Vad hände år 2008?

Hejsan svejsan igen då.

Ja.. Då ska jag ta och börja redovisa hur år 2008 har varit.

Jag publicerar först en liten lista med händelser, och sen mer detaljerat förklarar dem längre ner:

Detta har hänt:
1. Slutat andra året på gymnasiet
2. Klarat körkortet
3. Köpt bil
4. Ej godkänd bilbesiktning
5. Halkkörning med trailer
6. Gått upp i vikt
7. Sommaren 2008


Okej.. Let's start:

1.
Ja, under 2008 så slutade man ju då andra året på gymnasiet. Man känner ju efter varje början av ett sommarlov att tiden går ju i alla fall framåt.
Jag kommer ihåg att under första året så tittade man genom bilportarna i verkstaden hur tvåorna och treorna fick hålla på och köra lastbil. Herregud vad man längtade. Och vad spänd man var när man startade en lastbil för första gången (det var ju då inte under 2008, utan 2007).
Så.. Nu går man i tredje och sista året på gymnasiet. Man har egentligen inte hunnit tänkt så mycket på det. Alltså hur kort tid det egentligen är kvar av gymnasiet, och troligen skolan överhuvudtaget (kan ju finnas en möjlighet att man sätter sig vid bänken igen).

2.
Japp, med nöd och näppe lär jag meddela. Fick verkligen kämpa.
Körningen klarade jag ju fint. Det var bara ett moment med växlingen (att jag växlade från ettan till trean) några gånger, vilket jag egentligen inte förstår varför jag fick en anmärkning på.
Så minns jag att jag verkligen fick kämpa med att komma ihåg alla vätskor och i vilka burkar alla dem finns (i de två nya Fordarna som finns så syns inte ens styrservon.. Hur i helvete ska man kunna vet det?).

3.
Jo du. Köpte en helt egen bil under detta år också. En Ford Escort -92. Gått ca 22 000 mil. Har fortfarande inte ångrat själva bilköpet, men däremot att jag tog de fina fälgarna. Det var ju i princip 3500 kr rätt i Dalälven, för de blev ju stulna som kanske bekant :(. Försäkring? Jodå.. har halvförsäkring på skrället, men fick ju inget kvitto på däcken så därför kan jag tydligen inte få något på dem, men försäkringen har iaf täckt rutan som blev krossad i samband med däckstölden.
Man trodde verkligen att man drömde när man såg bilen stod på kravallstenar med däcken borta och med en krossad ruta.

Jag tänker fortfarande, helt ärlig, riktigt skada den person eller dem som gjorde detta om jag nånsin får veta vilken/vilka det var. Det är så oerhört svagt gjort.
Det som var jobbigast med stölden var ju faktiskt inte ekonomin att jag förlorat 3500 kr, utan det att det är ju så grymt jobbigt allting. Även psykiskt. Man tänkte oerhört mycket på det, man ska skaffa fram nya däck, ringa hit, ringa dit, få ny glasruta etc etc. Det var just den delen som var jobbigast.
Jag har faktiskt ännu inte ringt honom jag köpte bilen av och frågat om han har kvittot kvar på däcken. Jag ringde en gång i början av december, men.. då kunde inte numret nås. Jag liksom förtränger det hela på nåt vis.
Nåja.. Allt är av erfarenhet.

4.
Nej, blev inte godkänt på bilbesiktningen när jag besiktade bilen den 15 december. Det var rostiga skyddsbälgar, rostigt längs kanterna under bilen osv. Mamma känner ju då en som kan fixa detta.. rätt billigt också. Får se om den personen hör av sig, eller om det hinner bli körförbud.. :/

5.
Hehe. Ja. Det var fakiskt inte så länge sedan. Någon dag i början av december.
Var ute i skogen tillsammans med en lärare och en kompis. Jag körde först en personbil bakom trailern, som först min klasskamrat körde (alltså läraren satt bredvid kompisen).
Sedan bytte vi mitt ute i skogarna vid Grönsinka utanför Horndal.
Jag kom fram till en T-korsning (alltså för MIG såg korsningen ut som ett T. Jag hade antingen vänster eller höger att välja bland). Skulle alltså svänga höger. Jag bromsade in. Läraren sa att jag absolut inte fick stanna, då risken var att vi inte skulle kunna komma därifrån. Jag bromsade in lätt blinkandes höger. Jag rullade ytterst lite när läraren sa att jag skulle släppa bromsen, då trailern var på väg ut i diket, vilket jag gjorde (tog typ 2 sek att fatta vad han menade och att jag såg händelsen).

Hehe.. Ja.. det var en upplevelse. Fast gänget som läraren hade med sig dagen innan, hade totalt lyckats fått trailern ner i diket så det behövdes bärgning. Men anledningen till att läraren vågar ge sig ut på de skogsvägarna, är att han för det första själv bor i Horndal samt känner en med bärgningsbil som bor i närheten där. Annars så hade han ju inte tort :P

6.
Jo, har faktiskt gått upp en del under året. Gick faktiskt ner lite under våren. Men enligt noteringar så väger jag lika mycket nu (om kanske +2 kg) som jag gjorde förra nyåret.
Jag kan nog garantera er att jag kommer då väga mindre nästa nyår.

7.
Sommaren 2008 ja. Den enda semester man gjorde var egentligen 3 veckor i Norge och 2 dagars tur till Stockholm (med pappa då). Vi hälsade på farbror och åkte finlandskryssning (till Åbo). Vi gick dock aldrig av som vi gjorde för några år sedan nu, då vi var till Mumindalen.

Ja.. bilderna från i somras finns i min bilddagbok: http://bowlingjocke.bilddagboken.se


Ja.. det var väl en bra summering av året?!
Nästa inlägg kommer handla om hur jag tror 2009 kommer se ut.

Ha det gött!

//Jocke
PS! Nästa inlägg kommer antingen i dag eller i morgon!)


Kommentarer
Postat av: soeticz

sv: oohja! visst är de jocke? :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Jag är senil

Din emailadress, så att jag kan spamma lite:

Din hemsida så jag kan hembesöka dig:

Skriv din jättegenomtänkta kommentar:

Trackback