Tisdag 31 mars!

Hejsan Bloggen!
Jaha.. Sista dagen i mars då då.

I dag så hade jag min muntliga redovisning i svenska. Jag redovisade ju då om "Klimathotet, är det verkligen en obekväm sanning?". Att jag inte tror på det som Al Gore sade i dokumentärfilmen "En obekväm sanning".

Det var bara jag och Zöger som redovisade. De andra hade antingen inte alls skrivit någon PM (som man skulle lämna in innan) eller inte riktigt hade gjort klart. Så.. jag och Zöger fick extra + i kanten att vi gjorde i dag (som vi sa förra veckan att vi skulle göra).

Sedan vid 12.40 så var jag till studiero tillsammans med klassen för att höra hur det kommer att bli med matten. Läraren som vi mötte upp med sa att det ju blir lite jäktigt att försöka hinna klart halva matte B på bara två månader, så ska eventuellt göra något prov på hela kursen istället (att jag hinner på en del tid att läsa på innan, sen se vad man kan och eventuellt klara kursen på så vis om man klarar provet). Det tycker iaf jag låter bra. Det vore ju bra om man fick matte B som kurs (nog för att jag inte tror att jag kommer att studera senare. Det vore väl i sådanfall utbildningen till lokförare, men där tror jag inte att matte B är nödvändigt.. menmen.. är väl ändå bra att bli klar med den kursen i och med att jag redan har börjat läsa den).

I morgon så blir det skriftliga i nationella.. hela dagen. Från 8.40-14.30, med lunch från 11.15-12.00. Man får en 8-9 olika alternativ med ämnen att skriva om (ämnen som är med i ett texthäfte vi fått för några veckor sedan för att läsa igenom). Sedan så står det utförligt hur man ska skriva om det ämnet. Om man ska skriva en krönika om det och det eller ett brev osv (om det är begränsat antal ord mm). Det kommer nog gå bra. Jag var mest "nervös" över det muntliga, och det gick faktiskt bra tycker jag.
Läraren sade efteråt att hon tyckte det var väldigt proffsigt av mig att bara koncentrera på min redovisningen och fortsätta, även fast det knallade in klasskamrater som fick sena ankomster =). Så.. egentligen var det ju bara bra att de kom sent.. hehe

Nej.. Nu ska jag ringa Skatteetaten (norska skatteverket) och höra om skattekortet; hur jag ska göra med det osv. För.. jag fick ju ett papper av Studentconsulting; en ansökan om skattekort "for utenlandske borgere". Jag är ju egentligen inte utlänning i Norge, i och med att jag ÄR norsk medborgare och redan HAR norskt personnummer. Så.. jag ska höra lite hur jag ska göra.

Aja.. Ha det gött!
//Jocke

Måndag 30 mars!

Hejsan Bloggen!
I dag så har man varit i Mästerbo då. På förmiddagen så gick vi igenom provet som vi hade förra veckan på ADR. Sedan så repeterade vi provet som vi hade i dag, vilket är "Klass 1". Det är ju nåt special för att köra Farligt gods klass 1 (det är ju explosivt.. som fyrverkerier).

Så.. Vi hade sen provet på Klass 1 under eftermiddagen. Rättade direkt, och självklart klarade man ;)
Så fick vi gå sen.. hehe.. (klockan var väl runt 14).

Åkte under lunchen med Zöger till Ford i Krylbo för att han skulle lämna in sin bil för skrotning (för han fick pant för bilen av försäkringsbolaget.. hela 6 000 kr fick han) :O. Så.. körde honom hem sen från Mästerbo (kommer nog även hämta och lämna honom till och från skolan under hela denna vecka). Det var ju lite mitt fel också det där med hans bil ^^. (mer än så vill jag inte berätta).. hehe

Ha det gött!
//Jocke

Lördag 28 mars & Söndag 29 mars

Hejsan Bloggen!
Det händel inga konstigheter under helgen direkt.
Den enda som har varit "lite mer" onormalt är dock att mamma har haft en kompis här från lördag eftermiddag till söndag. En som hon har pratat i telefon väldigt länge (träffades genom en chatt). Han var mycket trevlig. Kanske det blir något mellan dem sen ;)

Annars så har man väl kämpat på med reklamen och tidningarna. Man gör det nästan numera att tänka. Det går efter rutiner :P Men det är klart... Man känner ju inte sig direkt sådär jätteglad när man ser en massa reklamhögar nere i trappen när man kommer hem från skolan på fredag (eller ännu värre.. efter en 11 timmars praktikdag).

Pratade med mormor under söndagen. Det var faktiskt ett tag sedan. Jag har faktiskt inte tagit upp med sommarjobbet i Norge än med henne. Kände inte direkt för att göra det i går heller (min moster har tydligen haft en del åsikter som hon har sagt till mamma när jag sökte sommarjobbet i Norge). Så... orkade liksom inte krångla med det i går (men såklart så måste jag ju förr eller senare berätta det, hade väl tänkt att göra det nästa gång, vilket blir om en eller två veckor).

Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 26 mars & Fredag 27 mars

Hejsan Bloggen!
Under dessa två dagar var jag på praktik då.
Åkte båda dagarna med "min" chaufför Pelle :P
(försöker ju åka mest med honom, framförallt därför att jag har mest åkt med honom och har fått kört med han).

På torsdagen så fick jag köra Avesta-Gävle-Avesta. Med släp och allt. Det var då inte direkt det lättaste att köra genom Dalgränsen. Vägstorleken och svängarna ligger nog i klass med vägarna uppe i Nord-Norge :P.

På fredagen så körde vi slagg mellan Avesta-Norberg (eller ja.. till ett berg innan Norberg). Tog väl ungefär 20 min en väg.
På morgonen när jag kom till Ernst, så gav Pelle mig lastbilsnycklarna för att jag skulle göra i ordning lastbilen (starta upp, koppla av släpet). Det gick bra, så då åkte vi i väg. Så körde jag fem lass på förmiddagen (tog strax över 4 timmar). Så blev det lunch. Vi stannade till vid Preem. Jag tog en french hot dog, sedan drog vi igen (i och med att vi var två chaufförer som har C-kort så körde vi 2-mannakörning, vilket betyder att man inte blir tvungen att ta 45 min rast efter 4½ timmes körning, utan den andra föraren kan köra direkt efter). Så.. Pelle fick köra sen ungefär en timme efter lunchen, så körde jag en timme sen.

Sen vid kl 14, så stannade vi med hela ekipaget (med släp) i garaget vid Ernst för tvätt (en på Ernst är ju anställd för att bara tvätta bilarna).

Ha det gött!
//Jocke

Fredag 27 mars!

Hejsan Bloggen!
Jahupp.. Då har man praktiserat i dag med då. Inte lika lång dag i går, men fick ihop 9 timmar ändå.
Körde slagg mellan Avesta-Norberg. Körde de första 5 lassen. Tog ungefär 4 h 20 m. Då stannade vi vid Preem (jag köpte mig en French-grillkorv), sedan så fick Pelle köra lite. Men dock inte så mycket, innan jag satte mig vid ratten igen.. och då ensam. Pelle satte sig i en arbetskamrat bil (Keller's.. Vi körde samma). Det kändes ju såklart mycket friare att köra helt ensam =)
Men han väntade där vi skulle tippa, så satte han sig på passagerarsätet igen. (fick köra runt en timme efter lunch).
Sen när vi kom fram till åkeriet igen, så skulle bil+släp tvättas (ja.. det var ju då bara bil vi har kört i dag). Men det var ju inte vi heller som tvättade, utan det är en som är anställd på åkeriet för att göra det.
Ja.. Sen drog man hem.
Så.. Totalt har jag kört i ca 5½ timme i dag =)

Nu ska jag sortera reklam -.-

Ha det gött!
//Jocke

Torsdag 26 mars!

Hejsan Bloggen!
Ja, då har man praktiserat i dag då.
Vaknade 4:35 i morse. Kledde på mig kläder (duschade gjorde jag i går kväll innan jag lade mig, skönt att slippa det före 5 på morgonen). Drog sedan iväg till bilen, och så iväg till Ernst (tur att man har sluppit skrapa denna vecka, även fast det varit minusgrader).

Ja, så satte man sig inne där på kontoret, tog en kopp kaffe, lyssnade på vad de andra chaufförerna hade att säga varandra, och väntade på Pelle.
Så drog vi sen iväg till Eskilstuna med bredplåt. Efter vi hade fått det lossat, så for vi till Västerås och fick på några fat med nånting :P.. Det skulle till Avesta.
Väl i Avesta, efter att vi hade fått faten lossade, så tog vi lunch vid Preem (jag hade faktiskt matdosa med mig i dag).
Sedan så bytte vi "pilot", vilket vill säga att jag fick köra =)
Körde tom till Gävle, där vi gick nickelgranuler (vettefan vad det är eller används till) :P. Vi fick iaf det lastat med hjullastare i Gävle, så körde jag sen hem igen.

Det gick faktiskt väldigt bra :). Jaja, var väl upp litegrann på nån trottoar två gånger, men det får man fan räkna med när det byggs så små rondeller :@ :P.
Så.. Sen när vi kom tillbaka till Avesta igen, så tippade jag släp och bil, sedan körde iväg till Volvo för kupéfläkten var trasig (kom ingen kall luft). Ja.. så var dagen slut och 11 timmar hade gått ^^
I morgon så ska jag vara med och köra slagg. Antagligen från Avesta-Norberg. Blir nog bra det med.

Ha det gött!
//Jocke

Onsdag 25 mars!

Hejsan Bloggen!
Jaha. Då var det onsdag då. Mitt i veckan.
Det är ju nu det börjar på att speeda upp lite; när man börjar tänka: Är det april eller maj?
Jag har känt de senaste åren att tiden börjar gå lite fortare efter min namnsdag, som var den 20 mars. Fram tills dess så kan man ju nästan dagens datum utantill :P (ja, skiter man i att tänka på vilket datum det är i dag, så går det ju lite snabbare också).

I dag så är det studiedag. Blir nog inte så mycket mer än ta det lugnt. Såg nyss att disken håller på att samla sig lite, så ska väl diska lite sen.
Så står jag inför ett dilemma: Ska jag in till stan och köpa färska goda grillade revbensspjäll ELLER ska jag bara beställa från pizzerian. Det första alternativet finns ju inte alltid, det andra finns ju säkert så att säga.

Så.. Ja.. Får se hur jag gör :P

Ha det gött!
//Jocke

Tisdag 24 mars!

Hejsan Bloggen!
Ja, det kommer bli slut på mina sovmorgnar på onsdagar här framöver (förutom i morgon då vi har studiedag). Men det är för att skolan har tabbat sig. Vi har inte fått en kurs som vi egentligen skulle ha (Projekt och företagande). Det är en kurs som vi måste ha för att få ett fullständigt slutbetyg (eller ja.. det heter typ nåt sånt) :P. Iaf så ska vi ha nu fram till studenten den kursen mellan kl 8:40-11-nånting (religionen börjar ju 11:55.. så vi måste ju hinna äta också).

Var på föreläsning i dag i aulan. Det var Högskolan Dalarna som berättade lite om högskolan osv. Fann inte direkt någon lust att börja studera där. Vill jobba direkt. Men sen kanske nångång i framtiden. Har ju iaf funderat på att gå KY-utbildningen till lokförare sen som småningom (när man har åldern inne.. 21 år..).

Nej.. Ni får ha det så bra!
Ska bli skönt att vara ledig i morgon... AAaaaahhhh!!! :D
//Jocke

Måndag 23 mars!

Hejsan Bloggen!
Denna dag så var man i Mästerbo då, och hade teori.
Vi gick igenom de sista kapitlena i ADR-boken. Sedan hade vi prov på det sen ^^. Men läraren var så schysst att han först satte fel på kryssfrågorna man hade svarat fel på, så fick man rätta det, sen så rättade han på riktigt. Fick först 9 fel tror jag. Gränsen för G var 7. Så.. efter jag hade rättat till (och gissat lite) på de felen jag hade, så hade jag tillslut 5 fel, vilket ju gick igenom ^^.

Under kvällen så jobbade jag med min muntliga redovisning som jag egentligen skulle ha haft i dag (läs: tisdag 24 mars), men det blev inte så av någon anledning. Läs varför under blogginlägget för den 24:e mars ^^.

Hade först tänkt att ha om "Yrken vi inte kan klara oss utan", men efter lite tips av en kompis som går på NV06, så bytte jag helt ämne och hade i stället om "Klimathotet - är det verkligen en obekväm sanning" (var rubriken). Jag tror ju inte helt 100 på allt det Al Gore säger i den där dokumentärserien, så hade tänkt redovisa lite motargument mot hans tal.

Ha det gött!
//Jocke

Lördag 21 mars & Söndag 22 mars

Hejsan Bloggen!
Hände väl inte så mycket i dag egentligen.
Åkte till pappa vid 12-tiden. Det är skönt att vägarna är torra och fina nu =). Skönt att det är på väg mot vår och sommar igen. Vintern kan vara bra trökig ibland :/
Denna helgen så får jag ta och jobba en del med muntliga till nationella i svenska. Ska ju ha redovisningen på 5 min till halva klassen på tisdag. Har väl i nuläget knappt förberett mig någonting (har bara tänkt ut litegrann vilka yrken jag ska ta med). Har ju valt "Yrken som vi inte kan klara oss utan".

Såg en hel del avsnitt på datorn under denna dagen. Såg 11 st "Two and a half men" och 2 st "Mythbusters"-avsnitt :P (utspritt på hela dagen då).

Mot kvällen så såg vi på tv också. "Babben c/o", roligt att det har börjat igen. Fast komikerna var lite lama. Fnissa knappt åt skämten som de kom med till gästerna. Okej, ena komikerns härmning av Sverker är väl alltid lite roligt då.. :P.. Men det var det enda typ.

Aja.. Ha det gött!
//Jocke


Söndag 22 mars

Hejsan Bloggen!

Somnade ganska tidigt ändå i natt. Vid 00:15 gick jag och lade mig. Kände mig så väldigt trött. Konsekvensen av det var ju att jag vaknade runt 8:30. Efter det gick det inte att sova så mycket mer, utan halvsov vissa perioder. Annars så låg man och tänkte. Man orkade inte stå upp :P. Men det blir ju lite fucked up sådär när man har vaknat kl 4:30 två dagar tidigare.

Gick upp till slut vid en kl 10:00. Åt frukost (müsli m mjölk och banan.. sedan kaffe på det).
Så såg man på lite när Holger åt. Man märker att han börjar på att hänga med mer och mer. Nästan så att man tror att det ska komma fram ett klart och tydligt ord nångång, men enda än så länge man har hört är "mamamama" och "papapapapa". Han skrattar mycket mer nu än för bara några veckor sedan. Det är kul när man ser utvecklingen. Tänk förra året i maj då jag och syster var med pappa till sjukhuset, då Holger bara var 1,5 dagar. Då var han inte stor inte.

Efter frukosten så åkte vi in till pappas jobb och spelade pingis i strax över en timme. Jag har av någon anledning tappat lusten väldigt mycket över att spela bowling. Kan vara att det gick så grymt dåligt förra gången :P

Snart blir det att äta kassler. Eller om det var skinka? :P

Får hoppas det inte kommer så jättemycket mer snö. Det har nämligen snöat lite nu på förmiddagen. Fast bara precis så det blir ett litet lager på bilarna.

Nej, ni får ha det så gött!

Ha det gött!
//Jocke


Fredag 20 mars!

Hejsan Bloggen!
Ja, det var ett par dagar sedan. Tänkte i onsdags innan skolan att jag skulle blogga, men visste inte riktigt vad jag skulle skriva om. Så bestämde jag mig för att skriva efter extraidrotten jag har på onsdagar. Men.. det glömdes bort. Sedan har jag praktiserat 12 timmar i går (05-17) och 10 timmar i dag (05-15).

Har fått börja köra mer och mer på väg nu på praktiken :D. Körde i går från Kvicksund-Avesta (100 km.. exakt faktiskt!!), och i dag från Västerås-Avesta (74 km).
Pelle (chauffören) somna efter en liten stund, båda dagarna faktiskt. Då kände man sig.. rätt duktig faktiskt. Att man körde så lugnt och fint, och att Pelle litar på mig så pass mycket.. :)

I morgon så drar jag och syster till pappa.
I helgen så måste jag nog börja på med mitt muntliga på nationella i svenska. Ska ha en "föreläsning" på 5 minuter, om en infallsvinkel som vi har att välja mellan i årets ämne "Påverkan.. och så nånting till som jag inte kommer på nu" :P. Jag har då valt "Vilka yrken som vi inte kan klara oss utan". Det kan man väl slänga ihop nåt rätt snabbt om. Men man måste ju vara föreberedd också.. hehe

Nu ska jag snart se på "Stockholm-Arlanda" som jag missade i går. Såg ju på "Sveriges värsta bilförare".

Ha det gött!
//Jocke "VEM HAR NAMNSDAG I DAG? WÖÖÖÖÖOOOWWW!!*

Sommarjobba i Norge!

Åååhh.. Kan knappt beskriva hur glad jag är nu.

Har fått sommarjobbet som jag gick på jobbintervju för :D:D:D
Hon som jag hade intervju med ringde för några minuter sedan och berättade.

Vi pratade först lite om vad jag tyckte om hur intervjun gick, vilket jag svarade att jag tyckte det gick bra givetvis. Sedan så sa hon (åter igen) att hon har fått ett gott intryck på mig och att hon tycker att jag ska få jobba i Norge. Hon frågade då sen vilken av städerna hon tycker jag ska jobba i. Jag vill ju helst Oslo, även om mamma kanske inte tycker det. Dessutom så pratade vi om jobbet på Posten på Alnabru i Oslo under intervjun, så har ju varit inställd på det också så.. :)

Så.. Tar ju studenten fredag den 12 juni. Kommer börja jobba tisdag den 16 juni xD :D. Anställningen kommer vara till den 23 augusti. Sen så finns det ju givetvis chanser till vidareanställning ;)

Känner mig såklart väldigt glad över detta. Men även lite.. skeptisk.. eller rättare sagt orolig. Men får försöka tänka att allt som kan gå åt helvete behöver ju inte gå åt helvete ^^.
Kommer ju sen också såklart sakna mamma, syster, hunden, pappa mfl. otroligt mycket. Är ju ovan att vara borta från dem så länge som jag kommer vara (får väl se om man kanske kommer åka heminom en tur mitt i sommaren eller nåt.. eller om mamma och syrran kommer över till Oslo.. det beror ju också lite på hur boendet kommer bli).

Så.. Ja.. Nu vet ni vad jag kommer göra i sommar :D

//Jocke

Tisdag 17 mars!

Hejsan Bloggen!
I dag så blev man helt ledig då =)
Läraren sade förra veckan att hon skulle någonstans i dag, så att det skulle inte bli några lektioner.

Har sett alla "Hannah Montana" nu =). Det är nog inte så många 18-åriga killar som har gjort det direkt :P. Men.. ja.. Gillar man Miley Cyrus så gör man :'D. Känner en sån otrolig lust att bara dra till Amerika, träffa henne och snacka lite xD. Men.. vet ju såklart att det i princip är en omöjlighet. Men till Amerika ska jag. Nån gång i mitt liv (det har jag bestämt mig). Speciellt västkusten då. Typ Los Angeles, San Fransisco och lite runt där (sen kanske dra till Las Vegas en vända också) :D. Men.. det visar sig. Det är iaf mitt mål. (Conan O'Brien ska ju flytta till L.A. i sommar.. och det är ju bra.. Då kan man ju gå på både Ellen DeGeneres, Jay Leno och Conan O'Brien) xD (ja.. om Jay Leno fortfarande har sin show när jag är där).

Jag har funderat en del på hur det kan bli om jag inte får sommarjobbet i Norge. Det vore ju hemskt tråkigt om det blev så. Jag menar.. man är så otroligt inställt på att dra till Norge i sommar och jobba. Ernst Express kommer nog inte behöva några i sommar (har inte frågat eller så.. men tror inte det iaf).

Men... allt visar sig. Det är bara att vänta in och göra det bästa av det.

Nu ska jag till andra sidan Krylbo och köpa en baguette.. och kanske lite annat gott hamnar med också :P

Ha det gött!
//Jocke

Måndag 16 mars!

Hejsan Bloggen!
Måndag igen då. Veckorna knallar på.
I dag så hade vi ADR-teori igen. Gjorde lite övningsuppgifter, kollade på bilder och läraren förklarade en massa.
Vi ska ju ha en kurs som är med kranhantering. Vi ska då åka ner till Eskilstuna en heldag, och testa på lite (så får de låna våran lastbil medans).

Ja.. Vad var det mer.. Jo.. Läraren nämnde att vi skulle ha haft en kurs i tvåan som heter Projekt och företagande, som vi inte har haft. Det skulle han ta upp med skolan, att vi ska ha det så fort som möjligt.

Det börjar ju närma sig allting nu. Det är inte bara att slappa. Den 24 mars ska jag ha en muntlig redovisning på 5 minuter för klassen om det ämne som är i år för nationella prov för svenska B (påverkan.. nånting). Så ska man välja en infallsvinkel. Jag tror att jag ska välja "Yrken som vi inte kan klara oss utan". Det kan man väl slänga ihop nåt om (så ska man ju vara förberedd också).
Sen den 1 april så ska vi ha den skriftliga delen av nationella i Svenska B. Vi får sitta från 8:40-14:00, med lunch i mitten, och skriva om nåt ämne av flera som man kommer välja mellan.
Så sa läraren att vi ska göra klart hjullastare (lite på gaffelhantering kvar), sedan uppkörning för truck (så fort snön har försvunnit. Även till Eskilstuna ska vi dra till när det är lite behagligare ute).

Så.. Sen blir det ju uppkörning för släp. Får bara hoppas man klarar allt. Men det är ju som jag försöker tänka, och en som jag vet läser den här bloggen har sagt också, att man ska koncentrera sig på en sak i taget och klara det (inte vara orolig över att det är så mycket som ska klaras).

Nej.. Nu ska jag göra lite annat.

Ha det gött!
//Jocke

Söndag 15 mars!

Hejsan Bloggen!
Det känns alltid väldigt skönt när man kommer hem och är klar med tidningarna på söndagarna. Då känner man verkligen att man är ledig resten av dagen (ja.. faktiskt nästan så att man känner att man är ledig tills nästa helg) :P.

Oj oj vad spännade det blev på Melodifestivalen i går kväll. Det var verkligen på håret att Caroline af Ugglas vann. Tur att en något bättre låt vann iaf :P. Den är ju inte så pjåkig ändå.. Malena Ernmans "La Voix". Man satt framför teven och provade på att sjunga lite opera. Gick väl sådär, men så dålig är man inte iaf.

Ja.. Hur gick det med tippningen i går? Tjaa.. Ett rätt fick jag, och det är Sarah Dawn Finers 6:e-plats, den tippade jag rätt. Sen var det ju helt fucket-up att Molly Sandén kom sist :S. Det tycker jag Sofia borde ha gjort (hon kom ju näst sist).

Nåväl.. Jag tror nog det kommer att gå bra för Sverige i år. Om allt kommer gå rätt till. Top 10 tror jag starkt på i finalen i alla fall.

Ha det gött!
//Jocke

Melodifestivalen Finalen

Ja. Då var det final i kväll då av Melodifestivalen.
Traditionsenligt i denna blogg så kommer jag att tippa hur slutresultatet kommer bli. Det är extra svårt i år då det är fler än 3 st som faktiskt har en möjlighet att vinna.

Ja.. Så här tror jag ställningen blir: (från sist till vinnaren)

11. Sofia - Alla
10. Emilia - You're My World
9. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
8. H.E.A.T. - 1000 Miles
7. Alcazar - Stay The Night
6. Sarah Dawn Finer - Moving On
5. Agnes - Love, Love, Love
4. Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
3. Molly Sandén - Så vill stjärnorna
2. Malena Ernman - La Voix
1. E.M.D. - Baby Goodbye

Jag tror inte det finns tillräckligt många som röstar på Caroline af Ugglas, även fast hon är favorittippad (hur nu det kan ha gått till?).
Tror däremot E.M.D. kommer ta hem det. De har allt för många fans ;)
Och internationella juryn, som valde ut Sofia, kan ju bara dra åt helvete :@

Ja... Det är väl vad jag tror (inte vad jag hoppas.. utan tror) det kommer att gå. Får väl se hur många rätt man kommer få. Nåt får man ju iaf ^^.
Får väl erkänna att både E.M.D., Malena, Agnes, Alcazar och Måns har bra låtar. Så.. för min del så gör det inget om nån av dem skulle gå vidare.

Lördag 14 mars!

Hejsan Bloggen!
Jaha, då har man varit ute med reklamen och tidningarna.
Båda gick väl bra. Men under reklamen så upptäckte jag att två portar hade fått portlås, vilket jag inte alls hade hört någonting om så... kan inte lämna nåt där förrän jag fått koden av SDR ^^ (det säger jag ju till i rapporteringen).
Tidningarna gick väl okej. Det var några som inte var hemma.
Jag går ju en 600-700 m exklusivt för en kund (längst ned på järnvägsgatan.. mot skolan). Hon öppnade inte i dag, vilket var lite frustrerande. Här går man ett par minuter extra, och så är det ingen som öppnar?! Men.. hon är ju i tillägg väldigt schysst. Vi brukar prata en hel del (en tant alltså) hehe. Brukar få godis ibland =)

Jahaa.. Vad ska man göra senare i dag då?
Jag kollar ju rätt mycket på serier och så. Jag har anteckningar på datorn, där jag skriver i hur många avsnitt jag kollar på och så (ja det är bara de dagarna jag kollar på mycket.. inte om jag t.ex bara tittar på två Hannah Montana eller så). Jag räknar ett genomsnitt att ett 30-minutersprogram på teve är 24 min (som South Park, Simpsons, Hannah Montana, Family Guy etc) och ett 60-minutersprogram är 42 min (som Prison Break, Heroes, House, Stockholm-Arlanda etc).
Det är otroligt skönt att slippa reklam när man laddar ner. Men.. ja.. det visar sig hur det kommer bli med det efter IPRED-skiten och det. Men.. jag antar att jag iaf inte kommer minska nåt. Herregud.. Hur stor är risken att de tar mig? Som inte tjänar pengar på det?! Som bara laddar ner typ 1,5-2 GB/vecka typ.
Så.. ja.. Det ska bli intressant och se hur det blir.

Ha det gött!
//Jocke

Fredag 13 mars!

Hejsan Bloggen!
Ja, då var det fredagen den trettonde igen :O
En månad sedan jag körde upp för lastbil.. och klarade det.. =)
Helvete vilken härlig känsla det var när läraren räckte fram handen, och sa att jag hade klarat det.. ^^

I dag så tog jag mig ledigt från praktiken. Vet att jag hade kunnat gå, men... nä.. vet inte.. Kände ingen lust. Och så hade jag ont i magen när jag vaknade.

Jaha.. Fredag i dag då.. Fredagar betyder reklamsortering för min del. Men jag är nog ändå rätt glad över att jag har kunnat stå ut så mycket med reklamen. Det har ju ändå blivit ett par tusen jag har tjänat. Men mest nöjd är jag nog med Aftonbladsförsäljningen. Där har jag ju tjänat ännu mer ^^

//Jocke

Torsdag 12 mars!

Hejsan Bloggen!
Ja, då har man praktiserat i dag då.
Vaknade klockan 04:40. Vaknade med ett ryck, så man inte skulle få tanken att "sova lite till". Gjorde det sist jag skulle ut på praktik, och då försov man :(.. Inge roligt att ringa chauffören och säga det.

Åkte hemifrån runt klockan 04:55. Kom till åkeriet ganska prick 05:00 (tur man slapp skrapa bilen, även fast det var -4 grader i morse. Tydligen så hade det varit -14 grader uppe vid Borlänge).
Sen så kom chauffören då, som jag brukar åka med mest (Pelle). Så drog vi iväg.
Bilen var redan lastad, så vi åkte direkt till Långshyttan med band. Sedan drog vi till Gävle och lastade kisel till Smedjebacken. Sen iväg till Borlänge och på med 19 st småband (skrot) som ska till Västerås. Vi tog kväller då i Avesta på vägen.

Får se hur man ska göra i morgon. Pelle är ledig i morgon nämligen. Men jag har ju dock varit borta en del från praktiken :/. Så.. antagligen så lär jag väl få åka med någon annan, så jag inte blir borta för mycket.
Men ändå.. om man tänker att jag har praktiserat 11 timmar i dag. Det blir ju 3 timmar mer än en "normal" arbetsdag, vilket det blir 3 timmar efter varje praktikdag (så brukar jag tänka när jag tar mig ledigt.. hehe). Det är ju omöjligt att få dagen kortare, i och med att vi aldrig passerade Avesta något. Så.. i stället så tar man sig ledigt nån gång i bland. Man brukar passa in det när Pelle är ledig, då brukar det stämma rätt bra. Men nu när jag har varit till bulkföretaget, och även varit sjuk några dagar, så har ju det blivit lite extra.
Men känner mig ändå rätt slut nu. Känner också att man knappt hinner göra någonting hemma, innan man ska gå och lägga sig och sen upp 4:40 nästkommande dag också :/. Så.. ja.. som sagt.. får se hur jag kommer göra.
Mamma är ledig i morgon så.. (när man vill vara hemma så vill man ju helst vara ensam = lugnt och stilla). Äsch, vi får se hur jag gör ^^

//Jocke

Gymmat!

Tjenatjena. Har nyss kommit hem ifrån idrotten. Jag går ju, för er som inte vet, på extraidrott för att jag bara hade varit på 65% av idrottslektionerna när kursen var slut (efter 100 lektioner alltså), och för att läraren ska kunna sätta ett godkänt så måste man ha varit på minst 75& av lektionerna, vilket är 10 lektioner. Jag har, med i dag, tagit igen 5 lektioner, så jag har lika många kvar. Det ska bli skönt när det är gjort ^^
Men det är så mycket annat nu. Bland annat nationella i svenska. Både muntligt och skriftligrt ska vi göra inom några veckor här. Den 1 april ska vi ju skriva det skriftliga (vilket nog tar några timmar). Sen ett muntlig redovisning på 5 minuter, för ett visst ämne.

Efter idrotten så stannade jag och snackade ett tag med min klasskompis som gymmade med mig, och en gammal klasskamrat, en som gick i min klass från ettan till sexan. Vi snackade om allt möjligt. Bland annat om att eventuellt åka utomlands nånstans på påsken. Man kan ju hitta riktigt billiga flygbiljetter. Typ.. 18:- till Kroatien.. :D Så.. får se hur det blir med den saken.

//Jocke

Onsdag 11 mars!

(den följande text är skriven natten mot i dag onsdag)

Hejsan Bloggen!

Jag hade nyss en "tycka-synd-om-mig-själv"-moment. Ja.. jag får såna stunder i bland. Ni som inte känner mig IRL tycker väl kanske jag ibland kan vara väldigt personlig i min blogg, och det är jag nog. Men min blogg är, förutom att få tillfälle att vara lite rolig, dela med mig av min vardag, så är den också ett sätt att få ur sig känslor på (ibland lite väl mycket). Så.. jag får erkänna att jag ibland håller igen, för att det inte ska bli för mycket.

Jag låg och tänkte på de kompisar som jag har. Eller.. i vissa fall "så kallade" kompisar. Varför de agerar så som de gör, och varför! Om det har nånting med att de ogillar mig etc etc. Det är mycket man tänker som är onödigt. Man vet ju om att ens familj m.fl älskar en, men... ibland tvekar man ändå. De vissa stunderna som man kan ana att de inte gör det.

Jag tänkte också mycket på att det nog inte kan bli så mycket "sämre" som det är just nu. Man är lite orolig för om man kommer klara religion och svenska B, man inte har så många kompisar (ja menar... jag är ju faktiskt en rätt ensam person.. gör inte så mycket annat än att sitta vid datorn, antingen helt för mig själv i mitt sovrum eller för mig själv i vardagsrummet, med en mamma och syster och sitter vid en annan dator i samma rum eller tittar på teve), och en hel del annat också.
Det man lever för är en tro på att det kommer bli bättre. Det kommer att bli så mycket bättre i framtiden. Man kommer flytta från denna håla till stad, från alla dessa falska människor.. från sina rykten. Till ett helt nytt ställe (kanske i ett annat land), där man har chansen att börja om helt på nytt. Enda från scratch. Och på det nya stället, så kommer man som småningom skaffa sig lite kompisar som man kommer hänga med.
Givetvis är allt detta i ens fantasi.. än så länge. Men det är just detta som man tror och längtar efter i framtiden = en av grundanledningarna till att fortsätta kämpa och leva.

Nu vart det här ett väldigt tungt inlägg.. förstår det.. om du inte var beredd på det. Men.. som sagt.. Jag vill få ur mig detta. Förmedla det. Jag vill att mina läsare ska förstå och känna hur det kan vara. Jag lever då absolut inget perfekt liv. Men kanske inte det dåligaste heller.. om man riktigt tänker efter.

Så.. Det jag verkligen lever för är att det kommer att bli bättre efter studenten. Det kanske kan ta några veckor.. några månader.. eller kanske några år, innan man verkligen inser att man verkligen har det jättebra (utan att tänka efter).

Men jag får nog faktiskt också nämna att jag har mått som dåligast. Det var nog under högstadieperioden. Då var det nog verkligen som sämst. Så.. jag mår ju bättre nu än vad jag gjorde då. Då var det minst en gång i veckan som man hade dessa "moments", då man tvekade om folk verkligen tyckte om en.. eller om de hatade en.
Jag är nog, nu när jag läser detta samtidigt som jag skriver, en väldigt känslig person. Jag grinar.. ja.. det gör jag. Och har väl egentligen inga problem med att visa det heller.. bara det att killar inte ska grina. En oskriven regel som är idiotisk!
Killar kan visst grina.. utan att vara nåt spår av homo för det.
Fast... jag tror inte att jag är svår att leva med. Jag ställer då inte alls stora krav.
Jag har då inte alls stora krav på tjejer (ja.. om man nu kommer få någon, vilket man också har tänkt en del på att man inte kommer få), utan.. Det är väldigt mycket beteende (men även humor) jag går på. Ja.. självklart får de ju inte se ut hur bedrövliga ut som helst.. men.. ja.. vanliga.
Min tjej behöver inte alls vara supersnygg (det är ju de "normala och vanliga" tjejerna som är bäst, eftersom de kanske inte tänker lika mycket på utseende osv som de "super-snygga" gör. Oftast så vet ju de själva om att de är väldigt snygga.. och det är avtändande som fa-an) :P

Jag hoppas att det finns någon där ute som har orkat läst ändå hit. Jag vet att jag skriver lite väl långa inlägg i bland.
Jag har ju dock börjat på att blogga lite oftare, men lite kortare inlägg. Hoppas det uppskattas ^^. Nå vidare uppskattning får man då inte, som kommentarer :(.. Men.. som jag skrev på bilddagboken om liknande grej, så skriver jag (och lägger upp bilder) mest för min egen del. Att det kan vara väldigt kul att läsa det sen.. om några år.. det man har skrivit och det man upplevt.

Nej.. Ni får ha det så bra!

//Jocke *keeps going on*

Tisdag 10 mars!

Hejsan Bloggen!
Såg när jag skrev titeln att pointblog gav tips på bra och dåliga överskrifter :P Äh.. Originalinläggen kör jag på med datumet. Det tycker jag är bäst. Sen dessa småinlägg som jag kommer skriva nån gång då och då (som i morse), så skriver jag liksom huvudinnehållet i det inlägget.

I dag så har man varit i skolan och haft svenska och religion. Efter det så drog man till McDonalds i Hedemora och åt med en polare. Efter det så hände en grej som jag inte vill ta upp här :)
Berättar det inte eftersom jag inte vill att NÅN ska få reda på det, då jag får det fixat i morgon.. hehe.. Onödigt att berätta då anser jag ^^.

Sedan dess så har jag väl varit hemma vid datorn. Ska väl ta och se över disken nu, om det finns nåt att ta hand om. Annars så ska jag ta hand om lite tidningar som ligger och skräpar på golvet i mitt rum (ja, högen med typ 100 Aftonbladet orkar jag inte röra.. inte än iaf.. men kommer förmodligen bli tvungen att göra det om jag ska flytta till Oslo i sommar).

Nej.. Ni får ha det gött!
Ciao!
//Jocke

Liten snabbis!

Tjenatjena.
Tänkte bara skriva några ord en liten snabbis så här på morgonen.

I morse så körde jag med det att när jag vaknade, så var jag lite trött. Därför så ställde jag klockan på fem minuter till. Man hinner nästan precis somna om innan det ringer igen, men.. man är lite piggare :D. Det brukar jag köra med ibland.. haha

I dag så har jag funderat på att kanske åka till McDonalds i Hedemora efter skolan (som slutar vid 11:20 i dag). Fick ju rabattkuponger av pappa förra gången vi var där. Som att man får en Big Mac-burgare till på köpet vid köp av en Big Mac c/o. Så.. vi får se om det blir nåt av det. Får se hur mycket snö det hinner komma också. Ska ju komma någon centimeter i dag.

Ha det gött, så skrivs vi senare i dag!

Ciao!
//Jocke

Måndag 9 mars!

Hejsan Bloggen!
Då var det måndag dådå.
I dag så har jag haft om ADR. Vi kommer ju hålla på med det nu under några måndagar. Vi kommer då få alla klasser utom klass 7, som är radioaktivt. Tydligen så är det nåt speciellt med det. Och så är det ju då bara styckegods vi får, icke tank (jag vet inte om det är någon högre åldersgräns på det eller hur det är).

Rätt roligt dag över lag. Jag och klasskamrat satt och skoja till nästan hela tiden :P. Pratade lite om annat än vad läraren redovisade :/.. han fick säga till oss några gånger.. hehe

Ja.. så åkte man till Wienercondis under förmiddagsrasten och köpte sig en bisquit, baguette och en cola. Sen under lunchen så drog man till Willys :P.

I morgon så börjar man 9:50. Har endast religion och svenska. Fan.. jäkla äckellärare jag har som väntade hur länge som helst med att berätta att jag hade fått IG på ett prov som jag gjorde i höstas :S. Ska nog fanimej ta det med henne i morgon. :@

Ha det gött!
//Jocke

Söndag 8 mars!

Hejsan Bloggen!
Bara två timmar kvar av vecka 10 år 2009 då. Nästa vecka = nya krafter och nya tag.
Denna vecka har då inte jag varit så mycket i skolan :P. Var ju sjuk måndag och tisdag. Var på religionen på onsdagen, men gick hem efter den. Sedan i torsdags så var jag ju i Stockholm, och på fredagen så var jag hemma. Man var ju inte direkt nå sugen på att vakna 4 fredag morgon när man kommer hem från Sthlm kl 19.30 kvällen innan.

I helgen har vi varit hos pappa då. Det var trevligt. Vi spelade pingis på lördagen, i källaren i Banverket-höghuset =). Man börjar verkligen märka att Holger, våran halvbror som snart fyller 10 månader, börjar utvecklas. Han skrattar mycket mer och låter mycket mer än vad han gjorde tidigare (alltså låter utan att grina.. liksom säger "mnanganganga" typ) :P. Så.. ja.. det är lite roligare när han följer med lite med än vad han har gjort tidigare. Och så har han börjat äta lite bättre nu också (han har ätit lite dåligt fram tills nu för nån vecka sen).

Nej.. Nu ska jag in på mitt rum med mina två cider och kolla på några Hannah Montana-avsnitt :D:D:D. Jaa.. Jag gillar Miley Cyrus =).. Men har mer och mer börjat tycka om hennes kompis, Lilly (Emily Osment) mer och mer :D:D ;)

Ha det gött!
//Jocke

Melodifestivalen Andra Chansen

Ja, då ska jag tippa igen då hur det kan tänka sig komma gå i kväll i Melodifestivalen.

Dessa är då de dueller som kommer bli:

Scotts | Jag tror på oss
--->Sarah Dawn Finer | Moving On<---

--->Lili & Susie | Show Me Heaven<---
BWO | You're Not Alone

--->Amy Diamond | It's My Life<---
Star Pilots | Higher

--->Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox | I Got You<---
Caroline af Ugglas | Snälla, snälla

Om det kommer gå såhär, så blir det dessa dueller:

Sarah Dawn Finer | Moving On
Lili & Susie | Show Me Heaven

Amy Diamond | It's My Life
Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox | I Got You

Vilka jag tror Sara Dawn Finer och Amy Diamond går vidare, vilket betyder att det är de två som kommer vinna i kväll och komma till finalen i Globen nästa vecka ^^

Ja.. Vi får väl se om jag kommer ha rätt.. hehe

//Jocke

Lördag 7 mars!

Hejsan Bloggen!
Ja, då var det lördag då då, och vecka 10 snart slut.

Vi har ju bestämt oss, tillsammans med pappa, jag och syrran att vi ska åka till pappa på lördag förmiddagar i stället för fredagskvällen. Vi ska väl prova att köra så nu några gånger och se. Jag hinner ju dels klart med reklamsorteringen i lugn och ro samt så får jag ju fördelen att köra när det är ljust också. Inte för att jag lider nåt speciellt av att köra i mörker, men det är ju faktiskt lite enklare att köra i ljuset.. hehe

Jag har tänkt rätt mycket på, enda sedan jobbintervjun slutade i torsdags, på hur det kommer bli utifall jag får det jobbet. Det blir väl bra visserligen, men man tänker rätt mycket på hur man ska göra saker och ting (vilka saker som måste göras, vilka grejer man ska ta med sig etc).

Nej.. Nu får ni ha det så bra!

//Jocke

Fredag 6 mars!

Hejsan Bloggen!
Nej, i dag så tog jag mig ledigt. Hade då inte speciellt någon ork att vakna och köra till Hedemora klockan 4:00. Speciellt inte efter att ha varit i Stockholm hela dagen i går.

I dag så blir det inte mycket gjort. Har bestämt mig flera gånger för att vara lite snäll och ta hand om disken, men det har aldrig blivit av. Man har kommit på andra saker att göra i stället hela tiden.

Det var då väldigt vad ambulanser/brandbilar jag hör hela tiden. Undrar om det är någon storbrand nånstans :O Hoppas inte Konsum. För tid ska jag strax :P

Nej! Om man ska ta och göra nåt annat än att sitta här. Det enda jag har gjort sen jag vaknade kl 9:55 är att ha setat här och varit ute med hunden (det var smärtsamt må ni tro. Jag har då blåsor så det räcker på fötterna.. fast tömda blåsor då.. hehe.. en oskönt de med) :/

Ha det gött!
//Jocke

Stockholmsresan!

Hejsan Bloggen!

I dag så har man varit till Stockholm då. På jobbintervju. Så här gick det till:

Vaknade vid 7:00. Åt frukost och såg på teve. Tog sen en dusch. Började packa i ryggsäcken. Slappa lite till vid teven. Gick sen iväg till stationen. Klev på tåget. Åt skink- och ostbaguetten. Drack cola. Läste tåg-tidningen (speciellt spalten om där lokföraren svarar på frågor, den är väldigt intressant) :D. Blundade väl till lite, stirra ut... ja.. det man brukar göra när man åker tåg.

Kom sen in till Stockholm. Vad ska man göra i 3 timmar?
Jag gick ut på Vasagatan, för att kolla in vart Max låg utifall jag skulle behöva gå dit sen. Sedan gick jag lite runt vid Sergels torg å det.
Sen så åkte jag ner till tunnelbanan (köpte ett 24-timmarskort. Åka hur många gånger som helst under den tiden.. vilket var värt tycker jag. Hålla på att fjanta med kontanter varje gång.. näää). Drog då mot Hjulsta och Tensta.. hehe.. Klev av i Tensta, för att gå in på shoppingcentret där (visste inte ens att det fanns) :P. Så.. gick in på Lidl där och handlade nåt att dricka samt en liten chokladbit.

Åkte sen mot Solna. Hade tagit reda på att det fanns Max där med. I och med att det låg rätt nära Tensta, så drog jag dit för att kolla vart det låg nånstans. Hittade på det rätt snabbt. Gick dit och åt. Tog en maxmål.
Satt väl där och chilla en stund. Sedan så fick jag leta ett liten stund efter tunnelbanan :P. Virra runt i Solna shoppingcenter ett tag. Men.. hitta iaf på till slut.
Fick då nog av förorten, så åkte in mot city.

Klev av på Östermalmstorg, för att byta tåg mot Alby. Tog det bara för slösa lite mer tid. Hade ju heller aldrig åkt den blåa linjen så... Gick av i Alby och klev direkt på tåget tillbaka. Klev av i T-centralen, för byte mot den röda linjen mot Mörby centrum. Gick av vid Tekniska högskolan och gick mot Studentconsulting, där jag skulle ha intervjun.
Hade en väldigt tur som valde rätt rikning direkt. Man blev lite förvirrad när man kom upp mitt i Valhallavägen :P

Gick då in på Studentconsulting. Sa till henne i receptionen att jag skulle ha en intervju med ***. Vänta nån minut. Medan jag väntade så stirrade jag på en vattenmaskin (ni vet en sån med en kran på och en dunk som står upp och ner på) haha..

Vi gick in i ett litet rum med två stolar och började prata lite. Hon började först berätta lite om Studentconsulting (vilket jag fyllde i lite då och då det jag visste). Sen så började hon berätta om själva jobbet.. Sedan lite frågor om mig, min utbildning och varför jag vill jobba i Norge etc.
Hon fick körkort, yrkesbevis, förarkort, betyg och referenser för att gå och kopiera. Fick medan skriva på en lapp i lugn och ro om att jag inte är med i brottsregistret xD, vilket jag ju såklart inte är.. haha..
Ja.. sen var typ intervjun slut.
Kände mig knappt nå nervös alls. Kände väl lite när man väl kom in i det lilla rummet och satte sig, men efter det så flöt allt på lugnt och fint.

Efter intervjun så åkte jag in till T-Centralen, och sen mot Karlaplan. Hade kollat upp innan att Karlaplan är den närmaste tunnelbanestationen till där 1000apor har sitt kontor, som jag ville besöka =). Men.. ja.. gick ju såklart fel. Gick en bra stund i Östermalm. Sedan började jag se Sveriges television. På väg mot SVT så såg jag en som jag hade sett läsa nyheterna på rapport. En rödhårig. Kan tyvärr inte komma på vad hon heter :/.. Ska meddela det så fort jag får reda på det.
Sen så valde jag bara vänster och gick ditåt :P. Började se lite båtar och så vid Värtahamnen, vilket jag antog att 1000apors kontor låg också (ungefär). Men antagligen så gick jag åt fel håll, för helt plötsligt så började jag se skyltar mot vänster. Efter en bra bit så såg jag en skylt mot Stadion.
Kände en stor lättnad när jag såg en T-skylt långt borti. Hade då gått en bra jäkla bit. Ont i fötterna hade jag också.
Åkte in till T-centralen. Men givetvis så kom jag i fel ände, så virrade runt en liten stund innan jag fann på Centralstationen.

Väl inne på stationen så hittade jag ju, och klev på tåget som redan stod inne. Kom väl en 15-20 minuter innan tåget gick, så.. var väl i rätt god tid ändå. Det var då de som kom 3 minuter innan också ^^

Hemresan gick fint. Hade iaf tur som har sluppit att byta plats, för på tågbiljetterna så stod det inga platsnr.

Ser hela dagen som väldigt lyckad faktiskt. Även fast jag inte hittade 1000apor, så är jag väldigt nöjd ändå. Om jag hade hittat de, och även träffat på och kanske pratat lite med Alex och Calle Schulman, så hade ju dagen verkligen blivit perfekt :D. Men.. äh.. det får bli en annan gång. Jag funderar lite på att dra ner till Stockholm igen runt påsken. Liksom bara för att träffa Praktikant-Amanda.. och ja.. mer än gärna resten av gänget också :D. Man kan ju kanske få tag i en väldigt billig biljett på Tradera då ;)

I morgon så har jag tagit ledigt. Känner då inte någon speciell lust att vakna 4 och köra till Hedemora. Inte heller 5 och köra till Ernst. Behöver nog vila i morgon.

I helgen blir det pappa. Vi ska börja åka till honom på lördagarna nu. Det känns bäst så. Jag kan ta det lugnt med reklamen och syster tycker det känns bättre också. Framförallt så får ju jag köra när det är ljust också.. så.. det blir nog det framöver..

Aja.. Ha det gött!
Sorry om inlägget blev lite långt! *hihi*

//Jocke


Onsdag 4 mars!

Hejsan Bloggen!
I dag har man gjort en del grejer ja.
Först när man vaknade vid 8:40. Då stod jag upp och slösurfade lite på datorn.
Mina rutiner brukar vara: Pointshop -> BDB -> SMHI -> Yr.no -> 1000apor -> Flashback -> Fragbite -> Några bloggar -> NAV -> Lunar -> Pointblog -> Min blogg.
Det är väl de sidor jag är mest på. Just ja, även Piratebay brukar jag gå in på om det är något nytt avsnitt av någon serie som har kommit.

Sen så drog jag till K-feldt, in på expeditionen och fick betygspapper. Sedan åt jag med en gammal klasskompis.
Hade religion (fick reda på att jag hade fått IG på nåt prov som jag gjorde i januari typ) -.-. Smart att kärringjäveln inte säger det tidigare :P
Så fick jag häftet med texter som är för nationella provet i svenska som är den 1 april.

Efter religionen så drog jag ut med Sebbe (som hade några i klassen med sig i bilen varav jag hade en) och åkte runt lite. Till vattentornet bland annat. Sladdade väl lite också.. hihi.. Men i säkra förhållanden givetvis. Är lite väl försiktig anser väl dem :P

Ja, kärringen (som vi har i både svenska och religion) tyckte jg och Zöger såg lite krassliga ut (jag fick mina hostattacker och han sina nysningar) :P. Så.. han sa att nog skulle åka hem, vilket jag då också sa att jag nog skulle göra.
Så.. jag och Zöger pratade rätt länge vid bilarna om bland annat jobbintervjun jag har imorn i Sthlm.. och om lovet.. lite allmänt sådär. Han är väldigt lätt att prata med ändå tycker jag.

Så drog jag sen till Skokanonen också köpte ett par skor för 120:- :D. Var tvungen att ha några vattentäta vanliga skor, eftersom det nog blir en del gående i Sthlm i morgon. Så vill man ju inte bli blöt varje gång man går med reklamen. Stålhätteskorna kan jag ju ha i skolan och så, i och med att det inte blir så mycket gående. Men om jag tar på mig dem för en reklamrunda, så får man ganska snabbt skavsår.. tro mig.. har testat :P

Så var jag in till ÖoB och köpte en energidryck, 3 st MER päron (sånadär 20 cl's) och en Toffifee).
Drog hem. Sen när jag gick igenom papperena som jag har fått och skrivit ut i dag, så kom jag ju på att det vore väl kanske bra att ha betygen från högstadiet med (är väl dem som egentligen är de viktigaste). Så.. gick till Åvestadal till expeditionen och fick 3 ex påskrivna och allt ;) Mötte upp syster där med en kompis, så gick hem tsm med dem (hennes kompis bor ju bara hyreshuset bortanför här... eller ja.. bostadsrätt är det väl.. men.. äh.. skitsamma).

Nej.. Nu har jag verkligen skrivit långt :P. Men det har ju varit en rätt händelserik dag. Och dagen är inte ens slut.
Somnade 3:00 i natt. Så.. fick typ 5½ timmes sömn. Gjorde det lite med flit också, så att man skulle bli trött och sova lätt i natt. Annars så har man väl svårigheter att sova.. med tanke på vad som väntar för morgondagen. Men.. nog tror jag det kommer gå bra allt! ^^

Ha det gött!
//Jocke

Tisdag 3 mars!

Hejsan Bloggen!
Japp.. Stannar hemma i dag med. Kände mig allt för dåsig och förkyld i morse. Man ska ju också vara hemma en extra dag också, även fast man kanske känner sig någelunda frisk. Fast hade jag varit rätt frisk (inga uppsvällda ögon, röd näsa och nyser/hostar hela tiden) så hade jag såklart gått.
Är jag sjuk i morgon med, så är det nog att fundera på att avboka jobbintervjun i Stockholm (ta en ny tid i nästa vecka). Det vill jag ju förstås inte. Har ju planerat i min hjärna att det ska bli på torsdag :P
Men ja.. Mycket kan ju hända under dagen.. även under onsdagen (med sjukdomen menar jag).

Det ringde nyligen en från Guldsmedshyttan, där mammas kompis har några bekanta, som våran hund har varit med till några gånger. Det har ju snackats om att han eventuellt ska para ihop sig med en tik. Nyligen så ringde de därifrån.
Jag, rätt seg som jag är fortfarande, efter att jag hörde "hm hm hm... Heidi", så svarade jag direkt "Nej hon är inte hemma".
Men hon sa tydligen "Hej mitt namn är Heidi" xD. Ja.. så fel det kan bli :P. Men hon sökte ju min mamma iaf.. hehe.. Var lite synsk där :P
Så.. får se om Findus (våran hund) ska få pippa lite.. hehehe

Ha det gött!
//Jocke *Sweet pippi'n in the moonlight* :P

Berättat för morsan! ^^

Hejsan Bloggen!
Ja, berättade väldigt nyligen för mamma om att jag ska på jobbintervju på torsdag.
Hon var väl såklart lite "orolig", eller vad man ska säga, för det.
När jag berättade att jag inte vet hur jag ska läga upp det, om man ska strosa lite på stan före eller efter intervjun, så sa hon: "Vad ska du göra det för?".. Hehe..

Men hon ogillade däremot att det är främst till Oslo jag söker till. Att det är mycket trafik, mycket konstigt folk, krångligt att hitta osv. Så.. ja.. får se va de säger på intervjun. Nu när jag tänker efter så väljer jag nog hellre Trondheim än Oslo faktiskt :/

Såg i dag att man får blogga upp till 5 inlägg/dygn och få 200 poäng / inlägg :D.. Så.. det blir nog att blogga lite mer framöver. Ja.. inte 5 inlägg om dagen. Man måste ju ha något att skriva om också.. men.. lite mer.. fast kortare inlägg (som denna) kommer det iaf att bli ^^

Ha det gött!
//Jocke

Måndag 2 mars!

Hejsan Bloggen!

Jaha. Då blev man hemma denna dagen då. Kände mig allt för förkyld och hostig i morse för att åka till skolan (ja.. åka.. inte gå).
Jag skiter i om det är nåt viktigt jag har missat (de andra ska eventuellt ha ADR i dag). Men vad kan man göra åt saken? Kan helt enkelt inte vara i skolan när man ser het förfärlig ut, som jag gör nu. Röd om näsan, svällda ögon, rinnande näsa och så några hostattacker då och då. Och hade jag gått så hade säkert någon sagt till mig om att jag ser sjuk ut och borde gå hem. Det är ju också oansvarligt att gå till skolan sjuk (risken att smitta andra).
Så.. Nej.. Stannade hemma i dag. Får se om man blir hemma i morgon med.
Men tills på torsdag.. då bannemej måste jag vara frisk. Ska ju till Stockholm på jobbintervju då ju :)
Jag har inte beställt tågbiljetter än. Mamma vet inte om det än heller :P. Men lär väl ta det med henne i kväll (hon jobbar till 21 i dag).
Så.. det går ju att avboka. Men det har jag redan gjort en gång. Fick först en tid på fredag. Efter någon minut jag hade lagt på, så kom jag ju på att det kommer krocka med både reklamen och att åka till pappa, så fick ringa och beställa ny tid. Så.. fick på torsdag i stället (en dag mindre att vänta också.. hehe).
Men.. ja.. Jag har ju tänkt att det är ju faktiskt bättre att jag är sjuk lördag, söndag, måndag än bara på torsdagen ^^. Får väl känna efter hur man mår på onsdagen, om man måste bli tvungen att avboka (beställer nog tågbiljetten på onsdagen också... eller ja.. så fort jag blir frisk).

Nej.. Nu ska jag kolla på The Simpsons.. Säsong 20.. Avsnitt 11.. Rykande färsk från USA =) (utan svensk text förstås) ;)

Ha det gött!
//Jocke

Söndag 1 mars!

Hejsan Bloggen!
Jag börjar med angående tippningen som jag gjorde i går för melodifestivalen.
Jag hade rätt i att Agnes gick vidare till final. Och att Sarah Dawn Finer gick vidare till Andra chansen. Men... mer rätt än så fick jag inte. Sarah fick ju också internationella juryns val. Jag tippade ju att den skulle operasångerskan som sjöng sist skulle få. Och så gick helt otippat de där piloterna som helt tydligt har plagierat sin låt från en låt som Velvets "Take my body close".
Konstigt också att det gick så pass dåligt för Anna Sahlene och Marie Haukaas Storeng (åååh.. blir SÅÅÅ irriterad på de som inte kan uttala Haukaas rätt.. Alla svenskar säger som det stavas, men det ska uttalas "Höukås", eftersom au blir "öu" och aa blir "å" (aa är den gamla stavningen för "å").

Ja.. Annars i dag då? Nej, inte så mycket. Kollade lite på Vasaloppen när jag vaknade vid 8:45. Sedan gick jag ut och sålde tidningar. Kom hem, fortsatte kolla på Vasaloppen. Så zappade jag över till Kyle XY, sedan satte jag mig vid datorn.
Nu ska jag inom nån minut ut med reklamen. Det var ju så himlans kallt imorse (minst -14c), så har planerat att jag skulle vänta någon timme efter tidningsförsäljningen innan jag drar ut med den (så det hinner bli lite varmare iaf).

Ha det gött!
//Jocke