Tisdag 28 oktober!

Hejsan Bloggen!

Ja, då var det lov då. Det allra sista höstlovet för min del.. :(
Förmodligen så blir de det sista, för jag tror nog inte att jag kommer sätta mig på skolbänken igen (om nu högskolor eller KY-utbildningar har typ höstlov etc). Ja, den KY-utbildning det eventuellt kan bli är ju lokförarutbildningen. Den tar ca ett år. Men det är då inte vem som helst som kan klara av den (alltså vad jag menar med det är att det ju inte bara än kunskapen som räknas, utan också hur man är psykiskt och fysiskt). Man kan ju inte direkt vara självmordsbenägen om man ska köra ett tåg med flera hundra människor :p (visserligen så finns det runda plattor i spåret som tar reda på tågets hastighet och banans hastighet, så tåget bromsas in om tåget rullar alltför fort).
Ja, och så är det självklart synen och hörseln också (mest synen).

Jag klarade ju precis av syntestet för de körkorten jag tar via skolan. Har 0,4 på ena och 0,6 på andra. Man får inte ha sämre än 0,5, eller 0,5 i snitt (men inte över 0,6). Så.. hehe.. Klarade mig utan glasögon :D.

Ja.. åter till att det är lov nu för min del. Jag har faktiskt inte bara slappat dessa två dagar av lovet som snart har gått. Jag har både diskat och städat i köket (samt lagt tidningar och reklam i plastpåsar). Så.. nån lathund är det inte som sitter här.. :p..
Men.. det blir ju en del dator i alla fall. Det tar ju egentligen inte den långa stunden att diska och torka av spisen.

I går så skjutsade jag min kompis och hans mamma till tågstationen, för att min kompis ska hälsa på sin tjej som han inte träffat förut som han har mött genom bilddagboken. Herregud vad nervös han var innan han klev på tåget. Det hade då jag också blivit. Sen skjutsade jag hans mamma till bion, för där hämtade jag min syster som hade sett på biofilmen "Highschool musical 3". Skjutsade även två av hennes kompisar.
Så.. igår så kändes det som att man hade skjutsat halva stan :P.

Var lite orolig nästan över att bilen skulle lägga av, för i fredags när jag hade parkerat vid ÖoB, handlade och sen gick ut till bilen så startade den inte. Såg även att det inte hände nånting när jag vred om nyckeln (ingen klocka syntes, stereon fungerade inte). Så.. jag förmodade att det var en liten box som sitter åt pluspolen på batteriet som hade hamnat så den inte hade kontakt med polen. Jag öppnade motorhuven och tröck till boxen (som är fasttejpad mot batteriet så att den ska sitta, men av någon anledning så hade den åkt lite på sidan så den inte hade kontakt med polen).
Iaf.. jag tröck lite på tejpen på boxen mot batteriet och stängde igen motorhuven i tro på att den kanske hade kontakt igen, vilket den hade.

Ja.. och eftersom det är mig sånt händer, så gick "hantaget man fäller upp motorhuven med" sönder. Alltså den där grejen man drar med så att motorhuven lossnade från handtaget.
Men man kan iaf dra till i den lilla stålsaken så motorhuven öppnas ändå, vilket jag provade sen när jag kom hem. Fast man måste ha flisjackan till hjälp :P.

Uj uj uj.. Som vanligt när jag bloggar så flyger jag iväg alldeles, och det blir långa inlägg.. :P.. Men det är ju ett tag sen jag bloggade så.. ^^

Resten av veckan då?
Ja, i morgon ska jag och syster eventuellt åka in till stan och hälsa på farmor och farfar några timmar. Man blir lite illa till mods när man hör de säga att vi inte är där så ofta.. :/.. Så.. vi ska nog dit i morgon iaf ett par timmar.
Sedan på torsdag så får vi främmande. Det ska bli kul.. :)
Så på fredag kommer reklamen. Efter sortering av den så blir det att åka till pappa i Ornäs över helgen.
Reklamen ringde mig i går (hehe.. Ja.. alltså själva reklamen har ju inte nå liv, men han som bär ut reklamen) och frågade om jag kunde ersätta ett distrikt nu i helgen. Men... jag tackade nej!
Det tycker jag faktiskt var rätt starkt av mig ändå. Jag brukar ju alltid ställa upp när någon ringer och ber om nåt (typ reklamen).
Men.. jag tänkte att i och med att det är pappas helg så hinner man ju knappt av ett distrikt, så jag tackade faktiskt nej.
Fast hade det varit mammas helg så hade jag nog faktiskt tackat ja :/

Näe.. Nu ska jag laga lite mat. Eller.. hehe.. laga och laga. Ska värma upp lite köttbullar som ligger i en såndär aluminiumburk eller vad det är med sås och allt (bara att värma upp alltså), och så nå pasta till det.. :)

Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 16 oktober!

Hejsan Bloggen!
Ja, skriver ju inte varje dag numera som ni kanske märker/märkt. Det får nog bli så framöver också. Skriver när man känner för det. Känner inte direkt någon stor press heller på att skriva varje dag. Hade möjligtvis kunnat gjort det om det hade kommit fler kommentarer till inläggen. Men... i och med att det knappt skrivs nånting där, så tappar man lusten att ägna sig så väldigt mycket tid till bloggen, utan skriver som sagt när man känner för det.
Och allt som jag skriver är också för mig själv. Det är ju roligt att läsa i framtiden xD. Har skrattat nåt hysteriskt åt mina tidigaste inlägg.. XD.
Jag är nog faktiskt en av de som har bloggat längst över alla bloggare. Jag började ju på LunarStorm december 2004. Hur länge har blondinbella bloggat? Vavavavavava? Hur länge har Alex Schulman bloggat? Vavavavava? ;)

Jag tror nog också att jag har förlorat en del läsare också i och med flytten från Lunar. Men... jag gjorde nog rätt val ändå. Lunar är nog faktiskt rätt ute nu hos de flesta. Det är ju bilddagboken som gäller.
Så.. egentligen.. om jag vill nå flest läsare, så ska man börja "blogga" på bilddagboken. Men.. äh.. hänger nog kvar här en stund till iaf.

I dag då så har man praktiserat. Det... gick inte helt smärtfritt i dag kan jag säga.

Jag åkte med en ny i dag. En som började på firman i somras (en från norrland, som även har kört "på kåhnn-ti-nänn-tän" som det heter, alltså i Europa.. och även en del i Nord-Norge).
Han var trevlig. Vi pratade rätt mycket.
HAH.. man märkte faktiskt på sitt eget uttal, efter en stund man har pratat med honom, att man börjar bryta lite på norrländska själv xD.

Iaf.. Åkte Avesta-Gävle-Avesta-Gävle-Avesta i dag. Rätt dryg körning. Men egentligen ändå inte. Slapp ju spänna band.
Men.. åter till att det inte gick så smärtfritt i dag:
Han bad mig om att jag skulle dra bort slangar, öppna luckor osv (sen sätta tillbaka), vilket man ju gjorde. Gjorde allting rätt flytande (i och med att man har gjort det ett par gånger vid det här laget).
Men... när vi kom till Avesta för att lossa sista gången, så märkte vi att det inte gick att "lyfta" släpet. Han gick ut för att kolla slangarna (som jag inte alls tänkte på då, alltså att det kunde vara slangarna).
Han sa att pneumatikslangen (alltså som olja trycks igenom för att "lyfta" släpet) inte var i. Den slangen hade alltså släpats på backen enda från Gävle, kanske längre.
Då kände man verkligen "OOOOPS!!!". Han provade sätta dit den, men det gick inte.
Han gick in i hytten för att ringa till kontoret och jag gick tillbaka längst bak på släpet för att stänga luckorna.

Jag gick sen till hytten och satte mig. Skämdes litegrann måste jag erkänna.
Han sa att det var praktikanten som hade satt dit, men att han inte hade kollat om det satt riktigt.
Just den "oljeslangen" är rätt krånglig att få dit. Vi har ju inga såna slangar i Mästerbo heller, utan det är bara för luft och el som vi behöver sätta dit slangar för på de släpen som finns i skolan.

Men jag tycker han tog det bra ändå. Alltså han blev inte alls förbannad eller så. :). Det finns nog dem som hade blivit fly förbannade :/

Iaf.. vi åkte till Truckservice på Outokumpu för att få munstycket till slangen bytt, för den var ju sliten. Sen när vi hade lossat bil och släp, så byttes det även ut en del av själva slangen också som hade släpats på backen, så att några "kodväv" eller vad det heter, hade slitits bort.

Ja som sagt, han tog det rätt coolt. Han sa också att det är ju lätt hänt, till han som fixade slangen.

Ska också berätta vad han som fixade slangen sa till mig. :(.. Det är alltså ett riktigt praktexemplar på vad "fordonare" emellan säger till varandra.

Chauffören jag åkte med nämnde till honom att jag varken snusade eller rökte, som jag nämnde till norrlänningen tidigare under dagen.
Han som fixa slangen förstod väl egentligen inte hur man kunde leva utan det.
- Du dricker väl inte sprit heller förstår jag? sa han. Nej, svarade jag. Tänkte svara: Men cider ibland.. xD fast det hade ju inte direkt hjälpt, hehe.
Sen så sa han:
- Knullar du nåt då? ... jag blev: 0_O.. Vad ska man svara på det då? Tänkte nästan ljuga och svara JA, men.. svarade nej :P. Då sa han att han verkligen inte förstod hur man orkade :P :/

Aja.. sånt tar man med en nypa salt.

Nej, nu har jag skrivit långt nog.

Ha det gött!
//Jocke

Hänt i veckan då!

Hejsan Bloggen!
Ja, man hinner ju inte med att blogga exakt varje dag numera. Lite annat också som man vill hinna med.
Som att hålla sig uppdaterad på denna sida:
1000apor

I går så var man till Katrineholm med en klasskompis och lärare. Det var kul. Fick köra med ett tvåaxligt släp :).
Vi fraktade en traktorgrävare därifrån till skolan då.
Innan jag kollade upp vart Katrineholm låg någonstans, så trodde jag nästan att det låg vid Skåne eller nåt (men efter läraren hade ringt så kunde man ju inte ens tänka sig att det kunde ligga så långt ner då vi ju måste hinna dit och sen hem igen på samma dag). Men.. ja.. det är många av de städerna där i Södermanland och Östergötland man inte har varit till, och som man inte alls kan pricka ut. Annars så är väl jag rätt duktig på geografi ändå, speciellt för Norge och Sverige. Bara att säga en stad på minst 10 000 invånare, så kan jag nog möjligtvis kunna pricka ut den :P

Vi har haft besök här i veckan vilket var kul. Inte så ofta någon kommer och hälsar på och övernattar ^^.

Inte nästa vecka men veckan därpå, då ska vi ha nattkörning. Alla vi 4 från Avestatreorna samt de från Hedemora. Vi blir nog runt 10 tror jag, plus lärarna som ska vara med.
Vi ska samlas på måndagskvällen då i Mästerbo kl 18:00. Sen klockan 18:30 åker vi.
Läraren pratade lite om det i går då vi var till Katrineholm. Enligt han skulle vi åka mot Hällefors och Karlstad. Sedan äta där. Sen dra mot Örebro, Eskilstuna och sen hem (tror det var så).
Det ska bli rätt spännande och roligt. Varit vaken en hel natt har jag aldrig gjort, framförallt inte åkt lastbil mitt i natten :P (däremot när det är mörkt, men dock inte kört så mycket i mörker med lastbil).
Vi kommer hem vid kl 06:00 på tisdagen. Men vi är ju såklart lediga både måndagen och tisdagen.
Det kan väl då vara en idé att vara vaken extra länge natten mot måndagen, så man liksom tvingar kroppen?!

Aja.. Nu ska jag baka chokladbollar :D

Ha det gött!
//Jocke

Olyckliga oktober!

Hejsan Bloggen!
Nej, oktober har då inte hittills varit nåt lyckobringande direkt.
Nu efter bildäcksstölden, så var man med om nåt väldigt olyckligt i måndags: bilen startade inte.
Det var så kallt natten till måndagen så man fick skrapa. Då trodde jag nog det var därför: att batteriet kanske hade lite dåligt med volt redan innan det blev kallt, och så blev det nästintill nollgradigt och så blev det för lite volt för att bilen skulle starta.

Jag hade ju planerat att jag skulle skjutsa syrran och allt. Fick sorgset säga att hon fick nog gå i dag, vilket hon också kom några minuter försenat.
Jag själv pallade inte skolan under den dagen, utan jag försökte ta loss batteriet, vilket inte gick sådär jättebra. Fick loss polerna, men inte förstängningen som gör att batteriet står stadigt. Det var 13mm-muttrar, vilket jag inte hade verktyg till (som vanligt). Man behövde alltså nåt man gör ovanfrån samt någon vev så man kan veva lös de två muttrarna. Själva muttrarna tog jag loss i går, tog upp batteriet och laddade det över natten tills i dag i mitt sovrum. Man tyckte det var lite konstigt att det aldrig stod på laddaren att det hade laddat klart nångång. Speciellt i morse då det hade stått i 12 timmar. Jag lät det stå över skoldagen också för att vara säker på att batteriet verkligen blev fulladdat. Tog sen loss det efter ca 20 timmars laddning. Det stod fortfarande att det inte hade laddat färdigt.

Men jag tog ut batteriet i alla fall för att se om man kanske i alla fall kunde få igång bilen. Jag gick ner till bilen och kopplade i batteriet. Försökte starta, men..... näe.. Ingenting hände. Jag märkte att det var dåligt med spänning i och med att jag hade "blåsarna" på max, så tröck jag ner en stolvärmare. Man hörde på fläktljuset att det blev sämre XD.

Så.. nej.. detta batteri hade då inte laddats ett skit. Så... det blir att köpa ett nytt batteri snart. Mamma har ringt till Avesta Bildelar, och där finns det ett för 939:- .... *suck*. Menmen.. man vet ju då iaf att batteriet är nytt. Det fanns ett hos Ford (Holmlunds), som DE säger att de är bäst för Ford :S.. men den kostar 1300:-, och då får jag batteriet i morgon också. Då tar man ju mycket hellre batteriet på Bildelar för 939, och får det i kväll.. :)..

Har ju inte direkt någon lust att frysa på moppen i morgon bitti kl 05:00 (har ju APU i morgon).

Så... startar inte bilen med det nya batteriet, ja då vettefan. Man blir ju också less på allting när det fan bara krånglar hela tiden. Det är också en hel del pengar som går åt.
1800:- är ju självrisken på för försäkringen (ja självklart måste man ju tjäna på att ta på försäkringen. Hade det bara varit rutan så hade det ju inte varit lönsamt). Sen så blir det ju nytt batteri då. Ja, då är vi uppe i 2700:-.
Ja.. jag har då tur som kommer få lite bidrag av farmor och farfar här om några dagar. De ringde i går och erbjöd sig bidra lite. De har ju också tidigare sagt att de ska bidra med besiktningen också... :)
Ja, man är ju inte helt utfattig heller. Man har väl ett par tusen. Men ändå... Mycket onödiga summor.

Alltså får jag reda på vem/vilka det var som snodde mina däck, ja då du... Då lever då inte de säkert. Jag är då inte ensam om att vilja de illa heller. Jävla idioter!

Aja... Era liv knatar väl på som vanligt antar jag.

//Jocke