Chocolate - and breadpudding!

Chocolate- and breadpudding
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
4 skiva(or) formfranska
3 msk smör
0,5 dl grädde
3,5 dl mjölk
0,5 dl socker
2 st ägg
 kanelstång
 muskotnöt
1 dl sultanrussin
1 dl mörk rom
 lite mörk choklad
 vaniljsås
 
Chocolate- and breadpudding
Gör så här:

Skär formfranskan i cm-stora tärningar. Smält smöret och blanda med brödet. Blanda grädde, mjölk, socker, ägg. Häll över bröd med smör och låt dra i ca 10 minuter. Låt russinen dra i lite rom.

Lägg över brödsmeten i ugnssäkra portionsform. Sila av russinen och fördela dem i formarna. Riv över riven choklad, lite kanelstång och en aning muskotnöt.

Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter, tills puddingarna blivit fluffiga.

Häll över vaniljsås och smält mörk choklad på toppen. Servera.


ÅÅÅÅ.. Det såg sååååååå otroligt gott ut när jag såg reprisavsnittet av Niklas mat här i går då han var till New York och smakade denna delikatess. Det måste provas nångång.. ;)..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Jag är senil

Din emailadress, så att jag kan spamma lite:

Din hemsida så jag kan hembesöka dig:

Skriv din jättegenomtänkta kommentar:

Trackback