste jag gjorde före jag satte mig vid datorn). Syrran gick ju ut i morse. Det var egentligen tänkt att mamma skulle gå ut med honom efter jobbet, men eftersom hon skulle handla och inte skulle behöva stressa så.. får hon gå ut med han i kväll i stället.
Gud vad jag kommer sakna Findus i sommar :(
Hehe.. Då får mamma och syster gå ut med han.. hehe :D... Nädå.. eller.. Jo.. det ska ju dom göra.. men.. inte ska man skratta åt det inte ^^ :P (jag får ju jobba hela sommaren i stället) :)

Aja.. Nu ska jag se på lite TAAHM*. Ha det gött!
//Jocke

* Jaaa... Two And A Half Men såklart... daaah...

Tisdag 14 april!

Hejsan Bloggen!
I dag så har man varit till farmor och farfar ett par timmar. Åt lite mat och fikade. Jag och syrran tog med oss hunden också dit. Det var så trevligt så ^^

Haha. De två böckerna som jag beställde här för några veckor sedan kom i dag. Alex Schulman och Barack Obama. De passade inte i brevinkastet, så det ringde på. Klockan var väl runt 10. Jag låg och sov. Hörde det börjar ringa på som bara den på dörren (trodde ju syrran var inne). Men så slutade det ringa. Jag klev upp i bara kallingarna. Så ringde det på igen när jag stod i hallen, så jag öppnade i bara kallingarna :P. Och där stod en postgubbe med ett paket, som jag tog emot genom en ytterst liten springa :P (ville ju inte visa för mycket av mig) hehe. Så.. det ska bli spännande att läsa.

Betalat lite räkningar nyss. Bland andra de där två böckerna (en färsk räkning med andra ord), och så betalade jag en räkning för mopedförsäkringen ÄVEN fast jag har ställt av den. En fjutitig jävla fjanträkning på 53 kr. Tydligen kostar de det att ha försäkring hos Dalarnas, även fast man INTE har något :S.
Det var väl bara att betala och se glad ut, annars får man väl kronofogden på sig.

Fan.. Beställde ju en GPS på CDON.COM häromdagen. Fick ett mail igår där det stod att det inte gick, för det kostade över 800:- och de tar inte via faktura om det är över det (provade att betala med VISA flera gånger, men det gick inget). Antar att jag få be mamma hjälpa mig. Jag som ville ha GPS:en denna vecka :(

Ja.. Så har Studentconsulting i Norge ringt till mig i dag på mobilen. Hon presenterade bara sig, och så sa hon att jag kommer få ett mail inom kort där det står allt om boendet, med karta och allt =). Hon sa också att jag kommer att bo tillsammans med en till eller två (de/den jag kommre bo med kommer iaf också jobba för Posten). Så.. nu väntar man med spänning på mailet :P

Nej.. Ska höra med mamma nu på en gång om GPS:en tror jag.. hehe :)

Ha det gött!
//Jocke

11, 12 och 13 april!

Lördag 11 april

Hejsan Bloggen!
Delade ut reklam och sålde tidningar som vanligt denna dag.
Mammas kompis Mikko, kom också förbi för att sova över till söndag.
Det är bara roligt när han är här. Vi har det så roligt så ^^.

Känns skönt att det är påsklov. Det är ju mitt allra sista lov (jag kommer ju inte direkt få så mycket sommarlov kan man ju säga). Så.. det är bäst att njuta. Men.. det är ju inte riktigt det jag kan. I torsdags och fredags så kände det ju inte direkt som att man skulle vara ledig över en hel vecka. Det beror nog en del på att jag ju faktiskt jobba med reklam och tidningar under helgen.

Aja.. Det kom iaf välbehövligt detta lov!

Ha det gött!
//Jocke

Söndag 12 april

Hejsan Bloggen!
Insåg denna helg att jag faktiskt har sålt Aftonbladet i snart 3½ år. Jag började ju den 19 november 2005.. hehe.. Kommer så väl ihåg de första gångerna. Hur kallt det var. När man stod och väntade på att folk skulle öppna. När man väntade på det, så stod man och "lekte" med utandningen (ja.. alltså.. det var ju så pass kallt så det kom ånga ur munnen).. hehe.. Och så alla dessa gamlingar, som surt sa "Neeeh!" och stängde igen dörren :P. En sa bara "Usch" och stängde igen :P. Fast har ännu inte blivit utsatt för något (typ påhopp och så).
Berättade för de flesta kunderna denna helg att jag kommer sluta efter maj, på grund av att jag ju kommer att flytta efter studenten ^^.
De var ju såklart glada för min skull; att det var bra att jag har fått jobb i dessa tider.

Jag tror nog inte riktigt att jag kan inse hur nära sommaren är nu egentligen. Det är ju faktiskt bara 8 veckor 4 dagar kvar till studenten :O (9 veckor 1 dag tills jag BÖRJAR jobba i Norge) :O:O:O
Så.. det går snabbt nu. Det gäller att hänga med.
Jag har fortfarande en del grejer kvar att göra, innan studenten.
Förutom att bli klar med Svenska B och Religion, så har jag även ett prov för hjullastare och uppkörning för truck och lastbil med släp. Uppkörningen med släp ska vi göra i maj nångång, har lärarna sagt.
Men är lite ont om tid. Det har lärarna också sagt. De har ju andra elever också. Men.. det är ju det.. I grund och botten så är det ju deras fel att allt tas på en gång nu i slutet.
Vi hade ju t.ex kunnat tagit lastbil redan i höstas, sedan släp nästan direkt på det. Det hade nog blivit så mycket bättre.

Sen så har man nästan helt tappat förtroende för de som planlägger scheman osv, nu när de helt plötsligt "kom på" att vi inte har haft kursen Projekt och företagande tidigare. Hade de inte kommit på det, och vi hade varit tvungen att gå en bit i höst också, då hade jag fanimej ärligt talat pissat på dem.
Ja.. bara de inte "kommer på" någon till kurs som vi måste ha.. -.-

//Jocke

Måndag 13 april

Hejsan Bloggen!
Hehe.. Märker att jag flyger iväg ibland i mina blogginlägg. Ja.. speciellt de som blir långa då. Man har ju en del saker ibland som man måste lufta.

Första dagen under påskveckan i dag då. Jag planerade lite i går över vad jag ska göra i dag, men det kommer väl såklart inte att hålla.. som vanligt.

Men det jag ska göra är att rulla bort lite pappersinsamling till Konsum. Det blir då en del tidningar och reklam över efter helgarbetena. Sen så skadar det nog inte att jag rensar upp lite i disken också, så mamma blir en klad mamma ^^.

Ja.. Det gäller att verkligen njuta den här veckan nu. Det är som sagt det sista lovet.

Undrar när arbetsledaren från Studentconsulting kommer ringa (ja.. han som kommer berätta lite hur det kommer bli i sommar.. hur det blir med boende osvosv). Jag är nog lite nervös inför det samtalet.

Det visar sig om jag kommer komma hem efter sommaren eller ej. Har funderat en hel del kring det. Det beror ju helt på hur det kommer att gå i sommar; om man kommer trivas osvosv.

Nej.. Nu ska jag försöka få lite saker gjorda!

Ha det gött!
//Jocke

EDIT!
Just ja.. kom på.. Jag mådde illa i lördags morse. Vände och vred mig, men illamåendet kom tillbaka. Så.. till slut gick jag till toaletten och ja.. då kom det.. Jag vometerade (valde ett litet finare ord) :P. Kände lite Non stop-smak i munnen, då jag åt det kvällen innan. Så.. sedan dess har jag inte direkt varit så sugen på Non stop :P. Inte på choklad överhuvudtaget faktiskt. Men.. ja.. i går kväll så åt jag lite.. hehe..

Fredag 10 april!

Hejsan Bloggen!

Inte mycket som skett i dag inte. Mest setat vid datorn.
Har funderat lite kring sommaren, kollat runt lite på abonnemang på både telefon och trådlöst internet.. i Norge dådå.
Sedan så har man beställt en GPS också =)
En Navigon 1200 Nordic för 949:- på CDON.com. Den har iaf Norden-kartor, jag tror nog det räcker. Vill man ha även med Europa, så kan man ladda hem det och putta in i apparaten (det är ju eventuellt då om man kommer börja köra i Europa sen framöver.. men.. äh.. man får väl börja lite lätt med Skandinavien.. hehe)
Ja just det.. Har kollat lite trådlöst bredband också. Man vet ju inte alls hur det kommer att se ut med bostaden under sommaren, och utan internet kan man ju inte klara sig. Därför har jag kollat lite trådlöst redan nu, för att kolla in lite. Har fastnat för ICE.no, som har så att man kan surfa i hela Skandinavien. Kostar 399:-/mnd eller vad det var. Det kan det ju vara värt. För man kommer väl antagligen åka inom Sverige eller Danmakr inom yrket sen framöver (jag vill det iaf.. hehe).

Nej.. Märker ibland att man tänker för mycket. Det är ju ändå 9 veckor kvar till studenten, så det finns ju fortfarande mycket tid att tänka.
Är lite nervpirrande över att min arbetsledare i Norge kommer att ringa. Han/hon vet säkert hur det blir med bostaden då också.

Ja.. det är minsann spännande. Man vet överhuvudtaget inte hur det kommer bli. Både med bostaden, vart den är.. men också jobbet (vart man kommer köra.. om det endast kommer bli inom Oslo, eller om det kommer bli lite längre ibland).

Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 9 april!

Hejsan Bloggen!
Ja, då var det skärtorsdag då; första dagen på det allra sista lovet. För.. man kommer ju inte direkt få något sommarlov i sommar ^^.

Har faktiskt gjort en del saker i dag iaf. Jag har varit och kollat luften i sommardäcken, som jag satte på hos pappa i helgas (jo.. jag vet.. det har gått några dagar.. men det såg ganska bra ut, och det var väldigt bra luft också i alla däck).
Sedan så for jag till Willys och handlade.. både lite sött, men också batterier till min väderstation.. såg att de hade tagit slut i går. De räckte i lite över 100 dagar iaf (köpte ju väderstationen dagen före jul ungefär). Räckte mer än förväntat iaf.
Ja.. så köpte man väl det vanliga också, som man brukar göra på Willys, som är en liten dålig ovana. Köpte nonstop, kindereggchoklad (de där 6 stänger med bara chokladen) och 6 st 0,5l premier cola. Ja.. Det är väl egentligen för mycket, men ändå så är det ju inte så mycket. All cola kommer jag ju inte dricka upp i dag t.ex ^^ (man tänker ju framåt.. som när man köper 24 burkar cola.. hehe.. Räcker väl ungefär 2 veckor för mig) :P.

Reklamen kom i dag. Skönt att ha den sorterat. En grej som jag längtar efter med till sommaren, är att jag slipper den jäkla reklamen. Att när jag väl är ledig, så är jag ledig. Även om jag kommer bli tvungen att tvätta kläder, städa osv lite mer än vad jag är van vid nu så.. känns det ändå befriande på något sätt.

Nej, nu får ni ha det så gött!
//Jocke

Onsdag 8 april!

Hejsan Bloggen!
Jaha.. Då var det mitt i veckan då då. Skönt med påsklov nu! :D

I dag på första lektionen vi hade, projekt och företagande ,så pratade vi en del om affärsidéer och så såg vi på en film av Ronny och Ragge, när de tillverkade en pökpåse som inte går sönder :P
Sedan hade vi egentligen religion, men vi hade svenska för det var en hel i klassen som skulle göra muntligt nationella i svenska. De flesta hann klart, så vi hade religion på den egentliga svensktimmen.
Sedan efter det så hade jag extraidrott. Spelade lite badminton med Zöger och några till. Har bara två extraidrott kvar nu =)

Ha det gött!
//Jocke

Tisdag 7 april!

Hejsan Bloggen!
I dag så har man haft svenska och religion då då. Eller.. ja.. Egentligen inte så mycket svenska, då de i klassen fortfarande inte var beredda att göra sin muntliga redovisning i nationella, så vi hade med religion båda lektionerna.
Det enda svenska jag hade var att jag följde med våran lärare till ett förråd där de har lite böcker. Fick låna en bok av Jonas Gardell - En komikers uppväxt. Både som bok och ljud-bok. ^^,

Så.. ska läsa böckerna: Jonas Gardell - En komikers uppväxt, Tom Sawyer och Huckleberry Finn. Sawyer blir jag tvungen att låna från Avesta bibliotek. Då har man minst sagt 3 veckor på sig :P

Har kommit på ett sätt i dag att ladda ner, utan att mitt IP-nummer registreras (tror jag iaf) :P. Det är genom Rapidshare. (
http://www.rapidshare.com)./
Sen för att slippa en massa klickande och sånt så har jag laddat hem jDownloader. Då kan man lägga upp flera filer i ett liksom "paket" och bara låta "gå" =)

Sen om jag inte hittar filen jag vill ha på Rapidshare (House, Heroes m.fl finns ju säkert), men jag som också följer t.ex Hannah Montana och det, så ska jag fanimej ladda ner via torrent. Fast undvika Pirate Bay då. Laddar hellre ner från Mininova då ^^ (jag antar att man är lite lite säkrare då). Nog för att det ändå är en minimal risk att åka dit, men.. ändå..

I morgon så ska resten av klassen ha sina muntliga redovisningar ^^. Det måste de ju göra förr eller senare, annars får de ju IG =)

Aja.. Ha det gött!
//Jocke

Måndag 6 april!

Hejsan Bloggen!
I dag så har man varit i Mästerbo dådå. Det har man nu varit under några måndagar.
Vi gick igenom och gjorde lite uppgifter om kranar (fordonsmonterad kran), vilket vi ska ha prov på nästa vecka.
Mer än det har väl egentligen inte hänt i dag faktiskt.

Eller jo.. Vi fick reda på att vi ska till Eskilstuna fredagen efter lovet, då vi ska låna en lastbil med kran där av en skola, så får de låna en av våra lastbilar då.
Och så ska vi den 15 maj till Uppsala, för att titta på och heja på två elever från oss treor i Mästerbo, som ska vara med och tävla i att backa med släp bl.a. Läraren hade frågat oss också om någon hade velat vara med, men alla vi hade tackat nej (antagligen så tycker alla vi att vi är sugiga på att backa md släp) :P. Nej, nå vidare bra är man då inte. Visst.. man kommer ju in hyfsat rakt in i ett sån bås (där man ska tippa), men ibland måste man ta om och hålla på å greja (inge kul när man ser släpet håller på att vika åt fel håll) -.-.

I morgon och på onsdag så blir det väl vanliga skoldagar. Sen är det påsklov :D. Det känns välbehövligt. Man har ju faktiskt varit på exakt alla lektioner och praktikdagar nu under en månads tid =). Det är nog faktiskt rekord för min del :P Jo, men det brukar ju alltid vara NÅGON dag som man känner för att vara hemma, att man är sjuk osv.

Får väl se när de i min klass ska göra sina muntliga framträdanden på svenskan (en del i nationella provet). Det är ju bara jag och Zöger som gjort (vilket vi får lite extra plus för det) ;)

Nej.. Ha det så gött!
//Jocke


Söndag 5 april!

Hejsan Bloggen!

Färden till pappa i går gick finfint =)
Hade Miley Cyrus på hög musik och gled.. hehe..
Det är faktiskt en rätt så speciell känsla att köra bil i t-shirt :P

I dag så har vi (jag och pappa) bytt däck på våra bilar. Mina vinterdäck har nog gjort sitt (knappt några dubb kvar). Visserligen är de lagliga, men om man ser till greppen så... har de pensionerat sig :P Mina sommardäck gör nog sin sista sommar nu också. Får se hur man ska göra i höst. I stort sett vad som helst kan hända. Det beror ju allt på jobbsituationen, hur man trivs osv osv. Antagligen säljer jag min bil i höst, och köper någon lite bättre för en 25 000 kr eller nåt (det får man ju en väldigt nice bil för). Kanske registrerar om min bil till ett norskt och säljer den i Norge?! Det kanske går jämnt upp (alltså med vad det kostar att registrera om.. kan väl inte kosta mer än en tusing iaf?!).

I går kväll så snackade jag med en tjej i 1 timme ^^. En som har kontaktat mig på bilddagboken. Hon har väl sett att jag har kommenterat en i min klass bdb, och gått in på min på det viset. Men det är bara kul att helt okända addar mig :P.

I morgon så blir det Mästerbo. Vi ska väl köra lite truck, hjullastare och backa lite med släp. Sedan är det bara två dagar, så är det looov i 1½ vecka :D:D. Mitt sista lov :(.. Sen är det ju bara 1 maj och Kristi himmelfärd.
Får se vad man ska göra på lovet då. Har ju pratat en del med en klasskamrat och en kompis om att eventuellt dra till Kroatien innan sommarlovet (ja.. först snack om på påsklovet, men nu finns det riktigt billiga flygresor i slutet av maj). Men.. det visar sig hur det kommer bli med den saken. Vore ju skönt att komma bort lite, med tanke på att man ju kommer att jobba hela sommaren (inte det att det inte kommer bli kul att börja jobba på riktigt att tjäna pengar, men.. ja.. ni fattar.. komma bort från Norden osv).

Nej.. Nu får ni ha det så gött!

//Jocke

Lördag 4 april!

Hejsan Bloggen!
Hehe.. Ja.. Det kanske inte står så vettigt i mina blogginlägg, men jag uppdaterar er iaf vad som sker i min vardag.

I går kväll så var det mellanstadiedisko i Åvestadal. Jag har ju tidigare brukat hjälpa till, men i går var jag helt enkelt för trött. Som sagt så tär två 12-timmars praktikdagar på en.

Min syster kommer inte att vara hos pappa i helgen, men däremot så ska jag åka dit lite senare i dag. Får se när det blir. Anledningen är att min syster ska på nå fest i kväll, och sova över där. Jag måste ju då till pappa för att få på sommardäcken. Jag tror nog inte det kommer bli nå jättehalt nåt mera under denna vintersäsong (hoppas inte det iaf).

Ha det gött!
//Jocke

Fredag 3 april!

Hejsan Bloggen!
Då har man praktiserat i dag med då.
Trodde att det "bara" skulle bli en 10 timmar eller nåt sånt, men det blev faktiskt 12 timmar i dag med.
Jag tror nog egentligen att skolan inte vill att vi ska praktisera så långa dagar, men vad ska man göra? Är man ute i bitten botten bu och tiden börjar flyga iväg, så har man ju inget annat val än att följa med och se när man kommer hem (det är ju så att man vet ju aldrig säkert när man kommer hem.. en nackdel med detta yrke).
Men.. jag brukar ta ut någon kompdag ibland, efter ett par gånger. Nu har jag faktiskt praktiserat 6 dagar på raken (3 st torsdagar och fredagar). Men nu så har man ju fått börja köra och allt, så nu tycker man ju iaf verkligen att det är kul.

I dag så har jag kört denna sträcka: Arboga-Västerås-Avesta. I Västerås med bil och släp strax före kl 15 en fredag är inget att leka med. Lite bilar överallt. Men det gick ju finemang lavemang =)

Blev för ett tag sedan tillfrågad av en tjej som jag börjat skriva med (hon kontaktade mig) :P.. Ja.. om jag skulle vara nykter i kväll och om jag kunde skjutsa henne hem från Horndal (hon bor i Fors). Jag tvekade lite. Jag känner mig väldigt trött nu. Visst.. hade gärnat ställt upp.. OM jag hade varit lite piggare. Det tar verkligen på en att sova 5 timmar två nätter i rad :P.. Men lägg dig tidigare då kanske? Tjaa.. Inte så enkelt :/

Nej.. Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 2 april!

Hejsan Bloggen!
Praktikdag i dag då. Har varit till Torshälla två gånger. När man får reda på det på morgonen, så vet man att dagen kommer att bli lång. Det tar ju sin tid att få på banden, och av. Sen i tillägg så ska man ju lassa upp något på vägen hem, för att tippa av på samma område som man får på nya band.

Har kört en del i dag också =). Fick köra Västerås-Avesta-Torshälla-Västerås.
Avesta-Torshälla-Västerås och Västerås-Avesta körde Pelle. Han körde i slutet pga att vi körde kisel = farligt gods. Är lite halvt osäker på om jag får köra då (det tror jag, men övningskör-skylten skymmer isf en av farligt gods-skyltarna bakpå släpet, vilket ju är olagligt. Vi har lagt Övningskör-skylten (en röd sådan då) på en sån bakvänd ID-nummer-skylt för farligt gods (ni vet.. en såndär orange som det står t.ex 48/1408 eller nåt sånt). Så.. ja.. det är väl säkrast att han får köra dårå.
Men har ju fått köra mycket ändå =)

Blir praktik i morgon med. Kör hemifrån 4:30, för att hämta min klasskamrat, som har skrotat sin bil (eller ja.. pantat den) Så.. har fått skjutsa han t/r skolan hela veckan. Han gjorde ju det för mig när jag inte hade någon bil, pga att jag lämnade in den i Brovallen hos någon för att fixa felen som märktes på besiktningen.
Så.. det blir nog att lägga sig rätt tidigt i kväll. Går nog till sängs om två timmar ungefär (vid 21:30). Det blir ju lättare att somna in (ja, inte dö då), kvällen innan den andra praktikdagen, för då är man ju redan så trött eftersom man har varit vaken så länge. Men det är ju inte roligt att sluta sent på fredagar (får se hur sent det blir i morgon). I dag blev det iaf 12 timmar.

Nej.. Ni får ha det så gött!
//Jocke

Onsdag 1 april!

Hejsan Bloggen!
Jaha.. Då var det 31 mars då.... .... hahahaha.. april april.. Det är det första april you dumass.. haha xD

I dag så har man skrivit det skriftliga nationella provet i svenska. Det gick väl rätt bra tror jag. Satt i lite över en timme och skrev (även fast man hade från 8:40-14:30 på sig), men jag ansåg ändå att jag blev klar efter så "kort" tid. Man måste ju inte sitta hela tiden.. hehe.. Men jag tog det ändå lugnt, kollade och läste igenom noga innan jag lämnade in. Man lär väl ändå få godkänt iaf.

Det som är planerat för mig att göra i dag är att ringa 2 nummer. Först ska jag ringa till Skatteetaten i Norge och höra om skattekortet (ringde i går, men då hade de stängt växeln), ringde också en gång tidigare här i förra veckan, men då var det fullt upp med samtal. Så.. ska pröva lyckan strax då. Det som jag undrar lite över är den där ansökan som jag fick med anställningsavtalet från Studentconsulting, det står ju för utländska medborgare, men jag ÄR ju norsk medborgare, så ska fråga lite om jag kan skicka in den i alla fall (för det står "tidligere norsk person nr" i en ruta, men ska ändå höra). Det är ju inte så bråttom ändå med skattekort. Kan jag väl nästan fixa när jag kommer ner dit. Kommer ju ändå inte få norsk lön förrän den 25 juli, men det vore ju ändå skönt att fixa.

Har blivit lite lurad en gång i dag.. och det var på Pointshop. Fick mail från dem där det stod att man kan få 1000p om man skickar in använda batterier. Kollade väl för att se vad det var för påhitt, men tydligen så var det... ett påhitt.. Det var ett skämt.. :P.. Men.. det var ju inte ens roligt :/.. Det ska ju vara en liten finess på skämten tycker jag.. som det där med nylonstrumpa på teven för en sjujäkla massa år sedan.. Tänk så många som gick på det ändå xD

Nej.. hörrni.. Se upp med att bli lurade i dag!
Ha det gött!
//Jocke
*Ajdå.. Där blev du lurad igen av mr Bowling. Han önskade inte alls att du skulle ha det gött. Men framför allt så är ju hela den här bloggen ett skämt!* :O