Då var det fredag då...

Hejsan Bloggen! Då var det fredag. Äntligen för vissa, och lite tråkig för andra. För mig är det "äntligen". Idag så ska jag och syrran till pappa. Där ska vi vara i en vecka. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på i helgen, men nåt blir det då iallafall.. På tisdag så blir det iallafall rigakryssning till torsdag. Och på fredag så ska vi hem till mamma igen, då man måste packa till Norgeresan, eftersom avresan mot Norge går på lördagen där. Före avresan (vi åker nog runt 10-11-tiden, eftersom flyget går runt halv två) så måste jag sälja sju aftonbladet för att få 500 p. Under veckorna 23-32 (10 helger) så måste jag ha sålt minst sju på minst 6 helger, och det blir precis ifall jag säljer sju precis innan vi drar till Norge. Och 500 p är värd lite mindre än 500 kr, och då är det ju verkligen värt att göra det. Om jag inte hinner säöja så många innan vi åker, så köper jag dem själv. (7*9=63 kr).

Idag kl.13, så ska jag till en läkare pga min allergi. Ska få ett recept på allergimedicin som förmodligen kommer att bli lite billigare än den som jag tar nu (Kestine). Och Kestinetabletterna måste jag ta två varje dag, för att få bort i stort sett alla symptom på allergin. Men det blir ändå att man nyser lite och gnuggar i ögonen. Att gnugga sig i ögonen är bara lite skönt när man väl gör det, men sen är det inte direkt så skönt när ögonen sväller upp lite och det börjar klibba..:p.. Iallafall så ska jag till läkaren idag och få recept på medicin. Så, det är väl det enda som egentligen är planerat idag.

Imorgon så ska jag kanske till Borlänge där min mormors systers son ska spela fotboll där (han som ska spela fotboll bor i Tromsø, så det är en bit han åker för att spela). Men det är inte riktigt säkert att jag ska dit. Få se om jag tar moppne, eller om det är någon som skjutsar eller om det är så att det får bli tåget.

Får se hur det blir nu, eftersom jag ikväll ska vara hos pappa i en vecka. Det kan hända att det inte kommer nåt mer blogginlägg förrän jag kommer hem från Norge. Men jag lovar att i slutändan så kommer det iallafall att bli en liten blogg varje dag där det står vad jag har upplevt varje dag, och kanske vad jag har ätit också ;). Kanske ska till bibblan nästa vecka (på måndagen förmodligen) och skriva för helgen, men får se hur det blir.

Ha iallafall en riktig trevlig sommar!

//Jocke

Varmt och åter varmt!

Hejsan Bloggen! Nog är det hetta ute. De rapporterar om att det ska bli över 30 grader idag, att värmen har nu idag nått sin kulmen. Visst, man ska ju inte klaga. Det gör jag inte heller. Det är ju faktiskt så med de flesta, att de inte alls är nöjda med vädret. Är det vinter och kallt, så klagar man på det. Är det sommar och värme, så är de det som är felet. Själv så vet jag inte riktigt om jag klagar så enormt. Jag accepterar väl vädret som det är. Det är ju inte direkt nåt man kan ändra på. Visst, man kan väl flytta uppåt i landet, om man vill ha det kallare. Men vem orkar göra det bara för värmens skull? Det är ju mer ansträngande än att sitta inne och vänta till kvällen då det förhoppningsvis blir kallare.

Idag vet jag inte vad som sker. Det kan bli lite vad som helst, hehe.. Mamma jobbar iallafall kväll, så jag och syrran blir ensamma här hemma ikväll, och det ser man ju både som positivt och negativt. Det positiva är att vi är ensamma, att vi egentligen får lite mer frihet. Det negativa är ju att mamma behöver jobba. Jag tror nog att både hon och vi längtar efter den riktiga semestern (semestern är ju inte densamma om inte föräldern har det). Imorgon så ska jag och syrran till pappa, och på tisdag blir det Riga-kryssning. Om 9 dagar 9 timmar så är vi hos mormor och morfar. Förhoppningsvis så ska jag hitta ett bibliotek hos mormor och morfar som är öppet, och vara online där. Visst, jag klarar mig nog perfekt utan internet, och speciellt där uppe eftersom de inte alls har nåt internet där (förutom i somras då, men sen så slutade det funka). Det finns ju såklart bredband och sånt där som det är här, men jag tror inte att mormor vill kosta på sig det för hon tycker nog det är onödigt att ha det eftersom hon inte hade tänkt att sitta så väldigt mycket. Så jag får nog vara glad ifall jag finner ett bibliotek där jag kan sitta några minuter och kolla mailen och sånt.

I gårdagens blogg så slutade det lite spännande. Har Jag fått en plats på fordonsprogrammet eller inte? Ja, svaret ser du allra längst ner.

//Jocke

Svaret är: JAPP, det fanns en ledig plats även till mig..:D

bowlingjockes bloggsajt!

Hejsan Bloggen! Ja, nu har jag en alldeles egen bloggsajt som du kan gå till. Den ligger på: http://bowlingjocke.blogg.se , ifall du är intresserad att gå in och kika in. Det kommer att stå exakt så som det är på LunarStorm, men nu slipper du logga in på Lunar för att läsa mina inlägg, plus att Ni som inte har Lunar också har möjlighet att läsa mina inlägg. Jag ska försöka att lägga in tidigare inlägg där, om det går, har inte varit inne där så mycket. Har bara precis loggat in där och registrerat mig, så jag ska undersöka lite om vad man kan. Jag vet iallafall att jag kan lägga in videoklipp och bilder. Och så tror jag att jag kan recensera filmer och sånt också, så... Det kommer nog att bli perfekt, hehe.. Nåväl, över till dagens händelser:

Nu imorse så var jag till apoteket och köpte Kestine, eftersom det tog slut igår. Jag är lite beroende av den allergimedicinen, för om inte jag tar den en dag så märks det dagen efter att jag inte har tagit. Då börjar jag nysa förfärligt, och kliar lite i gommen och kliande ögon är några av de symptomen jag får. Så, nog behöver jag den medicinen allt. Har varit till banken med de sista mynten för inte så länge sedan också. Och så har jag såklart sett dagens avsnitt av "Flyg 29 saknas", den bara måste man se. Och så har jag tagit ett skönt varmt bad på ungefär 40 grader varmt, vilket var skönt. Det ringde i min mobil när jag låg i vattnet, så då fick min syrra svara istället, hehe...

Snart så bär det ju sig av för Min riktiga semester. Jag ska nu på tisdag på Rigakryssning med pappa och syrran vilket jag ser fram emot. Fast redan på fredag så ska jag till pappa, så från och med då så kommer jag inte att vara inne så mycket på LunarStorm, eftersom jag inte har samma möjlighet till internet då, men var bara lugn. Som jag har skrivit tidigare så tänker jag ta med mig min handskriftsdagbok och notera om vad som har hänt varje dag, och sedan skriva över det här från 15 juli- 13 augusti för hand några dagar efter den 13:e augusti, då jag har rest klart. Så nog tänker jag få statuspoäng ändå, hehe.. Det är väl lite det som är en liten liten orsak till att jag försöker så mycket jag kan att skriva blogg varje dag. Även att överhuvudtaget logga in på lunar ungefär varje dag, så är statusen en liten grund till det.

Fick ett kuvär idag från nån skolmyndighet i Falun där det stod ifall jag kom in på Fordonsprogrammet, som jag hade valt som förstahandsval dvs. Hur det gick kommer imorgon... HAHAHA!!! :P:P

TO BE CONTINUED!

//Jocke