Oj vad länge sen :O

Hejsan Bloggen!
Nej men oj vad länge sedan det var jag uppdaterade denna blogg sist :P.
15 dagar sen :O.

Ja, vad har hänt under dessa dryga två veckor då?
Jag berättar lite kortfattat:

Har ju köpt bil då. En Ford Escort -92. Gått 22000 mil (eller rullat rättare sagt) xD.
Under lördagsmorgonen när jag skulle cykla ut med tidningarna (cyklar ju förbi bilen då), så såg man att alla däck var borta. Bilen står på kravallstenar vid varje "där-hjulen-ska-sitta" och en ruta var krossad.
Jag tittade in lite snabbt i bilen och såg att stereon med högtalare var kvar iaf. Så såg jag att de hade rotat i handskfacket. Det var ju såklart låsnyckeln till hjulen som de hade tagit då (det fanns ju en låsbult för varje däck, så ingen kan sno med bara ett fälgkors).
Sedan cyklade jag för att fortsätta sälja. När folk frågade om det var bra så sa jag bara att det var det för jag orkade bara inte just då berätta om det. Var alltså lite rädd för att nästan brista ut i gråt :P.

Sen när jag blev klar med försäljningen så cyklade jag till min bil igen för att kolla läget. Tog sen med stereon in (alltså den delen man kan ta bort; displayen). Och så låste jag ju alla dörrar, för de var ju öppna.
Sen gick jag ut med reklamen. När jag kom hem så hade mamma hunnit med att ringa polisen och sätta för en kartong där rutan var krossad.

Så i dag söndag då. Jag har varit i kontakt med han som jag köpte bilen av. Mamma ringde honom också igår för att få reda på information om däcken. De var värda 8000 kr. Jag köpte ju då bilen för 11500 kr (skulle då kosta 8000 kr utan de nya sommardäcken, alltså jag skulle få gamla dugliga däck.. men jag ville ju satsa till då, plus att bilen ju var jäkla snygg med de däcken på).
Iaf så ringde han som jag köpte bilen av här för någon timme sedan för att berätta att han har fått tag på sommardäck. Jäkla schysst kille han är! Jag har tur som har haft så snälla personer runt om mig, som hjälper mig.
Men... det var ju inga bultar till då, utan bultarna till vinterdäcken (som finns hos pappa nu) finns ju där vinterdäcken är då :(. Så.. ska försöka få pappa att komma ner hit med bultarna så man kan sätta på däcken.
Så ska han som jag köpte bilen av försöka få tag på en glasruta hos Nisses (bilskrot), och montera dit den..

Ja.. denna helg har då inte direkt varit den bästa. Men allt löser ju sig till slut, även om det kan vara jobbigt under själva lösningen så blir det ju för det mesta bra i slutändan. Så fort jag får på däcken och får dit en glasruta så är ju bilen farbar och duglig igen. Dock med sämre däck och fälgar.. men ändå.
Får se hur mycket man får ut på försäkringen. Tur är ju att man tog halvförsäkring.

//Jocke

Kommentarer
Postat av: Lisa

Alltså i mina ögon är det inte någon häg försäkring för en liten lätt och gammal bil. Å bilen kommer att vara skriven på mig sen och även är försäkringen på mig med. Saker och ting kan ändå hända i vilken stan man än bor i och visst kanske beror på det, men jag tror då inte det. Är väl dyrare bara för att man inte har varit inskiven på något försäkringsbolag innan och dessutom så är jag å även du unga!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Jag är senil

Din emailadress, så att jag kan spamma lite:

Din hemsida så jag kan hembesöka dig:

Skriv din jättegenomtänkta kommentar:

Trackback