Torsdag 29 januari!

Hejsan Bloggen!

Ja, nu trodde ni inte att det skulle komma ett inlägg till så fort va? :)
Eller ja.. fort och fort.. Det var ju bara ett par dagar sedan.. hehe

I dag så har jag stannat hemma. Dels för att chauffören Pelle (som jag praktiserar med) är ledig i dag i och med att de jobbar endast 4 dagar / vecka, men dock över 10 timmarsdagar. Jag tycker det verkar rätt nice faktiskt. Få liksom en extra dag i veckan ledigt (utöver lördag och söndag).
Fast det jag helst skulle vilja jobba är skift. Jag tror nog inte att jag trivs med att jobba samma tid dag ut och dag in, utan skulle behöva lite variation.
Som att jobba kväll typ mån, tis, ons. Sen dag fre. Så samma veckan därpå, sen tredje veckan ledig :).
Eller att man jobbar intensivt två veckor, sedan ledig en.
Såg ett chaufförsjobb häromdagen, chaufför för långtransporter. Lasta i Oslo och lossa i Mo i Rana, som är ungefär 13-14 timmars körning från Oslo. Så kör man något tillbaka sedan. Det vore faktiskt nice. Och åkeriet låg några mil söder om Oslo, i Østfold, vilket också betyder att det finns möjlighet att bo i Sverige och jobba i Norge (till exempel att man bor i Töcksfors, Värmland. Åkeriet fanns i Degersund, ca 40-45 minuters körtid från Töcksfors. Det är ju pendlingsbart iaf. Gränsen för hur långt man har för pendling ökar ju beroende på hur ofta du måste pendla till arbetet. Säg att du åker på måndagen, är i Mo i Rana på onsdagsmorgonen, sedan kommer hem på torsdag mitt på dagen. Då gör det ju ingenting om du har 2 timmar hem från där du ställer lastbilen när du är klar heller.

Nä, jag tror nog inte det blir så svårt att få jobb. Bara man är villig att flytta så. Att få jobb just här i Avesta kan bli lite svårt, i och med dethär med Outokumpu och om de ska komma igång med produktionen någongång. Det är ju inte direkt något jätteglad stämning på Ernst Express iaf.

Hade idrott i går. Jag och en klasskompis var där efter skoltid och gymmade. Det ska jag göra 10 onsdagar (eller 5 tisdagar och 5 onsdagar beroende om det blir möjligt), för jag har ju då 10 idrottslektioner som jag måste närvara på för att kunna få betyg. Man måste ju tydligen vara på minst 75% av lektionerna, för att betyg ska kunna sättas. -.-

I går så såg jag också på film under kvällen (i och med att man ju "tog sig" ledigt i dag). "Into the blue" hette den. Med Jessica Alba. Gick på sexan. Rätt bra film faktiskt. Och Alba är ju inte så ful heller :D

Jag diskuterade en del med min klasskompis om hur idiotiskt lärarna på fordon kan schemalägga saker. Som att jag och han egentligen skulle vara i Mästerbo nästa fredag. Det kommer det inte bli något av, för den andra gruppen (vi är fyra stycken uppdelade i två grupper på transport) ska tydligen på långkörning till Göteborg då, vilket vi får praktik i stället (jag och min klasskompis har ju varit på "långkörning".. till Katrineholm) *suck*.
Jag förstår faktiskt inte riktigt hur vi ska kunna hinna med att kunna ta allt. Okej, lastbilskortet (C) hinner man väl ta då, men.. (E) då? Hur ska man hinna med det? Vi har ju inte ens hunnit övningsköra med ett släp fler än 2 axlar än!
Nej, det ska fan bli spännande att se hur det kommer bli, om man ens kommer att hinna ta körkorten -.-. Vi har ju endast 4-5 fredagar kvar i Mästerbo (alltså ute-dagar. Måndagar är inne-dagar, vilket betyder teori, och den är ju också på sätt och vis viktigt för vi ska ju hinna med att läsa ADR). Ja.. tiden går jävligt fort nu. Snart i februari.

Jaja.. Det visar sig. Om inte vi hinner ta körkorten, så borde de väl i så fall bara kunna ge det till oss? (alltså.. att bara skrivningen ska behöva göras.. för hallå! De har ju sett att vi kan köra) -.-. Trodde faktiskt allra först att en uppkörning inte skulle behöva göras. Utan att man fick göra skrivningen då de ansåg att man kunde. Men nädå.. man ska genomlida en uppkörning med -.-. Många kuggar ju uppkörningen pga nervositet, och det tror nog jag att jag "lider" en del utav. Blir skitnervös när det gäller att jag måste utföra saker (känner press på att klara). Speciellt när andra ser på också. Jag trivs bäst med att utföra saker själv. Det märker jag också de gångerna jag har kört lastbil på skolans område själv. Man tycker det är mycket lugnare, skönare och bekvämare. Det är bara en själv och lastbilen. Det är härligt det!

Nej.. Nu ska jag sluta innan ni får fyrkantiga ögon :P

Ha det gött!
//Jocke


Nytt på sajten: Twitter

Hejsan Bloggen!
Ja.. 9 dagar sedan sist. Dagarna flyger iväg.

Ni kanske märkte det när ni gick in på sidan, att det är något lite nytt där på sidan, över klockan.
Det heter Twitter. Man skriver in ett kort meddelande på sajten (går via sms också), över vad man gör/är.
Jag vet inte om jag tänker sms:a så mycket då, men kommer väl skriva i lite då och då över vad jag gör.

Vill du också ha Twitter?
Tryck på "Follow" och "Join for free", så kommer du igång.

Vad har jag gjort i veckan då?
Ja.. I går så praktiserade man. Började 05:00 och slutade runt kl 17. En tolvtimmarsdag. Det är ungefär vad det brukar vara. Fast inte Hagfors-dagarna. De brukar vara runt tio timmar, men denna dag så tog det lite längre tid, för vi skulle särväga någonting som vi lade på släpet (det var inte bara granuler vi skulle ha från Hagfors, utan nån extra sak till, som jag just nu inte kommer ihåg namnet på).

I helgen då? Ja, egentligen skulle jag och syrran vara hos pappa, men det var vi inte. Dels för att pappa skulle komma hem sent på fredag kväll, så vi skulle åka på lördag. Dels för att det var snöoväder på lördagen, så.. det blev inget. Syster hade ingen lust överhuvudtaget. För mig hade det inte spelat någon roll. Men hade det varit fint väglag osv så hade vi nog åkt ändå.

Apropå praktiken, så har jag börjat övningsköra litegrann med chauffören som jag försöker åka med mest (Pelle heter han btw). Ja, det är ju då inga långa sträckor, utan det är bara från Outokumpu till åkeriet, vilket kan vara.. tja.. runt 2 km kanske. Så har jag fått börja tippa bil och släp när vi ska göra det.
Men jag vette skjuttsingen hur man ska få fast den röda Övningskör-skylten bakpå släpet. Den fäster ju inte i aluminium-luckorna :(
Får se om vi hittar på någon lösning. Vi snackade lite om att göra hål på sidorna på skylten, och liksom få fast den genom snoddar eller nåt (man kan lägga den mellan två stänger som går från längst upp på luckorna till handtaget, som gör så att luckorna öppnas.
Aja.. Får se hur det blir.
Pelle är ledig på torsdag (chaufförerna jobbar ju 4 dagar i veckan, men minst 10 timmarsdagar då), så.. kan hända jag tar mig ledigt då med. Dagen kan ju bli hur tråkig som helst om man hamnar med en som knappt snackar någonting. Jag och Pelle, vi snackar om lite allt möjligt. Vem har inte pratat om ekonomi (räntor och huslån) klockan 06:00? :P

Vad har hänt i dag då? Ja.. har haft svenska och religion. På svenskan så fortsatte jag med min uppsats om min drömresa (det är alltså träna-på inför nationella provet i svenska B den 1 april). Vi hade två val att välja mellan. Antingen så skriver man om sin drömresa (så det verkar lovande, att man vill resa dit när man läser det), eller skriva om olika hustyper och för och nackdelar med det osv. Jag valde ju som sagt drömresan.
Jag har valt Hammerfest, Finnmark, Norge. Jag kan ju en del om naturen, folket och språket i Nord-Norge, så.. Och läraren tyckte mycket om det när hon kontrolläste förra gången :). Ska bara skriva rent i morgon, sen är jag klar med den (deadline i morgon också) :P.

Var till ÖoB i dag och köpte en snöskyffel (av plast.. de andra var hutlöst dyra.. över hundringen betalar jag inte!). Så.. jag skyfflade bort lite snö vid infarten till parkeringen där jag har bilen stående, så att risken minskar att man fastnar där (jag har inte fastnat där.. än.. men man hör bland annat att snö tar i underredet, vilket inte är bra). Dessa jävla idioter som plogar kan ju inte ploga heller :(. Det var fan bättre plogat i Krylbo än mitt i Avesta i lördags.. vilket är lite konstigt egentligen :P

Nej, nu ska jag äta min kycklingbaguette och min choklad-bisquie samt kolla på "Mia & Klara" som var i söndags på ettan. Missade pga reklamen. Så ska jag se om jag kan få tag i söndagens "Snillen snackar", men det tvekar jag på. Annars så hade jag tänkt hinna med den nyaste Greys Anatomy som kom i torsdags samt House som kom i går (i USA alltså).

Ha det gött!
//Jocke *som nog tänker blogga lite mer i framtiden*

Vad kommer hända år 2009?

Hejsan Bloggen!
Jo, jag vet. Ett sent inlägg. Men.. äh.. Nu kör vi!

Vad kommer alltså hända år 2009 för min del? Ja.. det är ju en del saker.

För det första så kommer jag ju sluta gymnasiet.
Varför då tror ni? Tja.. Jag har ju gått mina tre år då :)
Jag tror nog det kommer bli väldigt skönt att sluta skolan.

I och med studenten så kommer man ju också söka efter ett jobb och börja jobba och tjäna pengar (ja.. riktiga pengar.. inte några futtiga hundralappar som jag gör nu med tidningar och reklam).

Ja just det.. Hur kommer det bli med tidningar och reklam under året då? Framförallt när jag får ett riktigt jobb?
Ja.. Jag har beslutat mig för att sluta med tidningar och reklam när jag har börjat jobba. Jag har funderade faktiskt till och med på att sluta med tidningsförsälningen här vid årsskiftet, fast det blev det ju inget med. Men får se hur jag känner mig mer framåt våren.
Anledningen till det då? Jo.. Jag har inte varit så sugen på att ställa klockan på ringning 08:40 varannan helg, utan man vill vara uppe lite längre på fredag- och lördagskvällarna. Sen så har min försäljning minskat mer och mer också. Rekordhelgen som jag hade i april 2007 tror jag, så sålde jag 70 tidningar under en helg. Nu säljer jag i snitt 40-44 st per försäljningshelg :(

Vad händer mer i år tro?
Jo, mamma fyller ju 40 år :). Får se hur vi kommer att fira det, måste ju bli nånting iaf.

Det visar sig vad som sker.
Jag kan inte nu såhär på rak bowlingarm komma på mera planerat som kommer ske.
Får ju hoppas att man finner ett jobb i sommar. Man vet ju inte alls hur det kommer se ut då på jobbfronten. Men faktum är ju att det alltid kommer behövas lastbilschaufförer. Det har ju varit en brist, och nu med den här krisen så blev den bristen lite mindre bara (det är ju fortfarande brist, vad jag förstått). Samt att den bristen kommer bli större, framförallt när vi kommer gå upp mot en högkonjuktur igen :)
Jag är ju beredd att flytta så.. Det ska väl antagligen inte bli några problem.
Planerna sen framöver blir ju att flytta över till Norge och jobba där. Okej, standarden på vägarna är lite sämre och smalare där, men man tjänar ett par tusenlappar mer som chaufför där :)
Så trivs jag ju faktiskt mer i Norge. Kulturen, folket, miljön..
En sak som är säker är iaf att jag absolut definitivt inte kommer att bo kvar här i Avesta i mer än 3 år max. Det beror ju lite på hur mamma har tänkts sig med flytt. Kanske man bor i en helt annat stad vid nästa årsskift? :O

Aja.. Det visar sig.


Ha det gött!
//Jocke